Tuotanto ja toimitusketjut

Se, miten suunnittelemme teknologiamme ja hankimme materiaalimme, on ratkaisevan tärkeää kestävän kehityksen kannalta. Meillä Genelecillä on intohimo onnistua tässä erinomaisesti ja siinä onnistumista tuetaan noudattamalla korkeimpia kansainvälisiä standardeja.

Suunnittelu

Minkä tahansa Genelec-mallin suunnitteluprosessi alkaa aina asiakkaistamme. Haluamme tunnistaa, mikä ongelma heillä on ja selvitämme, kuinka suunnittelumme voi auttaa ratkaisemaan sen. Kun olemme tunnistaneet asiakkaan vaatimukset, seuraava vaihe on varmistaa, että suunnitelma täyttää sekä Suomen lain että Euroopan unionin (EU) vaatimukset.

Ympäristönäkökulmat ovat myös osa T&K-työmme työvaiheita ja suunnitelmia tarkastetaan säännöllisesti, jotta nämä näkökulmat täyttyvät. Käytännössä tämä tarkoittaa, että analysoimme jokaisen luomamme teknologian kokonaisympäristövaikutukset.

factory sustainability

Tämä analyysi kattaa materiaalien ympäristövaikutukset, ympäristövaikutukset tuotteen valmistuksen aikana, ja kuinka tuotetta käytetään, huolletaan tai kierrätetään.

Arvioimalla kaikki nämä kriteerit ja keskittymällä luomaan ajatonta esteettistä designia, pyrimme luomaan ratkaisuja, jotka tarjoavat pitkän elinkaaren ja mahdollisimman vähäiset ympäristövaikutukset.


Hankinta

Elektroniikkateollisuudessa globaalit toimitusketjut ovat usein monimutkaisia - niissä on useita osallistujia ja yrityksiä, mikä tekee täydellisen läpinäkyvyyden varmistamisesta haastavaa.

Genelecillä tavoitteenamme on kehittää toimitusketjun kestävyyttä ja vastuullisia liiketoimintakäytäntöjä tehokkaan viestinnän ja vuorovaikutuksen avulla toimittajiemme kanssa. Tämä tarkoittaa, että toimittajaa valittaessa arvioimme useita kriteerejä, kuten työntekijöiden hyvinvointia, yritysten kykyään hallita sosiaalisia ja ympäristöön liittyviä haasteita, heidän organisaatiokulttuurinsa yhteensopivuutta meidän kanssamme, viestintäkäytäntöjä ja taloudellista vakautta. Lopuksi, aina kun mahdollista, valitsemme mieluiten toimittajat, jotka sijaitsevat mahdollisimman lähellä tehdastamme.

Tukeaksemme tätä prosessia ja voidaksemme varmistaa, että toimittajat täyttävät sovitut standardit ja että asettamamme kestävän kehityksen vaatimukset ovat selkeitä, auditoimme toimittajiamme. Loimme toimittajillemme eettisen ohjeiston, joka julkaistiin ja otettiin käyttöön vuonna 2023.

Tavarantoimittajiemme sijainti maantieteellisesti

Tavoitteenamme on käyttää paikallisia toimittajia aina kun mahdollista, ja painon mukaan mitattuna suurin osa materiaaleistamme hankitaan Suomesta tai sen läheltä, mutta joidenkin materiaalien hankinta on tehtävä kauempaa.Kuinka toimimme valmistajana

Olemme pitkään uskoneet että on etu, kun tuotantomme ja kaikki muut yrityksen toiminnot ovat saman katon alla.

Se edistää tiedon yhdistämistä, kannustaa innovaatioihin ja luovuuteen, tehostaa sisäistä viestintää, parantaa laadun ja riskien hallintaa sekä mahdollistaa nopean ja teknisesti ylivoimaisen asiakaspalvelun.

Valitsemamme paikka on Poroveden rannalla Iisalmessa. Sijainti oli tietoinen valinta, koska olemme alueellinen perheyritys.

Nykyinen tehtaamme on rakennettu vuonna 1985 ja sen jälkeen sitä on laajennettu viisi kertaa. Viimeisin laajennus vuonna 2019 tehtiin kiinnittämällä erityistä huomiota ympäristöön, lämmöneristykseen ja muihin energiatehokkaisiin ratkaisuihin. Vuonna 2009 siirryimme öljystä biopolttoaineeseen tehtaan lämmityksessä ja uusiutuvaa sähköä olemme käyttäneet vuodesta 2015 lähtien. Osana vuoden 2019 laajennusta asensimme 450 aurinkopaneelia.

solar panels headoffice Iisalmi
Aurinkopaneelit tehtaan katolla Iisalmessa.

Olemme organisoineet tehtaan tuotantolinjat optimoidaksemme resursseja, säästääksemme energiaa ja estääksemme sekä materiaalihävikkiä että jätteen syntymistä. Kemikaalien hallintaohjelmaa käytetään haitallisten tai mahdollisesti myrkyllisten aineiden tunnistamiseen ja vähentämiseen sekä kemikaalivarastojen optimointiin.

ISO 9001 -laatustandardin käyttöönotto auttaa varmistamaan, että asiakkaamme saavat aina johdonmukaisia, laadukkaita ratkaisuja ja palveluita, ja ISO 14001 -standardi antaa meille ja asiakkaillemme varmuuden siitä, että yrityksemme ympäristövaikutuksia mitataan jatkuvasti, niissä onnistutaan ja niitä parannetaan. Katso lisätietoja kohdasta Palkinnot ja sertifikaatit.

Lisäksi olemme luoneet työntekijöillemme eettiset toimintaohjeet, jotka helpottavat eettisten ongelmien tunnistamista ja kannustavat meitä kaikkia eettiseen toimintaan.


Whistleblowing-kanava

EU-direktiivien mukaisesti, jos Genelecin työntekijä, asiakas, toimittaja tai yhteistyökumppani saa tietää mahdollisesti sopimattomasta toiminnasta tai epäeettisestä käytöksestä, meillä on olemassa virallinen "whistleblowing-kanava", jossa nämä huolenaiheet voidaan jakaa ja keskustella niistä luottamuksellisesti yrityksen hallinnon kanssa. Katso lisätietoja osoitteesta www.genelec.fi/whistleblowing-ilmoituskanava.

Age Distribution (Oy and subsidiaries)

(Data in years / percentage.)


Women working in Genelec (Gender distribution)Duration of Employment (Oy and subsidiaries)

(Data in years / percentage.)


Countries of Genelec Employees


Countries of Genelec Suppliers


Countries of Suppliers


Usage % of recycled aluminium per all aluminium used


Traffic

  • Hourly
  • Daily
  • Weekly
  • Monthly

Traffic

Greenhouse gas calculations (Genelec Oy, Finland)

(Data in years / tCO2e)


Genelec's Sustainability Journey – Built to Trust

How and why Genelec works with aluminium loudspeaker enclosures?

Genelec Code of Conduct

Genelec's commitment to sustainable loudspeaker manufacturing