Genelec 1238A SAM™ -kolmitietarkkailukaiutin hyödyntää AutoCal™- ja GLM™-ohjausverkkoteknologioita ja siinä on erittäin suorituskykyiset D-luokan tehovahvistimet.
1238A SAM™ Studiomonitori

Active Crossovers

Directivity Control Waveguide (DCW™)

SPL
121 dB

Taajuusvaste
30 Hz - 22 kHz (-6dB)

Mitat
H 810 x W 480 x D 420 mm, (muunna tuumiksi)

Voimaa ja tarkkuutta
1238A on ensiluokkainen monitorointiratkaisu studio- ja jälkikäsittelykäyttöön, masterointiin sekä radio- ja TV-tarkkaamokäyttöön. Se hyödyntää AutoCal™- ja GLM™-ohjausverkkoteknologioita ja siinä on erittäin suorituskykyiset D-luokan tehovahvistimet.

Optimoitua kuuntelua
1238A:ssa yhdistyvät Genelecin 35 vuoden kokemus luotettavien kolmitiekaiuttimien suunnittelusta, sekä huippuluokan AutoCal™- ja Genelec Loudspeaker Manager (GLM™) -ohjausverkkoteknologiat. GLM-järjestelmässä jokaisen verkkoon kytketyn tarkkailukaiuttimen tasot, viivet ja taajuusvaste kalibroidaan automaattisesti kuunteluympäristöön. Tyypillisesti seinään upotettavassa 1238A-kaiuttimessa on suurikokoinen Directivity Control Waveguide (DCW ™) -suuntain, joka tuottaa erittäin tarkan äänikuvan myös akustisesti haastavissa ympäristöissä.1238A on ensiluokkainen monitorointiratkaisu studio- ja jälkikäsittelykäyttöön, masterointiin sekä radio- ja TV-tarkkaamokäyttöön.
Genelec
1238A SAM™ Studiomonitori
1 x 1238A studio
1 x individually calibrated RAM-L amplifier
unit
1 x mains cable 1,8 m
1 x RJ45 cable 5 m (16 ft 4 in)
1 x RJ45 cable 10 m (32 ft 9 in)
2 x 4-pole speakon cable 10 m (32 ft 9 in)
1 x user manual
1238A SAM™ Studiomonitori
Palkinnot
Tekniset tiedot

SPL
121 dB

Vahvistimen teho
500 W Basso (Class D) + 250 W Keskiääni (Class D) + 200 W Diskantti (AB-luokka)

Taajuusvaste
30 Hz - 22 kHz ("-6 dB")

Taajuusvasteen tarkkuus
± 2.5 dB (35 Hz - 20 kHz)

Kaiutinelementtien mitat
⌀ 385 mm Basso + ⌀ 125 mm Keskiääni + ⌀ 25 mm Diskantti (muunna tuumiksi)

Mitat
H 810 x W 480 x D 420 mm, (muunna tuumiksi)

Paino
57 kg / 125.7 lb

Liitännät
1 x XLR Analoginen Sisääntulo
1 x XLR AES/EBU Sisääntulo
1 x XLR AES/EBU Ulostulo
2 x RJ45 Ohjaus
1238A SAM™ Studio Monitor
Tekniset tiedot
Järjestelmän tiedot
Taajuusvaste
35 Hz - 20 kHz (± 2.5 dB)
Alarajataajuus -6 dB
30 Hz
Ylärajataajuus -6 dB
22 kHz

SPL
Maksimiäänenpaine Maximum peak acoustic output per pair in a listening room with music material at 2 m.
≥124 dB
Hetkellinen maksimiäänenpaine Maximum short term sine wave acoustic output on axis in half space, averaged from 100 Hz to 3 kHz at 1 m.
≥121 dB
Pitkäkestoinen maksimiäänenpaine Maximum long term RMS acoustic output in the same conditions with IEC weighted noise (limited by driver unit protection circuit) at 1 m.
≥116 dB
Akustinen pohjakohinataso
Akustinen pohjakohinataso Self generated noise level in free field at 1 m on axis (A-weighted).
≤10 dB
Paino
Paino57 kg (125.7 lb)
Mitat
Korkeus
810 mm
Leveys
480 mm
Syvyys
420 mm

