Kohokohtamme vuodelta 2023

null Kohokohtamme vuodelta 2023

Kohokohtamme vuodelta 2023

2023 on ollut erityinen vuosi, sillä olemme viettäneet 45-vuotisjuhlavuottamme! Lämmin kiitos kaikille, jotka olette olleet mukana juhlimassa kanssamme ja tehneet vuodesta unohtumattoman! Kuten aina, on ollut ilo nähdä miten alan johtavat kaiutinratkaisumme auttavat teitä nauttimaan äänentoistosta, ja toivomme, että jatkatte mukanamme myös ensi vuonna. Toivotamme kaikille onnellista ja rauhallista uutta vuotta 2024 ja toivomme myös, että teillä olisi hetki aikaa muistella kanssamme kuluneen vuoden tärkeimpiä tapahtumia:

Tammikuu

Aloitimme vuoden esittelemällä uuden Genelec Virtual Showroomin, jossa on helppoa tutustua moniin suosituimpiin kaiuttimiimme, ohjelmistoihin ja muihin tarvikkeisiin. Olitpa ääniteknikko, kotistudion omistaja, AV-ammattilainen, audiofiili tai muu harrastaja, showroom tarjoaa kätevän ja helpon tavan tutkia ratkaisuja, jotka vastaavat parhaiten tarpeisiisi ja samalla nähdä, miltä ne näyttävät upeissa virtuaalisissa huoneissa.

Helmikuu

Kun Iisalmen pääkonttorilla ja muualla Suomessa nautittiin paksuista lumipeitteistä, osa tiimistämme suuntasi aurinkoiseen Barcelonaan ISE-messuille, joka on yksi tärkeimmistä AV-alan kokoontumisista. Lanseerasimme siellä kattoon upotettavat 4435A- ja riippuvat 4436A-kaiuttimet, jotka ovat ensimmäiset kattoon asennettavat tuotteemme Smart IP -perheessä. Smart IP -kaiuttimia yhdistää PoE-teknologia, erinomainen äänenlaatu, kaunis estetiikka ja helppo asennettavuus. Ylpeänä voimme kertoa, että tapahtuman aikana Installation Magazine valitsi 4436A:n ISE Best of Show -palkinnon saajaksi.

Best of ISE 2023 main image

Maaliskuu

Tässä vaiheessa kevättä meillä oli jo kova halu paljastaa 45-vuotisjuhlavuotemme suunnitelmat. Vaikka kehitämme yritystämme jatkuvasti, pidämme myös juuremme mielessä ja olemme ylpeitä siitä, miten ainutlaatuinen tarinamme on kehittynyt vuodesta 1978 lähtien. Mutta tarinamme ei olisi mahdollinen ilman teitä, joten tänä vuonna päätimme lähteä maailmankiertueelle, jotta tapaisimme mahdollisimman monia teistä ja halusimme myös tuoda esille Genelec-muistojanne #GenelecMoments-arvonnoissamme sekä juhlistaa monimuotoista luovuuttanne Harmony Tracks - musiikkiyhteistyössämme.

genelec memories hexagon v3

Maaliskuun MasterClass-vieraana nähtiin Electric Feel Entertainmentin Studio Operations -johtaja Danielle Engen, joka tarjosi arvokasta tietoa kaikille, jotka ovat kiinnostuneita korkeatasoisten studioiden pyörittämisestä.


Lanseerasimme kotimaassa SonicAdvisor-kampanjan, jossa Genelecin asiantuntijat tulevat luoksesi auttamaan kaiutinjärjestelmän käyttöönotossa ja kalibroinnissa. Tämä kampanja on muuten voimassa toukokuuhun 2024 saakka, joten jos olet hankkimassa SAM-sarjan kaiuttimia, muista tutustua!

Huhtikuu

NAMM Show pidettiin huhtikuussa Anaheimissa Kaliforniassa ja tarjosimme siellä mm. 7.1.4 'The Ones' -järjestelmällä toteutetun immersiivisen elämyksen messujen Innovation Lounge -osastolla, jota isännöi GPU Audio. Oli mahtava tavata teitä kaikkia mielenkiintoisissa työpajoissa, keskustelujen, esitysten ja demojen parissa, ja tapahtumassa saimme myös kunnian vastaanottaa kaksi NAMM TEC -palkintoa, jotka myönnettiin GLM-ohjelmiston GRADE Room Acoustic Reporting -ominaisuudelle sekä 6040R Smart Active -kaiuttimelle.

TEC Award 2023

Kotimaan kamaralla Keskuskauppakamari valitsi Genelecin Vuoden brändiksi, ja tästä tunnustuksesta olimme äärimmäisen kiitollisia, sillä Vuoden brändi -ehdokkaat olivat yleisön äänestämiä.

