Masterointi

Musiikin masterointi on kuunteluympäristön vaatimustasoltaan musiikkituotannon kriittisin vaihe, jossa studiomonitoreilta vaaditaan äärimmäistä tarkkuutta, paljastavuutta… ja anteeksiantamattomuutta.

Yksityiskohdat ja läpinäkyvyys

Masteroijana toimit linkkinä artistin ja kuuntelijan välillä, ja olet avainasemassa varmistamassa, että äänite toimii mitä erilaisimmilla kuuntelulaitteilla toistettaessa. Se on vaikea tehtävä, joka vaatii monitorointijärjestelmän, joka yltää kliinisen tason yksityiskohtaisuuteen ja läpinäkyvyyteen – antaen sinun keskittyä 100%:sti itse musiikkiin, ei monitoreihin.

Älä suostu kompromisseihin

Genelec-monitorit ovat täydellinen valinta masterointiin, koska ne paljastavat kuunneltavasta materiaalista hämmästyttävällä tarkkuudella ne yksityiskohdat, joita suurin osa muista monitoreista ei kykene edes erottelemaan. Minimaalinen äänen värittyminen, neutraali taajuusvaste, korkea suorituskyky ja tarkka erottelevuus. Genelec-monitorit tuottavat erinomaisen neutraalin äänikuvan, osoittaen sinulle kaikki hiljaiset virheet, jotka ovat vaarassa häiritä parastakin äänitettä.

Ratkaisuja haasteisiin:

Ympäristö, jossa sinun on mukava työskennellä

Avain menestyksekkääseen masterointiin on rakentaa ympärillesi akustisesti luotettava ympäristö, joka todella sopii juuri sinun työskentelyllesi.

Tarvitset hyvän akustoinnin ja tarkan laitesijoittelun saavuttaaksesi huonesymmetrian, ja lopulta tietenkin monitorin valinta vaikuttaa suuresti mahdollisuuksiisi työskennellä luottaen, että työstämäsi materiaali välittyy kuuntelijoille juuri tarkoittamallasi tavalla.

Suoraan pakkauksesta otettuna, Genelec-monitorit tuottavat kauniin tasaisen taajuusvasteen, mutta niihin tilanteisiin, joissa huone tuottaa ei-toivottuja heijasteita ja korostumia, me tarjoamme paletin työkaluja, joilla minimoida ne – yksinkertaisista takapaneelin EQ-huonekorjauspainikkeista aina täyden tehon GLM™-ohjausjärjestelmään saakka.

Voit aina luottaa, että Genelec luo hyvästä huoneesta... erinomaisen huoneen.


Alempien taajuuksien kesytys

´The Ones´ -malliston studiomonitoreja saumattomasti täydentämään on luotu adaptiivinen W371 alataajuuskaiutin – joka toisin kuin yksikään toinen järjestelmä, on kykenevä poistamaan tilan haitalliset vaikutukset alataajuuksien toistoon.

Masteroinnin ammattilaisille, tämä yhdistelmä pistesäteilijän tarkkuutta adaptiiviseen alataajuuksien suorituskykyyn on käänteentekevä. Yhdessä käytettynä, nämä kaksi luovat koko äänikaistan tarkkailujärjestelmän, joka toimii niin lujaa kuunneltaessa että pidemmillä kuunteluetäisyyksilläkin, tuottaen sekä suoraa ääntä, että heijastumia värittymättömästi - tasaisemmalla ja pehmeämmällä huonevasteella ja koherentimmalla alataajuuksien toistolla.

Tämä vapaasti seisova järjestelmä voidaan sijoittaa optimaalisesti masterointistudioon, tarjoten mahdollisuuden valita lähikenttäkuuntelun ja päämonitoroinnin välillä ilman äänikuvan muutosta.


Kuuntelutason kalibrointi

Jatkuvasti kehittyvä GLM™ -ohjausjärjestelmämme on suunniteltu tiukasti integroitumaan Smart Active Monitor SAM™-studiomonitoreidemme kanssa, mahdollistaen näin sekä huoneen että kuuntelutason kalibroinnin.

Perustuen tuhansien studioiden kokemuksiin kautta maailman, GLM:n kalibrointitoiminnot auttavat sinua optimoimaan jokaisen SAM™-studiomonitorin juuri sinun omaan uniikkiin tilaasi, analysoiden ja sovittaen tasoja, taajuusvasteita ja etäisyyden tuomia viiveitä.

GLM:n kyky kalibroida ja monitoroida kuuntelutasoasi on myös kriittinen ominaisuus jokaiselle masteroijalle, sillä kuunteluherkkyytemme varioi huomattavasti kuunneltaessa eri äänenvoimakkuuksilla. Ainoastaan työskentelemällä tarkkaan kalibroidulla äänenvoimakkuuden tasolla, voimme olla varmoja masterointivaiheessa tekemiemme ääniteknisten valintojen johdonmukaisuudesta ja tarkkuudesta. GLM-ohjausjärjestelmän Master-liuku on suunniteltu monitoroimaan joko relatiivista dB-tasoa tai absoluuttista SPL skaalaa, itse ohjelmasta käsin tai vaihtoehtoisesti ulkoisella langallisella tai langattomalla kontrollerilla.


Referenssit

Genelec Pro Studio Interview: Finnvox studios (Helsinki, Finland)


Etsi jälleenmyyjäsi

Kirjoita kenttään sijaintisi ja löydä lähin jälleenmyyjäsi.

Rajausvaihtoehdot
X Rajausvaihtoehdot
All
Studiomonitorit
Kotikaiuttimet
AV-asennus
Tekninen huolto
Showroom
Experience Centre
SAM Certified
Smart IP Certified
Maa