Kotelo
Kotelomateriaali
MDF
Kotelotyyppi
Reflex port
Kaiutinelementit
Kaiutinelementtityyppi
Cone
385mm (15 in) cone
Halkaisija
385 mm
Kaiutinelementtityyppi
Cone
125 mm (5 in) cone
Halkaisija
125 mm
Kaiutinelementtityyppi
Metal dome
25mm (1 in) metal dome
Halkaisija
25 mm
Suuntaavuus

Harmoninen särö
> 200 Hz ≤0.5 %
Vahvistimet
Vahvistimet
500 W Class D
Korkeus
132 mm
Leveys
483 mm
Syvyys
252 mm
Paino
6 kg
(13.2 lb)
250 W Class D
200 W AB-luokka
Käyttöjännite
100-240 VAC 50/60Hz
Tehonkulutus
ISS-valmiustilassa
≤0.5 W
Ilman kuormaa
≤25 W
Täysi kuormitus
750 W
Jakosuodin
Liitännät
Sisääntulo Analog signal input connector XLR female, balanced 10 kOhm.
Sisääntulo XLR-uros (vastaa standardia IEC 60958-4)
Ulostulo XLR-uros (vastaa standardia IEC 60958-4)
2 x Ohjaus RJ45-liittimet
Tarkempia lisätietoja lisäksi tuoteoppaissa.
Avainteknologiat

Active Crossovers

Directivity Control Waveguide (DCW™)

Intelligent Signal Sensing (ISS™)

