Kierrätysohjeet ja materiaalit

Genelecin tuotteet on suunniteltu palvelemaan sinua luotettavasti vuosikausien ajan, niin studio- tai AV-asennuskohteissa, kuin kotonasi.

Genelecin valtuutetut jälleenmyyjät toimittavat varaosia ja ammattitaitoista huoltoa, mikä pidentää tuotteiden käyttöikää.

Jos Genelec-tuotettasi ei kuitenkaan enää voi korjata tai et enää halua käyttää sitä, huolehdithan siitä, että toimitat sen asianmukaiseen kierrätyspisteeseen paikallisten jätehuoltomääräyksien mukaisesti.

  • Kaiuttimien elementeissä on käytetty lukuisia eri materiaaleja, joten ne tulee purkaa osiin ennen kierrättämistä.
  • DCW-suuntain on valmistettu alumiinista tai muovista, jotka molemmat voidaan kierrättää.
  • Kotelon vaimennusmateriaali on joko synteettinen kuituvilla, lasivilla tai pellavavilla. Kuitu- ja lasivilla voidaan kierrättää, pellavavilla voidaan polttaa tai kompostoida.
  • Vahvistinlevy on valmistettu alumiinista ja voidaan kierrättää sähkökomponenttien irrottamisen jälkeen.
  • Telineeseen asennettava vahvistinkotelo on valmistettu puristetusta teräksestä ja voidaan kierrättää.
  • Sähkökomponentit voidaan kierrättää paikallisten jätehuoltomääräyksien mukaisesti. Älä polta vahvistimen komponentteja.
  • Kaapeleita ja liittimiä voidaan käyttää uudelleen sopiville laitteille tai kierrättää paikallisten jätehuoltomääräyksien mukaisesti.

Kotelomateriaalit

Genelecin koteloissa käytetään joko alumiinia tai MDF-levyä (Medium-Density Fibreboard).

Alumiini on erittäin hyvä materiaali kaiutinkoteloihin: se on kevyttä ja muotoiltavaa, joten siitä valmistetut kotelot ovat kevyitä ja seinämiltään ohuempia kuin muista materiaaleista valmistetut. Se myös toimii erinomaisena sähkömagneettisena suojana vahvistimelle. Vuonna 2020 tuotannossamme käytetystä alumiinista 97 % oli kierrätettyä. Kierrätysalumiinin kolme tärkeintä lähdettä ovat juomatölkit, vanhat autonosat ja uusien alumiiniosien ja -komponenttien valmistuksesta syntyvä ylijäämä.

MDF on perinteinen kotelomateriaali ja sopii hyvin myös kaiuttimien valmistukseen. MDF-levyjä valmistetaan lehti- ja havupuusta, jotka pilkotaan puukuiduiksi. Sideaineena käytetään vahaa ja hartseja. Levyt puristetaan kasaan kuumapuristusmenetelmällä. MDF-levyjen ympäristövaikutukset ovat pienentyneet paljon vuosien saatossa. Nykyään MDF-levyjä tehdään useista eri materiaaleista, mutta Genelec käyttää tällä hetkellä vain puusta valmistettua MDF-levyä.

Pakkausmateriaalit

Genelecin ulkopakkauksissa käytetään joko pahvia tai vaneria. Pakkauksessa on sisällä jonkin verran muovia ja paperimateriaalia. Otamme pakkaussuunnittelussa huomioon ympäristönäkökulmat ja pyrimme vähentämään valmistuksen, pakkaamisen ja kuljetuksen ympäristövaikutuksia.

Kun olet purkanut tuotteesi pakkauksesta, säästä pakkausmateriaalit siltä varalta, että tarvitset niitä myöhemmin tuotteen kuljettamiseen. Alkuperäispakkaus on turvallisin vaihtoehto, jos tuote on lähetettävä takuukorjaukseen. Kun olet varma, että pakkausmateriaaleja ei enää tarvita, hävitä ne asianmukaisesti. Aaltopahvi ja muovi voidaan kierrättää tai polttaa jäteuunissa. Vaneri voidaan kierrättää tai polttaa valvotusti jäteuunissa korkeassa lämpötilassa ja myös vanerilaatikoiden metalliosat voidaan kierrättää.

Sustainability Principles