Toukokuu

Suuren NAMM Show’n jälkeen meillä oli vielä suuremmat suunnitelmat toukokuulle. AES oli tulossa Suomeen ja pidimme sitä täydellisenä paikkana paljastaa vuosien hiljainen kehitystyö Iisalmen tehtaallamme. AES Europe 2023 -tapahtuma järjestettiin Aalto-yliopistolla Espoossa ja esittelimme siellä uuden äärimmäisen tehokkaan 8381A-kaiuttimen, joka on innovatiivinen, lattialla seisova päämonitori poikkeuksellisella mukautumiskyvyllä. Se tarjoaa pääsyn jokaiseen äänidetaljiin missä tahansa tilalla. Jos olet ammattilainen korkean tason äänitys- tai masterointistudiossa tai todellinen audiofiili, haluat varmasti kuulla sen!

Olimme otettuja positiivisista ensireaktioistanne, ja olemme olleet äärimmäisen ylpeitä siitä huomiosta, jota se on saanut myös lanseerauksen jälkeen, mukaan lukien paikalliset ensiesittelymme ympäri maailmaa. Kiitos!


Kesäkuu

Genelecille kestävä kehitys on yhtä tärkeää kuin äänenlaatu ja taloudellinen kannattavuus. Kunnioitus ympäristöä ja yhteisöjä kohtaan on ollut osa toimintaamme aina yrityksemme perustamisesta vuodesta 1978 alkaen, ja siitä lähtien olemme kehittäneet vastuullista toimintaamme jatkuvasti. Kesäkuussa saimme jo neljännen suuren tunnustuksen vastuullisuusansioistamme, arvostetun Mondo-DR Sustainability -palkinnon. Palkinto jaetaan AV-alalla, jossa järjestelmät ovat suurissa mittakaavoissa, joten pienempi ekologinen jalanjälki ja vuosikymmeniä kestävät luotettavat tuotteet luovat huomattavia säästöjä ja positiivisilla vaikutuksilla todella on merkitystä.

Genelec wins Mondo-DR Sustainable Company Award main image

Kesäkuussa vietimme myös hienot tilaisuudet Berliinissä ja Lontoossa, kun esittelimme 8381A:n paikallisissa tapahtumissa.

Heinäkuu

Heinäkuu helli kotimaassa ja monet viettivät ansaittua kesälomaansa, mutta uutisrintamalla muistelimme taiteilija Herbie Kastemaan Genelecille luomia unohtumattomia mainos- ja julistekuvia.

HIIRI JUUSTOT

Downtown Calling, Helsingin kaupungin teknillisen museon sisällä ja sen ympäristössä järjestettävä festivaali, tarjosi Genelecin kaiuttimilla varustetun mobiili-installaation. MUTATIONS-yrityksen visio oli upottaa kävijät innovatiiviseen ja interaktiiviseen musiikintekokokemukseen. Avajaispäivän kynnyksellä haastattelimme projektin takana olevaa lahjakasta kansainvälistä tiimiä.Elokuu

Olemme tehneet pitkäjänteistä työtä parantaaksemme jo ennestään korkealaatuista asiakaspalvelumme tasoa ja olemme halunneet tehdä sen saavuttaminen mahdollisimman helpoksi. Niinpä päätimme luoda ja lanseerata MyGenelecin, uuden ja kätevän portaalin, jonka avulla voit hallita kaikkia tuoterekisteröintejäsi, henkilökohtaisia tietojasi, ohjelmistoja, tilauksia ja paljon muuta – kaikki yhdessä paikassa. Joten, jos et vielä ole luonut ilmaista tiliäsi, nyt on sen aika!

Ennen kuun loppua ehdimme tekemään muitakin ensiesittelyjä, sillä Yhdysvaltain konttorimme uuden Artist Roomin korkkasi legendaarinen Walter Parks ja Tukholmassa esittelimme 8381A:n paikalliselle yleisölle.


Syyskuu

Messuilla ja muissa tapahtumissa parasta ovat inspiroivat tapaamiset ihmisten kanssa, ja syyskuussa osallistuimme sekä IBC-messuille Amsterdamissa että AES LAC -konferenssiin Quitossa, Ecuadorissa. Amsterdamissa esittelimme ensimmäistä kertaa uuden UNIO Audio Monitoring -alustan. Sen keskeinen laite, uusi 9320A SAM Reference Controller, yhdistää maailmankuulut teknologiamme ja auttaa UNIO-alustaa tarjoamaan audioalan ammattilaisille saumattoman työnkulun – stereosta immersiiviseen – missä tahansa tilassa, myös kuulokkeita käyttäen.


Upeat reaktionne UNIO-alustaa ja 9320A:ta kohtaan ovat olleet vahva viesti siitä, että pyrkimyksemme tehdä totuudenmukainen monitorointi saavutettavaksi missä tahansa on jotain, mitä arvostatte todella. IBC:ssä työmme tulokset kiinnittivät myös kolmen palkintotuomariston huomion, sillä TVB Europe ja RedTech myönsivät molemmat 9320A:lle 'Best of Show' -palkinnon, ja Corporate Star Awards arvosti vastuullisuusansioitamme ja myönsi meille Best Carbon Footprint Improvement Initiative Award -palkinnon.

