GLM-ohjelmisto

Vuodesta 2006 lähtien GLM-ohjelmistolla on voinut kalibroida ja hallita Genelecin SAM-tarkkailukaiuttimia. Ohjelmiston avulla minimoit huoneakustiikan haittavaikutuksia, parannat työnkulkuasi ja voit olla varma siitä, että tuotantosi soi juuri oikein - kaikkialla. GLM-ohjelmisto tarjoaa myös GRADE-huoneakustiikkaraportteja, joiden ansiosta voit entistä paremmin ymmärtää studiosi suorituskykyä ja parantaa sitä.

LATAA GLM 5

Virheetön toisto

Paras tae siitä, että uurastuksesi studiossa tuottaa äänitteen, joka soi juuri haluamallasi tavalla kaikissa toistojärjestelmissä, on käyttää korkealuokkaisia, juuri sinun huoneeseesi kalibroituja tarkkailukaiuttimia. Tarkkaamohuone muuttaa kaiuttimista kuulemaasi ääntä. Tämä voi olla jopa haitallisen voimakasta, kun tarkkaamo on väliaikainen tai esimerkiksi kotistudio, ellei huoneen vaikutuksia korjata kalibroinnin avulla.

Mac- ja Windows-tietokoneissa toimiva Genelec Loudspeaker Manager, eli GLM-ohjelmistomme korjaa tarkasti kaikki huoneen vaikutukset SAM (Smart Active Monitor) -kaiuttimiin, jolloin haitalliset akustiset ilmiöt automaattisesti vähenevät ja voit luottaa täysin huolellisesti säädettyyn tarkkailuun. Kuulet yksityiskohtaisesti kaiken äänisisällön, jolloin voit tehdä tarvittavat säädöt nopeasti ja päästä aina tulokseen, josta kuulijat nauttivat kaikilla toistovälineillä.

GLM tekee kalibrointiprosessista helppoa, mutta auttaa myös ymmärtämään studion parantamisen hyötyjä ainutlaatuisen GRADE-huoneakustiikkaraportin avulla.

Tinkimätön totuus, kaikkialla

Suoraan SAM-kaiuttimien ja subwoofereiden digitaaliseen signaalinkäsittelyyn vaikuttavan GLM 5 -ohjelmiston avulla voit hallita laajasti monitorikaiuttimien toimintaa. Ensin GLM 5 käyttää GLM-verkon liitäntälaitteeseen kytkettyä mittamikrofonia ja analysoi akustisen ympäristön. Sen jälkeen GLM 5 -ohjelmiston AutoCal2-algoritmi korjaa hetkessä monitorikaiuttimien tasot, etäisyyden tuottamat viive-erot, subwooferin vaiheen jakotaajuudella ja ekvalisoi huonevasteet siten, että toisto huoneessa on neutraali. Jos haluat, GLM 5 -ohjelmiston säätöjen avulla voit lopuksi säätää sellaisen sointitasapainon, joka vastaa mieltymystäsi.

GLM 5 kalibroi kaikki SAM-tarkkailukaiutinjärjestelmät suuren kanavamäärän immersiivitarkkaamoista ultralähikenttäjärjestelmiin. Sen Calibration Group ID- ja Subwoofer Group ID -ominaisuudet parantavat monitorien kalibrointia symmetriaryhminä ja tukevat subwoofereiden yhteiskäyttöä.

GLM 5 -ohjelmiston GRADE-huoneakustiikkaraportti analysoi kattavasti tarkkaamon ja monitorointijärjestelmän suorituskyvyn, jotta ymmärrät kuunteluhuoneesi akustiikan toiminnan, voit tutkia akustiikan parannusten vaikutuksia ja optimoida studiosi suorituskyvyn. GRADE-raportti neuvoo yksilöllisesti parannusten tekemisessä ja sen kattavien mittaustietojen avulla akustiikan ammattilaiset voivat toteuttaa kaikki korjaukset. Raportti havainnoi ja opastaa seikkaperäisesti akustiikan parannuksen, kaiuttimien ja kuuntelupaikan sijoittelun, bassotaajuuksien hallinnan optimoinnin ja ITU-R BS.1116 -suositusten suhteen. Raportin voi tilata veloituksetta 12 kertaa.

