Pienikokoinen 8320A SAM™ -tarkkailukaiutin on tuoteryhmänsä edistynein ja joustavin monitorointiratkaisu.
8320 SAM™ Studiomonitori

Smart Active Monitor (SAM™)

Active Crossovers

SPL
100 dB

Taajuusvaste
55 Hz - 23 kHz (-6 dB)

Mitat
H 242 x W 151 x D 142 mm, Iso-Podin kanssa™ (muunna tuumiksi)

Ennenkuulumaton suorituskyky ja pieni koko
8320A:n ennenkuulematon suorituskyky ja pieni koko tekevät siitä oivallisen vaihtoehdon studio- ja jälkikäsittelykäyttöön, audiotyöasemasovelluksiin, radio- ja TV-tarkkaamokäyttöön sekä ulkotuotantosovelluksiin.

Pieni ja älykäs
8320A tuo Genelecin Smart Active Monitor (SAM™) -järjestelmälle entistä monipuolisempia sovellusmahdollisuuksia. Intuitiivisella Genelec Loudspeaker Manager (GLM™) -hallintaohjelmistolla voidaan säätää tarkkailukaiuttimen ominaisuuksia ja hallita koko ohjausverkkoon kytkettyä kaiutinjärjestelmää. Genelecin AutoCal™-kalibrointitoiminnallisuus säätää automaattisesti jokaisen järjestelmässä olevan tarkkailukaiuttimen tason, viiveen ja taajuusvasteen. 8320A:ssa yhdistyvät Genelecin Minimum Diffraction Enclosure (MDE™) -kotelo, edistyksellinen Directivity Control Waveguide (DCW™) -suuntain, virtausoptimoitu refleksiputki sekä erittäin tasainen taajuusvaste.
Genelec
8320A SAM™ Studiomonitori tummanharmaa
8320A SAM™ Studiomonitori valkoinen
8320A SAM™ Studiomonitori RAW
1 x 8320A tarkkailukaiutin
1 x virtajohto 1,8 m
1 x RJ45 kaapeli 5 m
1 x käyttöohje
8320 SAM™ Studiomonitori
Palkinnot
Tekniset tiedot

SPL
100 dB

Vahvistimen teho
50 W Basso (Class D) + 50 W Diskantti (Class D)

Taajuusvaste
55 Hz - 23 kHz ("-6 dB")

Taajuusvasteen tarkkuus
± 1.5 dB (66 Hz - 20 kHz)

Kaiutinelementtien mitat
⌀ 105 mm Basso + ⌀ 19 mm Diskantti (muunna tuumiksi)

Mitat
H 242 x W 151 x D 142 mm, Iso-Podin kanssa™ (muunna tuumiksi)

Paino
3.2 kg / 7.1 lb

Liitännät
1 x XLR Analoginen Sisääntulo
2 x RJ45 Ohjaus
8320 SAM™ Studio Monitor
Tekniset tiedot
Järjestelmän tiedot
Taajuusvaste
66 Hz - 20 kHz (± 1.5 dB)
Alarajataajuus -6 dB
55 Hz
Ylärajataajuus -6 dB
23 kHz

SPL
Maksimiäänenpaine Maximum peak acoustic output per pair, at 1 m distance with music material.
≥107 dB
Hetkellinen maksimiäänenpaine Maximum short term sine wave acoustic output on axis in half space, averaged from 100 Hz to 3 kHz.
≥100 dB
Pitkäkestoinen maksimiäänenpaine Maximum long term RMS acoustic output in same conditions with IEC weighted noise (limited by driver unit protection circuit).
≥94 dB
Akustinen pohjakohinataso
Akustinen pohjakohinataso Self generated noise level in free field on axis (A-weighted).
≤5 dB
Paino
Paino3.2 kg (7.1 lb)
Mitat
Korkeus
230 mm
Korkeus pöytäjalustan kanssa
242 mm
Leveys
151 mm
Syvyys
142 mm