Protection Circuitry

Optimized Amplifiers

Smart Active Monitor (SAM™)
Aktiivisessa jakosuotimessa käsitellään linjatasoista signaalia.
Aktiiviset jakosuotimet jakavat audiosignaalin taajuuskaistoihin, jotka ohjataan erillisiin tehovahvistimiin. Vahvistimet on kytketty kyseiselle taajuuskaistalle optimoituihin kaiutinelementteihin.
Aktiivikaiuttimissa käytetään sekä digitaalisia että analogisia jakosuotimia. Genelecin digitaalisissa aktiivijakosuotimissa on myös muita signaalinkäsittelytoiminnallisuuksia, kuten elementtien suojaus, lentoaikakompensointi ja taajuuskorjaus.
Genelecin analogisissa aktiivijakosuotimissa perustuu elektronisiin komponentteihin, jotka käsittelevät matalatasoista signaalia ennen tehovahvistusta. Aktiiviset jakosuotimet eroavat toimintaperiaatteeltaan passiivisista jakosuotimista, joissa käsitellään voimakkaita signaaleja, suurta virtaa ja toisinaan myös suurta jännitettä.
Tyypillisessä kaksitiekaiuttimessa tulosignaali jakosuodatetaan kahdelle erilliselle tehovahvistimelle, joista toinen ohjaa bassoelementtiä ja toinen diskanttielementtiä.
Aktiivisella jakosuodinteknologialla on useita etuja:
- Elementin sähködynaamiset muutokset eivät vaikuta taajuusvasteeseen.
- Signaalia voidaan säätää joustavasti käytettävän elementin ominaisuuksien mukaisesti.
- Jokaisen elementin tulosignaali prosessoidaan ja vahvistetaan yksilöllisesti. Yksittäisten elementtien signaalit eivät häiritse toisiaan, mikä vähentää keskeismodulaatiosäröä ja yliohjausongelmia.
- Elementtien välisiä herkkyyseroja voidaan kompensoida.
- Elementin ominaisuuksiin liittyviä taajuus- ja vaihevasteen poikkeamia voidaan kompensoida halutulla päästökaistalla.
- Aktiivinen jakosuodin mahdollistaa lisäksi taajuusvasteen säätämisen sekä kaiuttimen optimoinnin kaiutinjärjestelmään ja erilaisiin kuunteluympäristöihin ilman ulkoisia taajuuskorjaimia. Tuloksena on yksinkertainen, luotettava, tehokas, tarkka ja johdonmukaisesti käyttäytyvä aktiivikaiutinjärjestelmä.
Directivity Control Waveguide (DCW™) -suuntain tuottaa tasaisen taajuusvasteen laajalle kuuntelualueelle.
Vallankumouksellinen Directivity Control Waveguide™ (DCW™) -teknologia parantaa huomattavasti suoraan säteilevän monitiekaiuttimen suorituskykyä.
Tavoite on sovittaa taajuusvaste ja elementtien suuntaavuus kaiuttimessa. Lopputuloksena saavutetaan erinomainen taajuusvaste sekä kaiuttimen akustisella akselilla että sivusta mitattuna.
Parantunut kontrolloitu suuntaavuus vähentää huoneheijastumia kuuntelupaikalle. Tämä parantaa stereokuvaa ja asettaa vähemmän vaatimuksia huoneakustiikalle.
DCW-teknologia parantaa elementin herkkyyttä jopa +6 dB:ä, mikä mahdollistaa suuremman kokonaisäänenpaineen vähentäen samalla säröä ja parantaen luotettavuutta.
###DCW™-suuntaimen tärkeimmät edut:
- Tasainen taajuusvaste laajemmalle kuuntelualueelle
- Parantunut suoran äänen suhde heijastuneeseen ääneen vähentää tilan vaikutusta lopputulokseen
- Tarkempi stereokuva
- Parantunut elementtien hyötysuhde
- Järjestelmän suurempi maksimiäänenpaine
- Pienentynyt elementtien särö
- Vähemmän kaiutinkotelon reunan aiheuttamaa äänen heijastumista
- Parantunut elementtien luotettavuus, koska saman äänenpaineen tuottamiseen tarvitaan vähemmän tehoa ja pienempi kalvon liikepoikkeama
Intelligent Signal Sensing (ISS™) -valmiustilatoiminto vähentää virrankulutusta.
Genelec kehitti vuonna 2013 Intelligent Signal-Sensing -piirin, joka täyttää sekä ErP-direktiivin vaatimukset että Genelecin omat direktiiviä tiukemmat vastuullisuusvaatimukset.
ISS™-piiri seuraa kaiuttimien signaalinsyöttöä ja havaitsee, milloin signaali on käytössä. Jos ISS-piiri ei havaitse audiosignaalia hetkeen, se asettaa kaiuttimen valmiustilaan, jossa kaiuttimen virrankulutus on alle 0,5 wattia. Kun syöttösignaali havaitaan, kaiutin kytkeytyy päälle itsestään. Kaiutinjärjestelmä alkaa siis säästää sähköä heti, kun työskentely katkeaa.
Jokaisen kaiuttimen taustalevyssä on huonevasteen säätimien vieressä ISS Disable -kytkin. Kun päävirtakytkin on asennossa ON, ISS™-toiminto on oletusarvoisesti päällä.