Kattava hallinta

Kattava optimointi on vasta alkua, sillä GLM 5 on myös tehokas monitorikontrolleri, jolla vaihdat monitorilayoutista toiseen, säädät tarkasti kuuntelun äänitason, säästät energiaa järjestelmän tehonhallinnan avulla ja paljon muuta.

GLM-ohjelmiston intuitiivisen käyttöliittymän miellyttävä ja kiinnostava muotokieli on luotu yhdessä muotoilija Harri Koskisen kanssa. Se
kehittyy ja laajenee luontevasti järjestelmäsi mukana. GLM 5 on erittäin mukautuva ja käyttäjäystävällinen käyttöliittymä, joka tarjoaa kymmenen eri kielivaihtoehtoa, sekä tumman tai vaalean teeman valinnan mukaan.

MIDI-tuki mahdollistaa nopean ja jouhevan monitorikaiuttimien ja järjestelmän hallinnan kaikilla MIDI-ohjaimilla, jolloin keskeiset GLM-toiminnot, kuten äänenvoimakkuus, mute, preset-tasot, bassonhallinta, monitoriryhmien aktivointi, ja uutena GLM 5:ssä myös koko järjestelmän mute- ja dim-toiminnat, ovat aina ohjattavissa.

Oletpa sitten uusi GLM-käyttäjä tai haluat päivittää viimeisimpään GLM-versioon, GLM 5 on saatavilla ilmaiseksi MyGenelec-sivulta.

GLM-ohjainlaitteet

Huomaa, että ohjausverkon muodostaminen, kalibrointi ja SAM-monitorien hallinta edellyttävät GLM-ohjainlaitteen käyttöä GLM 5 -ohjelmiston kanssa. Edistyksellinen 9320A Reference Controller tarjoaa näppäimet ja säätimet GLM-ohjelmiston keskeisten toimintojen ohjaamiseen, kattavat liitännät ja laitteiden herkkyyksien - myös kuulokkeiden - sovittamisen, ja lisäksi se toimii siltana UNIO-järjestelmässä, soveltuen erinomaisesti ammattilaisille, jotka haluavat saumattoman työnkulun sekä studiossa että sen ulkopuolella.

Perinteinen Genelec Calibration Kit (8300-601) toteuttaa GLM-ohjelmiston perustoiminnat SAM-laitteissa, mutta ei tarjoa 9320A-ohjaimen edistyksellisiä toimintoja.

Sekä 9320A että Genelec Calibration Kit liitetään Mac ja Windows-tietokoneisiin USB-liitännän kautta. SAM-monitorien ohjausverkko rakentuu monitorien mukana toimitettavien 5 metrin CAT-kaapeleiden avulla.

Huomaa, että GLM 5 ei ohjaa ’klassisia’ Genelecin analogiamonitoreja. Jos käytät näitä perusmallin aktiivikaiuttimia, muista asettaa monitorin takapaneelissa olevat DIP-kytkimet siten, että monitorin taajuusvaste huoneessa on neutraali, kun se on sijoitettu paikalleen. Tarkemmat ohjeet tästä löydät jokaisen laitteen käyttöohjeesta.

Pitkäikäinen yhteensopivuus

GLM 5 tukee kaikkia 2006 ja sen jälkeen valmistettuja SAM-monitoreja, subwoofereita ja woofer system -kaiuttimia. Poikkeuksellisen pitkäikäinen yhteensopivuus ja kehityspolku merkitsevät, että nämä adaptoituvat monitorointiratkaisut eivät ole vain huolellisesti kehitettyjä ja tehokkaita, vaan myös erittäin turvallisia, skaalautuvia ja kestäviä. Ne ovat investointeja, joihin voit luottaa nyt ja tulevaisuudessa. Alla on lueteltu kaikki SAM-monitorituotteet.

SAM-monitorikaiuttimet: 8240A, 8250A, 8260A, 8320A, 8330A, 8340A, 8350A, 8331A, 8341A, 8351A, 8351B, 8361A, W371 woofer system ja 8430A.

SAM Main Monitor -kaiuttimet: 8381A, 1032C, S360A, 1237A, 1238A, 1238AC, 1238CF, 1238DF, 1234A, 1234AC, 1235A ja 1236A.

SE-järjestelmä: 8130A käytettynä SE7261A-subwooferin kanssa (SE System).