Kotelo
Kotelomateriaali
Die cast aluminium
Kotelotyyppi
Reflex port
Kaiutinelementit
Kaiutinelementtityyppi
Cone
Halkaisija
105 mm
Kaiutinelementtityyppi
Metal dome
Halkaisija
19 mm
Suuntaavuus


Harmoninen särö
> 200 Hz ≤0.5 %
Ryhmäviive
Viivästys äänen syntymiseen, mitattuna analogiasignaalitulosta korkeilla taajuuksilla.
GLM Extended Phase Linearity OFF-asennossa
2.8 ms (analogiatulo)
Genelec ilmoittaa kaiuttimen suorituskykytiedoissa ajan, joka kuluu äänen muodostumiseen siitä, kun sähköinen signaali on saapunut kaiuttimen tuloliittimeen. Tämä aika ilmoitetaan latenssina ja ryhmäviivekäyrän antamana viiveenä ja kaiuttimen aiheuttama kokonaisviive on näiden kahden summa. Jotta saa käsityksen tämän kokonaisviiveen merkittävyydestä, on hyvä tietää, että kaiuttimen siirtäminen 1 m kauemman tuottaa noin 3 ms lisäviiveen.

Vahvistimet
Vahvistimet
50 W Class D
50 W Class D
Käyttöjännite
100-240 VAC 50/60Hz
Tehonkulutus
ISS-valmiustilassa
≤0.5 W
Ilman kuormaa
≤3 W
Täysi kuormitus
50 W
Jakosuodin
Liitännät
Sisääntulo Analog signal input connector XLR female, balanced 10 kOhm.
2 x Ohjaus RJ45-liittimet
Tarkempia lisätietoja lisäksi tuoteoppaissa.
Avainteknologiat

Smart Active Monitor (SAM™)

Active Crossovers

Directivity Control Waveguide (DCW™)

Intelligent Signal Sensing (ISS™)

Iso-Pod™ Stand

Minimum Diffraction Enclosure (MDE™)