1 Awards IBC 23

AES LAC -konferenssiin osallistuimme ecuadorilaisen maahantuojamme EASA:n kanssaja jatkoimme siitä laajemmalle ”Immersive Tourille” halki Latinalaisen Amerikan. Kiertueella syvennyimme suosikkiaiheeseemme, immersiiviseen äänentoistoon, kun paikalla olijat pääsivät nauttimaan asiantuntijoiden puheenvuoroista, keskusteluista ja 7.1.4 Genelec Smart Active Monitoring -järjestelmän demoista, ja kaikki tilaisuudet olivat seurattavissa myös YouTube Live -lähetystemme kautta. Suosion saavuttanut LATAM Immersive Tour saa jatkoa myös vuonna 2024!

AES LAC main image

Lokakuu

Seuraavana matkasuunnitelmissamme oli AES New York, ja lähdimme sinne sekä uunituoreen UNIO-alustan ja 9320A Reference Controllerin että massiivisen 8381A:n kanssa, jotka kaikki tekivät debyyttinsä Yhdysvalloissa. Jälleen kerran oli ilo olla mukana ja innokas suhtautumisenne äänentoistoon ja innovaatioihimme lämmitti meitä syvästi!

Lokakuussa lähetimme pääkonttoristamme edustajia avustamaan tytäryhtiötämme Genelec Japania heidän lanseeratessaan 8381A:n, 9320A:n ja UNIO-alustan Japanin ikonisessa King Records Studiossa Tokiossa. Mukana oli yli 80 henkilöä, mukaan lukien monet Japanin arvostetuimmista insinööreistä. Nautimme suuresti siitä pedantista lähestymistavasta, jolla tutkitte uusia ratkaisujamme monipuoliset akustiset ympäristöt tarjoavassa studiokompleksissa, ja olemme iloisia siitä, miten kokemus innosti teitä!

8381 Launch in Japan main image

Samoihin aikoihin 8381A nähtiin ensimmäisen kerran myös Pariisissa, jossa se ilahdutti paikallisia insinöörejä vapaasti seisovalla muotoilullaan ja erittäin yksityiskohtaisella ja laajalla taajuuskaistallaan.

Marraskuu

Jos olet vielä epävarma siitä, mitä kaikkea UNIO pitää sisällään, älä huoli, sillä se on laaja käsite, joka vaatii hieman aikaa tutustumiseen. Yksi sen ehdottomista kulmakivistä on SAM-kaiuttimien ja GLM-ohjelmiston yhdistäminen, joka tekee UNIO-alustasta parhaan tavan monitoroida kaiuttimilla, jotka on kalibroitu tarkasti tilaan, joissa niitä käytetään. Tämä järjestelmätason kalibrointi on erityisen tärkeää immersiivisissä huoneissa, joissa useat monitorit tulisi olla täydellisesti linjassa. Näin ollen SAM-kaiuttimet ja GLM-ohjelmistomme johtavat tietä immersiivisessä maailmassa, mutta parantaaksemme valikoimaa, päätimme julkaista 9401A-liitäntälaitteen.

2023_9401A_PR_Image_1

9401A-liitäntälaite tuo IP-verkossa jaettavan äänen SAM-monitoreihin ja -subwoofereihin ja se esiteltiin Saksan Tonmeistertagung-konferenssissa.

Saman kuukauden aikana Genelecin omistajat toisessa sukupolvessa; Maria, Mikko ja Juho Martikainen tekivät meistä äärimmäisen ylpeitä voittaessaan EY:n Vuoden perheyrittäjät -palkinnon! Lisäksi 8381A, UNIO ja 9320A saivat upean vastaanoton paikallisissa tapahtumissa sekä Kiinassa että Italiassa.

EY Entrepreneur PR Image 1

Joulukuu

Mikä olisikaan parempi tapa saattaa vuosi loppuun kuin kiinnittää jälleen huomiota siihen, kuinka voisimme parantaa planeettamme hyvinvointia. Koko Genelecin tiimi omistautuu tarjoamaan korkeimman standardin äänentoiston kevyimmällä mahdollisella ekologisella jalanjäljellä. Ja joka kerta kun ponnistelujamme huomioidaan, tunnemme suurta ylpeyttä ja toivoa siitä, että esimerkkimme inspiroisi myös muita yrityksiä kiinnittämään huomiota vastuullisuuteen. Sen vuoksi oli valtavan suuri ilo päättää vuosi 2023 voittamalla arvostettu Ympäristövastuullisuuspalkinto International Trade Association for the Broadcast and Media Industry (IABM) -järjestöltä. Haluamme esittää erittäin lämpimät kiitokset kaikille mukana olleille!

2023 IABM Awards Howard Jones

Ja vielä kerran kiitos teille jokaiselle, jotka olette lähettäneet #GenelecMoments-viestejä, kauniita Harmony Tracks -sävellyksiä tai muuten olleet mukana ja tehneet tästä juhlavuodesta ilon meille kaikille Genelecillä.

Nähdään taas vuonna 2024!

Uutisnostot