Jos ISS-toimintoa ei haluta käyttää, se voidaan poistaa käytöstä kääntämällä ISS Disable -kytkin asentoon ON. Tällöin kaiuttimen virransyöttöä ohjataan päävirtakytkimestä.
Päävirtakytkin katkaisee kaiuttimen virransyötön kokonaan.
Yliohjauksen suojapiiri takaa turvallisen käytön ja elementtien pitkäikäisyyden.
Kriittisissä audiotuotantoympäristöissä on ratkaisevaa, että monitorointijärjestelmä on luotettava ja aina käytettävissä. Yksi tärkeimmistä syistä Genelecin menestykseen lähetystarkkaamokäytössä on tuotteidemme luotettavuus. Luotettavuuden takeena on sisäinen suojapiiri, joka on ollut kaikissa tuotteissa vuodesta 1978 lähtien.
Suojapiiri ehkäisee elementtien vikatiloja havaitsemalla signaalitasoja. Mikäli signaalissa esiintyy yhtäkkisiä piikkejä tai jatkuvia liian korkeita tasoja, suojapiiri laskee signaalin tasoa automaattisesti. Suojapiirin toiminta ei luonnollisestikaan vaikuta äänenlaatuun millään tavalla työskenneltäessä kaiuttimen määritellyissä käyttöolosuhteissa. Se vain ehkäisee signaaleja rikkomasta kaiutinta.
Suojapiirin ominaisuudet ja edut:
- Laskee signaalin tasoa tarvittaessa (esimerkiksi kun elementin äänikäämin lämpötila saavuttaa turvarajan), mikä parantaa kaiuttimen luotettavuutta merkittävästi.
- Jokaisen kaiuttimen ja alabassokaiuttimen sopiva suojapiirirakenne sallii järjestelmän äänitason maksimoimisen.
Elementtikohtaisesti optimoidut tehovahvistimet.
Elektroniset jakosuotimet jakavat audiosignaalin taajuuskaistan osiin, jotka voidaan ohjata erillisiin vahvistimiin. Vahvistimet on liitetty kyseiselle taajuuskaistalle optimoituihin muuntimiin.
Tyypillisessä kaksitiekaiuttimessa aktiivinen jakosuodin tarvitsee kaksi vahvistinta: yhden bassoelementille ja toisen diskanttielementille. Vahvistimet liitetään suoraan aktiivikaiuttimien elementteihin, jolloin vahvistimien kuormitus on tunnettu ja yksinkertaisempi. Jokaisella elementtikohtaisella vahvistimella on vain rajallinen taajuusalue, jota se vahvistaa (vahvistin sijoitetaan aktiivisen jakosuotimen taakse), mikä yksinkertaistaa rakennetta.
Aktiivisella rakenteella on useita etuja:
- Vahvistimet liitetään suoraan kaiutinelementteihin, mikä tehostaa vahvistimien elementin äänikäämin vaimennuksen hallintaa ja vähentää dynaamisten muutosten esiintymistä elementin sähköominaisuuksissa. Se saattaa parantaa järjestelmän siirtymävastetta.
- Vahvistimen lähtövaatimukset ovat pienemmät. Kun energiaa ei mene hukkaan passiivisen jakosuotimen komponenteissa, vahvistimen tehovaatimukset ovat huomattavasti pienemmät (jopa puolta pienemmät joissakin tapauksissa) ilman, että kaiuttimen akustinen teho heikkenee. Tämä saattaa pienentää kustannuksia ja parantaa äänenlaatua ja järjestelmän luotettavuutta.
- Kun vahvistimen ja elementin välissä ei tapahdu hävikkiä, saavutetaan äärimmäinen akustinen tehokkuus.
- Aktiivinen teknologia pystyy tuottamaan ylivoimaisen äänentoiston suhteessa kokoon ja matalaan alarajataajuuteen.
- Kaikki kaiuttimet toimitetaan tehtaalla sovitettuina järjestelminä (vahvistimet, jakosuotimet ja kotelo-elementtijärjestelmät).
Smart Active Monitor (SAM™) älykkäät kaiutinjärjestelmät sisältävät automaattisen kalibroinnin akustiseen ympäristöön.
Kuluneen vuosikymmenen aikana sisällöntuotannon tarve on kasvanut ennätyslukemiin maailmanlaajuisesti. Tämä on aiheuttanut suuria muutoksia tuotantoyksiköiden toimintatapoihin kasvaneen työmäärän suorittamiseksi. Kasvava osa tuotannoista tehdään entistä pienemmissä työskentely-ympäristöissä. Tämä lisää merkittävästi huoneakustisia ongelmia jolloin äänentarkkailun luotettavuus heikkenee. Äänitarkkailijan tulisi pystyä luottamaan aukottomasti kaiutinjärjestelmään, jonka tulee tuottaa värittymätöntä ja särötöntä ääntä käytetystä äänenpaineesta riippumatta.
Huolellinen elektroakustinen suunnittelu toimii perustana kaikille 1200, 8200, 8300, 7200 ja 7300 –sarjojen älykkäille tarkkailukaiutintuotteille. SAM™ järjestelmän poikkeuksellisiin ominaisuuksiin kuuluu muun muassa kalibrointitoiminnallisuus Autocal™, joka mittaa ja sovittaa tarkkailukaiuttimet automaattisesti akustiseen ympäristöön kompensoiden tasoerot, viive-erot, taajuusvasteiden poikkeamat sekä subwoofereiden vaiheet.