Optimized Amplifiers

Protection Circuitry

Reflex Port Design

Versatile Mountings
Smart Active Monitor (SAM™) älykkäät kaiutinjärjestelmät sisältävät automaattisen kalibroinnin akustiseen ympäristöön.
Kuluneen vuosikymmenen aikana sisällöntuotannon tarve on kasvanut ennätyslukemiin maailmanlaajuisesti. Tämä on aiheuttanut suuria muutoksia tuotantoyksiköiden toimintatapoihin kasvaneen työmäärän suorittamiseksi. Kasvava osa tuotannoista tehdään entistä pienemmissä työskentely-ympäristöissä. Tämä lisää merkittävästi huoneakustisia ongelmia jolloin äänentarkkailun luotettavuus heikkenee. Äänitarkkailijan tulisi pystyä luottamaan aukottomasti kaiutinjärjestelmään, jonka tulee tuottaa värittymätöntä ja särötöntä ääntä käytetystä äänenpaineesta riippumatta.
Huolellinen elektroakustinen suunnittelu toimii perustana kaikille 1200, 8200, 8300, 7200 ja 7300 –sarjojen älykkäille tarkkailukaiutintuotteille. SAM™ järjestelmän poikkeuksellisiin ominaisuuksiin kuuluu muun muassa kalibrointitoiminnallisuus Autocal™, joka mittaa ja sovittaa tarkkailukaiuttimet automaattisesti akustiseen ympäristöön kompensoiden tasoerot, viive-erot, taajuusvasteiden poikkeamat sekä subwoofereiden vaiheet.
SAM™ järjestelmiä ohjataan Genelecin Loudspeaker Manager (GLM™) ohjausverkkoa ja -sovellusta käyttäen, joka mahdollistaa äärimmäisen joustavan ja luotettavan monitorointijärjestelmän luomisen. GLM 3 on intuitiivinen tarkkailukaiuttimien hallintasovellus, joka mahdollistaa jopa 45 SAM™ -tuoteperheen tarkkailukaiuttimen ja subwooferin kytkemisen järjestelmään. Autocal™ automaattisen kalibrointitoiminnallisuuden lisäksi GLM 3 sovellus tarjoaa käyttäjälle mahdollisuuden säätää monipuolisesti tasoja, viiveitä sekä äänenvärisuodattimia. Parametrit ja asetukset voidaan tallentaa sekä tietokoneelle, että myös jokaiseen yksittäiseen GLM™ -ohjausverkkoon liitettyyn tarkkailukaiuttimeen ja subwooferiin. Tällöin ohjausverkkoa ja sovellusta ei välttämättä tarvita varsinaista tarkkailutyötä tehtäessä.
Kaikkia SAM™ järjestelmän tarjoamia toimintoja sekä äänen väriä voidaan säätää käyttäjän tarpeiden mukaisesti. Jopa työskentelytilan ja akustisen ympäristön vaihtuessa SAM™ teknologia auttaa sinua saavuttamaan parhaan mahdollisen ja johdonmukaisesti käyttäytyvän äänentarkkailujärjestelmän, joka tarjoaa neutraalin äänikuvan sekä todella alhaisen särötason.
Genelecin SAM™ -tuoteperhe tarjoaa kattavan, ratkaisukeskeisen ja älykkäästi verkottuvan järjestelmäkokonaisuuden, joka mahdollistaa sekä analogisen että digitaalisen signaalitien käyttämisen erilaisissa työskentely-ympäristöissä.
Aktiivisessa jakosuotimessa käsitellään linjatasoista signaalia.
Aktiiviset jakosuotimet jakavat audiosignaalin taajuuskaistoihin, jotka ohjataan erillisiin tehovahvistimiin. Vahvistimet on kytketty kyseiselle taajuuskaistalle optimoituihin kaiutinelementteihin.
Aktiivikaiuttimissa käytetään sekä digitaalisia että analogisia jakosuotimia. Genelecin digitaalisissa aktiivijakosuotimissa on myös muita signaalinkäsittelytoiminnallisuuksia, kuten elementtien suojaus, lentoaikakompensointi ja taajuuskorjaus.
Genelecin analogisissa aktiivijakosuotimissa perustuu elektronisiin komponentteihin, jotka käsittelevät matalatasoista signaalia ennen tehovahvistusta. Aktiiviset jakosuotimet eroavat toimintaperiaatteeltaan passiivisista jakosuotimista, joissa käsitellään voimakkaita signaaleja, suurta virtaa ja toisinaan myös suurta jännitettä.