SAM-subwooferit: SE7261A, 7260A, 7270A, 7271A, 7350A, 7360A, 7370A, 7380A ja 7382A.

Muut SAM-laitteet: 9301A AES/EBU Interface, 8300-416 GLM Calibration Set, 9401A System Management Device Audio-over-IP ääntä varten ja 9320A SAM Reference Controller.

Aikaisemmat mallit ›

GLM 5 -kalibrointitoiminnot

- Säädä automaattisesti monitorien vasteet huoneessa, kompensoi äänen lentoaikaerot ja erot äänitasoissa.
- Editoi, personoi ja talleta vapaasti kaikkia automaattisen kalibroinnin asetuksia.
- Pystytä ja laajenna toistojärjestelmiä tarpeidesi mukaan stereo-, monikanava- ja immersiivisten 3D-audioformaattien tarkkailuun.
- Mittaa huonevaste rajoittamattomassa määrässä mikrofonipaikkoja.
- Saavuta kaikissa tuotantotiloissa johdonmukaisesti toimiva ja tarkka äänentoisto.

GLM 5 -hallintatoiminnot

- Vaihda äänityöaseman (DAW) kuuntelu eri monitorilayoutteihin.
- Valitse solo-, mute-, vakiokuunteluvoimakkuus, järjestelmän sammutus ja käynnistys yhdellä klikkauksella.
- Aseta bassonhallinta ja koko kuuntelun viive osana järjestelmäasetuksia.
- Vaihda kuuntelupaikkaa niin, että monitorikohtaiset lentoaikaviiveet säätyvät.
- Hallitsee ja ohjaa yli 80:tä Genelecin SAM-monitoria ja subwooferia.

GLM 5 GRADE -raportti

- Tee täydellinen, alan parhaiden käytäntöjen mukainen kuunteluhuoneen ja SAM-monitorijärjestelmän suorituskyvyn analyysi, sisältäen ITU-R BS.1116 suosituksen.
- Näe kaikki huoneen ja järjestelmän vasteet, mukaan luettuna taajuusvasteet, aikainen ja myöhäinen äänitaso kuuntelupaikassa, lentoajan tarkkuus ja aikaisten heijastusten rakenne.
- Päätä raportin avulla parannuksista huoneen akustiikkaan, kaiutinsijoitteluun ja bassonhallintaan.
- Paranna kuuntelun laatua selkeitä, helposti ymmärrettäviä ohjeita noudattaen.

Tutustu GRADE-raporttiin ›

Systeemin komponentit

System Components

Lataa GLM

Lataa viimeisin versio GLM-ohjelmistosta kirjautumalla sisään MyGenelec-tilillesi.

Mikäli sinulla ei ole tunnusta, voit luoda sen ilmaiseksi täällä:MyGenelec-sivustolle

Using GLM | New features in GLM 5 and how to use them

Using GLM | Walkthrough GLM 5

Using GLM | 9320A and GLM 5 quick setup and usage guide

Using GLM | Calibration Group IDs

Using GLM | The foundations

Using GLM | Controlling GLM with MIDI

Using GLM | The technical details


Genelec

GLM-käyttöpakkaus

Värivaihtoehdot:
Pakkaus sisältää:

Pika-asennusopas
GLM-verkkosovitin
USB-kaapeli
Genelec 8300A -mittamikrofoni ja pidike 3/8" ja 5/8" kierteisiin

Genelec

GLM-käyttöpakkaus

Värivaihtoehdot:

Genelec

9320A SAM™ Reference Controller

Värivaihtoehdot:
Pakkaus sisältää:

-9320A GENELEC SAM™ Reference Controller.
-USB Type C to Type C cable (length 2 m).
-Genelec factory-calibrated reference microphone and microphone holder.

Warranty
2 years unregistered, and 5 years (in total) for registered users.

Genelec

9320A SAM™ Reference Controller

Värivaihtoehdot:

Referenssejä

Etsi jälleenmyyjäsi

Kirjoita kenttään sijaintisi ja löydä lähin jälleenmyyjäsi.

Rajausvaihtoehdot
X Rajausvaihtoehdot
All
Studiomonitorit
Kotikaiuttimet
AV-asennus
Tekninen huolto
Showroom
Experience Centre
SAM Certified
Smart IP Certified
Maa