SAM™ järjestelmiä ohjataan Genelecin Loudspeaker Manager (GLM™) ohjausverkkoa ja -sovellusta käyttäen, joka mahdollistaa äärimmäisen joustavan ja luotettavan monitorointijärjestelmän luomisen. GLM 3 on intuitiivinen tarkkailukaiuttimien hallintasovellus, joka mahdollistaa jopa 45 SAM™ -tuoteperheen tarkkailukaiuttimen ja subwooferin kytkemisen järjestelmään. Autocal™ automaattisen kalibrointitoiminnallisuuden lisäksi GLM 3 sovellus tarjoaa käyttäjälle mahdollisuuden säätää monipuolisesti tasoja, viiveitä sekä äänenvärisuodattimia. Parametrit ja asetukset voidaan tallentaa sekä tietokoneelle, että myös jokaiseen yksittäiseen GLM™ -ohjausverkkoon liitettyyn tarkkailukaiuttimeen ja subwooferiin. Tällöin ohjausverkkoa ja sovellusta ei välttämättä tarvita varsinaista tarkkailutyötä tehtäessä.
Kaikkia SAM™ järjestelmän tarjoamia toimintoja sekä äänen väriä voidaan säätää käyttäjän tarpeiden mukaisesti. Jopa työskentelytilan ja akustisen ympäristön vaihtuessa SAM™ teknologia auttaa sinua saavuttamaan parhaan mahdollisen ja johdonmukaisesti käyttäytyvän äänentarkkailujärjestelmän, joka tarjoaa neutraalin äänikuvan sekä todella alhaisen särötason.
Genelecin SAM™ -tuoteperhe tarjoaa kattavan, ratkaisukeskeisen ja älykkäästi verkottuvan järjestelmäkokonaisuuden, joka mahdollistaa sekä analogisen että digitaalisen signaalitien käyttämisen erilaisissa työskentely-ympäristöissä.
In the wake of the unmitigated success that is G Livelab Helsinki, the Finnish Musicians’ Union has opened a brand new – and bigger – venue in the vibrant city of Tampere, some 200km north of the Finnish capital. The same team was deployed to realise the Tampere project which is built according to the same ‘music first’ philosophy as Helsinki. The result is an extraordinary live music experience based on quality programming, modern design, and state-of-the-art Genelec audio systems including the ground-breaking new 4430 Smart IP loudspeaker.
Housed in a striking red brick building which was formerly the boiler house of the Frenckell paper mill in the heart of the city, the venue hosts up to 250 people and offers a hugely varied programme including jazz, folk, world music, pop/rock, chamber music, electronic music and more. Akukon Oy designed the acoustics, electroacoustics, lighting, sound, video, communication systems and basic IT structure as well as the rigging systems, as they did for Helsinki, and leading Nordic AV integrator, Bright – another key member of the Helsinki team – brought Akukon’s vision to life.
“Genelec was already a tried and tested solution with the first G Livelab project in Helsinki which has had great reviews,” explains Bright’s Head of Installation, Santtu Sipilä. “People really liked what we achieved in Helsinki, so it was an obvious decision to equip the Tampere club with Genelecs as well.”
The biggest difference between the two venues is the space – Tampere is much bigger with significantly higher ceilings. Although this posed certain challenges in terms of acoustic treatment, it also allowed greater freedom for the audio design.
The second notable difference is the use of Genelec’s 4430 Smart IP loudspeakers which weren’t available at the time of the Helsinki installation.
“We definitely wanted the new 4430s for easier cabling and added control; it’s opened up a world of possibilities for us,” admits Sipilä. “We have a fully networked system running on Dante – this includes the big loudspeakers used for the main PA – and any of the 4430s can take any signal from anywhere. This means that we can use the same loudspeakers for virtual acoustics, surround sound, background music, delays… the possibilities are endless, and it’s enabled us to considerably reduce the total amount of loudspeakers required in order to achieve what we wanted. We are able to make art with loudspeakers and we are not limited in any way in terms of how we can use the system.”