Tyypillisessä kaksitiekaiuttimessa tulosignaali jakosuodatetaan kahdelle erilliselle tehovahvistimelle, joista toinen ohjaa bassoelementtiä ja toinen diskanttielementtiä.
Aktiivisella jakosuodinteknologialla on useita etuja:
- Elementin sähködynaamiset muutokset eivät vaikuta taajuusvasteeseen.
- Signaalia voidaan säätää joustavasti käytettävän elementin ominaisuuksien mukaisesti.
- Jokaisen elementin tulosignaali prosessoidaan ja vahvistetaan yksilöllisesti. Yksittäisten elementtien signaalit eivät häiritse toisiaan, mikä vähentää keskeismodulaatiosäröä ja yliohjausongelmia.
- Elementtien välisiä herkkyyseroja voidaan kompensoida.
- Elementin ominaisuuksiin liittyviä taajuus- ja vaihevasteen poikkeamia voidaan kompensoida halutulla päästökaistalla.
- Aktiivinen jakosuodin mahdollistaa lisäksi taajuusvasteen säätämisen sekä kaiuttimen optimoinnin kaiutinjärjestelmään ja erilaisiin kuunteluympäristöihin ilman ulkoisia taajuuskorjaimia. Tuloksena on yksinkertainen, luotettava, tehokas, tarkka ja johdonmukaisesti käyttäytyvä aktiivikaiutinjärjestelmä.
Directivity Control Waveguide (DCW™) -suuntain tuottaa tasaisen taajuusvasteen laajalle kuuntelualueelle.
Vallankumouksellinen Directivity Control Waveguide™ (DCW™) -teknologia parantaa huomattavasti suoraan säteilevän monitiekaiuttimen suorituskykyä.
Tavoite on sovittaa taajuusvaste ja elementtien suuntaavuus kaiuttimessa. Lopputuloksena saavutetaan erinomainen taajuusvaste sekä kaiuttimen akustisella akselilla että sivusta mitattuna.
Parantunut kontrolloitu suuntaavuus vähentää huoneheijastumia kuuntelupaikalle. Tämä parantaa stereokuvaa ja asettaa vähemmän vaatimuksia huoneakustiikalle.
DCW-teknologia parantaa elementin herkkyyttä jopa +6 dB:ä, mikä mahdollistaa suuremman kokonaisäänenpaineen vähentäen samalla säröä ja parantaen luotettavuutta.
###DCW™-suuntaimen tärkeimmät edut:
- Tasainen taajuusvaste laajemmalle kuuntelualueelle
- Parantunut suoran äänen suhde heijastuneeseen ääneen vähentää tilan vaikutusta lopputulokseen
- Tarkempi stereokuva
- Parantunut elementtien hyötysuhde
- Järjestelmän suurempi maksimiäänenpaine
- Pienentynyt elementtien särö
- Vähemmän kaiutinkotelon reunan aiheuttamaa äänen heijastumista
- Parantunut elementtien luotettavuus, koska saman äänenpaineen tuottamiseen tarvitaan vähemmän tehoa ja pienempi kalvon liikepoikkeama
Intelligent Signal Sensing (ISS™) -valmiustilatoiminto vähentää virrankulutusta.
Genelec kehitti vuonna 2013 Intelligent Signal-Sensing -piirin, joka täyttää sekä ErP-direktiivin vaatimukset että Genelecin omat direktiiviä tiukemmat vastuullisuusvaatimukset.
ISS™-piiri seuraa kaiuttimien signaalinsyöttöä ja havaitsee, milloin signaali on käytössä. Jos ISS-piiri ei havaitse audiosignaalia hetkeen, se asettaa kaiuttimen valmiustilaan, jossa kaiuttimen virrankulutus on alle 0,5 wattia. Kun syöttösignaali havaitaan, kaiutin kytkeytyy päälle itsestään. Kaiutinjärjestelmä alkaa siis säästää sähköä heti, kun työskentely katkeaa.
Jokaisen kaiuttimen taustalevyssä on huonevasteen säätimien vieressä ISS Disable -kytkin. Kun päävirtakytkin on asennossa ON, ISS™-toiminto on oletusarvoisesti päällä.
