Kotistudio

Samalla kun kotistudioiden suosio on kasvanut, on myös monitorivalikoimamme. Kattavasta monitorivalikoimastamme löytyy ammattitason ratkaisu kaiken kokoisiin huoneisiin ja budjetteihin.

Luovaa työskentelyä missä tahansa

Etukäteen ei voi koskaan tietää, milloin idea syntyy. Ja kun se syntyy, se on parasta kirjoittaa heti muistiin ja aloittaa sen työstäminen omaan tahtiisi. Mahdollisuus korkeatasoiseen äänentoistoon pienimmissäkin tiloissa vapauttaa sinut työskentelmään muuallakin kuin vuokrastudioissa ja työhuoneilla. Voit viedä ideasi seuraavalle tasolle lähes missä tahansa.

Pystytä studiosi minne vain

Riippumatta siitä onko sinulla oma erityinen työhuone vai joudutko työskentelemään makuuhuoneessasi tai olohuoneessa, Genelecillä on ratkaisuja joiden avulla saat tarvitsemasi äänentoiston laadun ja suorituskyvyn.

Ratkaisuja haasteisiin:

Huoneakustiikka

Harvalla on mahdollisuus suureen, äänityöskentelylle pyhitettyyn tilaan, jota voi muokata ja akustoida mielensä mukaan parasta akustiikkaa tavoiteltaessa. Jos työskentelet kotoa käsin vuokra-asunnossa, kaikenlainen remontointi ja pintojen käsittely saattavat olla kokonaan kiellettyjä.

Erityisen studiotilan puute johtaa ongelmiin huoneakustiikassa. Työtila ei useinkaan ole symmetrinen, ja kaiuttimia ei pysty sijoittamaan vapaasti äänentoiston kannalta parhaille paikoille, mikä aiheuttaa ongelmia heijastumien, jälkikaiunnan ja huonemoodien kanssa. Kuuntelupistettä ei voi usein sijoittaa optimaaliseen paikkaan, jolloin voit joutua istumaan keskellä nollapistettä tai seisovaa aaltoa.

Tavallisen huoneen, jota siis ei ole suunniteltu studioksi, akustointi voi olla hyvin vaikeaa ja kallista. Lisärajoitteita voivat aiheuttaa myös muut ihmiset ja perheenjäsenet, jotka käyttävä samaa tilaa. Vaikka akustointi onkin paras tapa parantaa huonon tilan äänentoistoa, myös hyvin suunnitellut ja tilaan säädetyt kaiuttimet voivat olla avain riittävän laadukkaaseen äänentoistoon.


Ahtaat tilat

Lattiapinta-ala on kallista, ja sitä usein tarvitaan muuhunkin kuin äänen tarkkailuun. Monesti tarjolla on vain muutama, joskus vain yksi, mahdollinen paikka johon rakentaa työasema ja sijoittaa laitteet ja kaiuttimet.

Suuret tarkkailukaiuttimet vievät enemmän lattia- tai pöytäpinta-alaa kuin pienet, eikä tätä faktaa pysty muuttamaan. Työpöydällä tai lattialla on vain rajattu määrä tilaa sijoittaa ja pinota laitteita ja tavaroita. Myös kuunteluetäisyydet ovat usein tällaisissa tilanteissa hyvin lyhyitä, mikä voi aiheuttaa ongelmia suurten kaiuttimien kanssa.

Jos työskentelet kotoa käsin, tai jaetussa tilassa muiden kanssa, on tarpeen pitää mielessä ja sopeutua myös muiden tilan käyttäjien tarpeisiin ja toiveisiin. Vaikka sinusta kaiuttimet olisivatkin paras tapa täyttää tyhjä tila, muut eivät välttämättä ajattele samoin.


Erilaiset kuunteluympäristöt

Paikasta toiseen siirtyminen tarkoittaa, että et pysty vaikuttamaan tai kunnolla akustoimaan työympäristöäsi. Siksi on tärkeää, että pystyt luottamaan kaiuttimiisi ja siihen, että ne toistavat ääntä neutraalisti erilaisissa ympäristöissä.

Yhtenä päivänä työskentelet kotona, seuraavana päivänä tapaat miksaajan hänen studiossaan. Sen jälkeen menet käymään ystävän luona: hänellä on flyygeli, ja työstätte lauluideoita yhdessä hänen kanssaan.

Jokainen paikka jossa käyt on akustisesti aivan erilainen. Tekemäsi musiikki kuulostaa erilaiselta kun sitä toistetaan eri laitteilla, joilla kaikilla on erilaiset äänenvärit, ja akustiikaltaan erilaisissa tiloissa. Sinä itse tiedä, miltä tekemäsi musiikin pitäisi kuulostaa, mutta tietävätkö muut? Kuulevatko he musiikkisi sellaisena kuin haluat? Pystyvätkö eri laitteet toistamaan kaiken luonnollisesti ja totuudenmukaisesti?


Referenssit

Kotistudiot kuntoon - Milla Alftan, osa 1/2

Anna Erikssonin musiikin luomisprosessi alkaa pianon äärellä

Toni Wirtanen luottaa Genelecin The Ones -sarjan 8341-monitoreihin

Emilia Takayama valitsi 8331A-studiomonitorit kotistudiolleen

A-Pop Castle 2017 - G Livelab

Kotistudiot kuntoon - Milla Alftan, osa 2/2


Etsi jälleenmyyjäsi

Kirjoita kenttään sijaintisi ja löydä lähin jälleenmyyjäsi.

Rajausvaihtoehdot
X Rajausvaihtoehdot
All
Studiomonitorit
Kotikaiuttimet
AV-asennus
Tekninen huolto
Showroom
Experience Centre
SAM Certified
Smart IP Certified
Maa