Tapio Ilomäki, the project manager for Akukon, agrees: “Our primary objective was the same as for Helsinki: to deliver a high-quality system with high musicality that serves the performer best. However, the versatility of systems and spaces was a key element of the design; modern venues need to be multi-purpose and they have to be able to facilitate these changes as quickly and easily as possible, for optimum functionality and quick return on investment. The use of the 4430s plays an important role at this level as well as offering extremely musical sound with very low distortion.”
The ability to have everything delivered over just a single cable is every installer’s dream.
Sipilä is also extremely impressed with the PoE (Power over Ethernet) capabilities of the 4430s. “We were really surprised by the SPLs and sound quality from this size of loudspeaker over PoE. We honestly didn’t think it was possible, so yes, we’re very impressed. The ability to have everything delivered over just a single cable is every installer’s dream, so I think that Genelec’s Smart IP range will be figuring in a great many of our future designs!”
In addition to the 4430s, the main PA system comprises a pair of 1236 SAM studio monitors, the flagship of the Genelec range, seventeen S360s for surround and delay, a pair of 1238s as the first delay line, and finally a flown sub array of nine 7380 subwoofers. “We didn’t have either the height or the space to include subs in Helsinki, so this is a welcome addition in Tampere which gives us some extra headroom in the system and helps add body and fullness to the sound,” continues Sipilä.
When you come here to listen to live music, it will most likely sound even better than it did on the record.
Renowned Finnish singer/songwriter, Markus Nordenstreng of Tuomo & Markus and the Latebirds considers G Livelab as his favourite venue for intimate performances. “Some of the best music I have ever heard has been live, but sound quality is often let down by the venue, either through bad acoustic treatment or a sub-par sound system – or both. What you have here at G Livelab is just the opposite end of the scale – for me it’s the ultimate live sound experience. When you come here to listen to live music, it will most likely sound even better than it did on the record – you can hear things you never heard before. It would be a great service to mankind if there was a G Livelab in every city around the world!”
The final word goes to Annamaija Saarela, CEO of G Livelab Tampere: “G Livelab isn’t just about the technology or the programming – it’s about the whole experience of enjoying live music, and I’m proud to say that in bringing together the best of everything and everyone involved, we have achieved a result that is even greater than the sum of the parts. We’ve had nothing but positive feedback since we opened, both from the public and musicians alike.”
Pressure Cooker Studios, a respected music and sound design house specialising in music production for film, television and advertisements, has recently moved into their new purpose-built studio facility in the centre of Cape Town, designed by world-renowned studio designer Martin Pilchner of Pilchner Schoustal International Inc. Genelec is at the heart of this new facility, with its local distributor, TruFi, supplying monitors for all of its recording studio spaces.
From humble beginnings in the basement of a house 10 years ago to a 355 square metre studio space, the new facility is exactly how the Pressure Cooker team had envisioned it from the outset, and features two main control rooms which sandwich a main studio proper, a 7.1 post theatre with adjacent ADR booth, five writing rooms, an independent isolation booth, reception, lounge and common spaces. James Matthes, Co-Founder and CEO of Pressure Cooker Studios notes: “We wanted to make our space as comfortable, but also as technologically advanced as possible – we spend so much time here, so it definitely had to feel lived in, making it a homely but premium space.”