Jos ISS-toimintoa ei haluta käyttää, se voidaan poistaa käytöstä kääntämällä ISS Disable -kytkin asentoon ON. Tällöin kaiuttimen virransyöttöä ohjataan päävirtakytkimestä.
Päävirtakytkin katkaisee kaiuttimen virransyötön kokonaan.
Mekaanisia värinöitä vaimentava Iso-Pod™ -alusta parantaa äänikuvan tarkkuutta.
Vaikka vapaasti seisovien kaiuttimien alle suositellaan yleisesti tukevia jalustoja, on varsin yleistä että kaiuttimet sijoitetaan suoraan pöydälle tai äänipöydän mittarisillalle. Tällaisesta sijoituksesta aiheutuu kuitenkin haitallisia lieveilmiöitä: Kaiuttimen suuntaus kohti kuulijaa on vaikeaa ja kaiuttimen sekä alustan välille syntyy haitallisia mekaanisia värinöitä. Kaiuttimen ollessa pöydällä työtasosta aiheutuu heijastumia, jotka aiheuttavat kampasuodinilmiöstä johtuvaa taajuusvasteen vääristymistä.
Genelec on kehittänyt näiden ongelmien ratkaisemiseksi tehokkaan ja käytännöllisen Isolation Positioner/Decoupler (Iso-Pod™) -alustan, joka kiinnitetään jousella kaiuttimen alumiinikoteloon. Alusta on valmistettu joustavasta kumimaisesta materiaalista. Tukevasti sekä pysty- että vaaka-asentoon Iso-Pod-alustan päälle asettuvaa kaiutinta voidaan kallistaa ±15 asteen kulmaan. Kaiuttimen akustinen akseli voidaan kohdistaa tarkasti kohti kuuntelijaa säätämällä kaiuttimen kulmaa Iso-Pod-alustan päällä.
Mekaaniset eristys- ja vaimennusominaisuudet vähentävät tukipinnoista syntyvän haitallisen värähtelyn aiheuttamaa keskiäänen värittymistä.
Innovatiivinen Iso-Pod™-alusta on oleellinen osa Genelecin kaiutinmuotoilua ja se tarjoaa huomattavia käytettävyyteen sekä äänenlaatuun vaikuttavia etuja.
Minimum Diffraction Enclosure (MDE™) -kotelo tuottaa värittymättömän äänen.
Etulevyn akustisista epäjatkuvuuskohdista syntyvä diffraktio on tyypillinen vapaasti sijoiteltavan kaiuttimen ongelma. Kotelon terävät kulmat aiheuttavat heijastuksista johtuvia toisioäänilähteitä, jotka värittävät ääntä ja heikentävät äänikuvan tarkkuutta.
Parantaakseen vapaasti sijoiteltavan kaiuttimen taajuusvasteen sekä tehovasteen tasaisuutta, Genelec on kehittänyt innovatiivisen Minimum Diffraction Enclosure (MDE™) -kaiutinkotelon, jossa on kaarevat sivut sekä pyöristetyt kulmat. Poikkeuksellisen tasaisen taajuusvasteen lisäksi kotelorakenteella saavutetaan erinomaiset äänikuvaominaisuudet.
Kompaktin ja tyylikkään ulkoasun saavuttamiseksi kotelon materiaaliksi on valittu painevalettu alumiini, joka mahdollistaa kotelon kokoon suhteutettuna suuren sisätilavuuden bassoelementin herkkyyden maksimoimiseksi. Alumiini on kevyttä, jäykkää ja hyvin vaimentavaa, joten se on erinomainen materiaali ohutseinäisen ja akustisesti "kuolleen" kotelon valmistamiseen. Alumiinikotelo suojaa tehokkaasti elektromagneettiselta säteilyltä ja se toimii myös vahvistimien jäähdytyselementtinä. Kotelo valetaan kahtena kappaleena, jolloin se pystytään avaamaan helposti esimerkiksi huoltoa varten.
Directivity Control Waveguide (DCW™) -suuntain integroidaan MDE™-koteloon hallitun suuntaavuuden saavuttamiseksi. Vakiosuuntaavuuden alarajataajuus määräytyy suuntaimen koon perusteella, jolloin suuremmalla suuntainpinta-alalla saavutetaan hallitumpi suuntaavuuskäyttäytyminen. Hallittu sivukenttäsäteily mahdollistaa suuren käyttökelpoisen kuuntelualueen, mikä on erittäin tärkeää monikanavaisessa äänentarkkailussa. Hallittu suuntaavuus vähentää myös rajapintaheijasteiden merkitystä, jolloin monitorointijärjestelmä toimii johdonmukaisesti erilaisissa akustisissa ympäristöissä.
Elementtikohtaisesti optimoidut tehovahvistimet.
Elektroniset jakosuotimet jakavat audiosignaalin taajuuskaistan osiin, jotka voidaan ohjata erillisiin vahvistimiin. Vahvistimet on liitetty kyseiselle taajuuskaistalle optimoituihin muuntimiin.
Tyypillisessä kaksitiekaiuttimessa aktiivinen jakosuodin tarvitsee kaksi vahvistinta: yhden bassoelementille ja toisen diskanttielementille. Vahvistimet liitetään suoraan aktiivikaiuttimien elementteihin, jolloin vahvistimien kuormitus on tunnettu ja yksinkertaisempi. Jokaisella elementtikohtaisella vahvistimella on vain rajallinen taajuusalue, jota se vahvistaa (vahvistin sijoitetaan aktiivisen jakosuotimen taakse), mikä yksinkertaistaa rakennetta.
Aktiivisella rakenteella on useita etuja:
- Vahvistimet liitetään suoraan kaiutinelementteihin, mikä tehostaa vahvistimien elementin äänikäämin vaimennuksen hallintaa ja vähentää dynaamisten muutosten esiintymistä elementin sähköominaisuuksissa. Se saattaa parantaa järjestelmän siirtymävastetta.
- Vahvistimen lähtövaatimukset ovat pienemmät. Kun energiaa ei mene hukkaan passiivisen jakosuotimen komponenteissa, vahvistimen tehovaatimukset ovat huomattavasti pienemmät (jopa puolta pienemmät joissakin tapauksissa) ilman, että kaiuttimen akustinen teho heikkenee. Tämä saattaa pienentää kustannuksia ja parantaa äänenlaatua ja järjestelmän luotettavuutta.
- Kun vahvistimen ja elementin välissä ei tapahdu hävikkiä, saavutetaan äärimmäinen akustinen tehokkuus.
- Aktiivinen teknologia pystyy tuottamaan ylivoimaisen äänentoiston suhteessa kokoon ja matalaan alarajataajuuteen.
- Kaikki kaiuttimet toimitetaan tehtaalla sovitettuina järjestelminä (vahvistimet, jakosuotimet ja kotelo-elementtijärjestelmät).
Yliohjauksen suojapiiri takaa turvallisen käytön ja elementtien pitkäikäisyyden.
Kriittisissä audiotuotantoympäristöissä on ratkaisevaa, että monitorointijärjestelmä on luotettava ja aina käytettävissä. Yksi tärkeimmistä syistä Genelecin menestykseen lähetystarkkaamokäytössä on tuotteidemme luotettavuus. Luotettavuuden takeena on sisäinen suojapiiri, joka on ollut kaikissa tuotteissa vuodesta 1978 lähtien.
Suojapiiri ehkäisee elementtien vikatiloja havaitsemalla signaalitasoja. Mikäli signaalissa esiintyy yhtäkkisiä piikkejä tai jatkuvia liian korkeita tasoja, suojapiiri laskee signaalin tasoa automaattisesti. Suojapiirin toiminta ei luonnollisestikaan vaikuta äänenlaatuun millään tavalla työskenneltäessä kaiuttimen määritellyissä käyttöolosuhteissa. Se vain ehkäisee signaaleja rikkomasta kaiutinta.
Suojapiirin ominaisuudet ja edut:
- Laskee signaalin tasoa tarvittaessa (esimerkiksi kun elementin äänikäämin lämpötila saavuttaa turvarajan), mikä parantaa kaiuttimen luotettavuutta merkittävästi.
- Jokaisen kaiuttimen ja alabassokaiuttimen sopiva suojapiirirakenne sallii järjestelmän äänitason maksimoimisen.
Edistynyt refleksiputken muotoilu parantaa bassotoiston ulottuvuutta.
Genelec käytti bassorefleksirakennetta jo ensimmäisessä tarkkailukaiuttimessaan S30:ssa vuonna 1978. Genelec on siitä lähtien tutkinut ja kehittänyt refleksiputken suorituskykyä sekä tehokkuutta. Kehitystyön tavoite on ollut parantaa bassotoiston ulottuvuutta ja äänenpainekapasiteettia erinomaisen matalien taajuuksien artikulaation ja tarkkuuden tuottamiseksi.