Helping the Pressure Cooker team achieve this feat was Genelec’s GLM software. “The GLM system is fantastic in that it assists with all the relevant calibration of any one of the monitors within the array in terms of EQ and phase alignment,” notes Neil Leachman, Final Mix Engineer at Pressure Cooker. “After the system is aligned and EQ'd I spent a small amount of time just setting up levels for the individual outputs to align properly to the recommended levels for cinema monitoring for surround and R128 compliance. But the GLM system is invaluable in the setup.”
Pressure Cooker has been using Genelec stereo and surround sound monitoring systems since the company was founded, and this trend continues in the new facility. “Every room in the facility has Genelec!,” smiles Matthes “From buying my first pair over nine years ago, I have never looked back – each monitor is fantastic. The sound produced is so clean, natural and unadulterated – nothing colours it, and I just love that.”
Each room in the new facility has utilised Genelec monitors in one way or another; Matthes has a pair of 8040 nearfields in his writing room, there are three 1238A three-ways fulfilling the LCR role behind the screen in the 7.1 theatre, with two 7380A 15-inch subwoofers and 8040s as surrounds - while the smaller rooms all have 8030 nearfields. “We chose a uniform approach with Genelec because we wanted to be able to move from room to room and feel comfortable from the moment we hit play.” Matthes continues.
“For example, if I go from a writing session to the composition suite, or start doing a mix with a client in the theatre – my ears aren’t going to trick me. I find with Genelec, you don’t need any other reference monitor at any point, since they just naturally translate very well.”
The first true test for Pressure Cooker’s new facility was the film ‘This is not a burial, it is a resurrection’ that was premiered at this year’s Venice Film Festival. “This was the first film we mixed using our Genelec system and particularly for the international market, it converted amazingly,” says Matthes. “The film’s producer told us how clear and brilliant the sound was, which makes me very confident in the set-up we have, and confirms that our decision to choose Genelec for the whole facility was the right one.”
How GLM™ (Genelec Loudspeaker Manager) Software Works
How GLM™ (Genelec Loudspeaker Manager) Software Works
Frustrated that your material doesn’t sound so great on other systems? In this video we show you how to calibrate the Genelec SAM™ monitors with the Genelec Loudspeaker Manager (GLM™) Software to get the most out of your room and ensuring that your mixes translate perfectly.
LowBeats magazine's online review of Genelec 1238A studio monitor and 7380A studio subwoofer. The review is in German.
{"fi-FI":"LowBeats magazine's [review](https://www.lowbeats.de/test-aktivmonitore-genelec-1238a-mit-subwoofer-7380a/ "Test Aktivmonitore Genelec 1238A + Subwoofer 7380A \u2013 Trio Grande") of Genelec 1238A studio monitor and 7380A studio subwoofer. The review is in German, and it is written by Jürgen Schröder. It was published on LowBeats website in September 2018.","en-US":"LowBeats magazine's [review](https://www.lowbeats.de/test-aktivmonitore-genelec-1238a-mit-subwoofer-7380a/ "Test Aktivmonitore Genelec 1238A + Subwoofer 7380A \u2013 Trio Grande") of Genelec 1238A studio monitor and 7380A studio subwoofer. The review is in German, and it is written by Jürgen Schröder. It was published on LowBeats website in September 2018."}
LowBeats magazine's online review of Genelec 1238A studio monitor and 7380A studio subwoofer. The review is in German.
LowBeats magazine's review of Genelec 1238A studio monitor and 7380A studio subwoofer. The review is in German, and it is written by Jürgen Schröder. It was published on LowBeats website in September 2018.