Sekä bassoelementti että refleksiaukko vaikuttavat refleksikotelon kokonaissäteilyyn. Suurin osa säteilystä on lähtöisin elementistä, mutta refleksikotelon resonanssitaajuudella elementin liikepoikkeaman amplitudi on pieni, jolloin suurin osa säteilystä tulee aukosta.
Virtausnopeuden minimoimiseksi putken poikkipinta-alan täytyy olla suuri. Kaiutinkotelon koko rajoittaa usein refleksiputken pituutta.
Pitkä kaareva refleksiputki maksimoi ilmavirtauksen, jotta kaiutin pystyy tuottamaan syvän bassotoiston ilman kompressiota. Putki päättyy leveään pyöreäreunaiseen aukkoon, joka sijaitsee kotelon takana minimoiden putken virtausääniä ja tuottaen erinomaisen bassoartikulaation.
Putken kaareva muoto on tarkoin suunniteltu ja se vähentää virtausääniä, kompressiota ja säröä. Putken sisäpään muotoilu minimoi suorille refleksiputkille tyypillisiä yskähdysääniä ja turbulenssia.
Huolellisesti suunniteltu refleksiputken rakenne vähentää bassoelementin liikepoikkeamaa ja parantaa matalien taajuuksien toiston lineaarisuutta sekä äänenpainekapasiteettia.
Monipuoliset kiinnitysvaihtoehdot soveltuvat useimpiin asennusratkaisuihin.
Genelecin kaiuttimissa on monipuoliset ripustusmahdollisuudet, jotka tekevät asennuksesta helppoa kaikissa kohteissa. Oikein sijoitetut kaiuttimet käyttäytyvät ihanteellisesti erilaisissa käyttöympäristöissä.
Laaja lisävarustevalikoimamme ja painevalettujen alumiinikoteloiden takalevyihin integroidut kiinteät M6-kiinnityspisteet tarjoavat ratkaisun useimpiin asennustilanteisiin. Pienissä kaiutinmalleissa kotelon pohjassa on 3/8-tuuman kierreinsertti, jota käyttäen kaiutin voidaan asentaa tukevaan mikrofonitelineeseen tai jalustaan. Suuremmissa ja painavammissa malleissa on M10-kiinnityspisteet. Lattiatelineisiin on saatavilla myös mallikohtaiset Iso-Pod jalusta-adapterit, joiden avulla saavutetaan kattavat säätömahdollisuudet sekä hyvä mekaaninen eristys kaiuttimen ja jalustan välille.
Näiden ominaisuuksien ansiosta tuotteitamme käytetään nykypäivänä ammattikäyttökohteiden lisäksi sekä julkistiloissa että kotikohteissa kaikkialla maailmassa.
Referenssit
Can you briefly summarise your professional background for our readers?
I'm an internationally recognised leader in the field of live-sound mixing, systems design and the optimisation of sound reinforcement. For more than 15 years I've established an upward trajectory in my career, collaborating with distinguished national and international artists on various productions.
I've been Mexico's representative for the Soundgirls.org organisation since 2016, and my professional career was highlighted in the 2019 book 'Women In Audio' presented by the Audio Engineering Society in London and written by the renowned sound engineer Leslie Gaston-Bird.
Aside from being the CEO of our studio, Goro Goro Immersive Lab, I've co-founded a company called 3BH with which I develop integration projects for post-production in Latin America.
Can you tell us something about your creative space and where it's located?
Goro Goro Immersive Lab is a boutique studio that's ideally situated in the heart of Mexico City. We're a laboratory formed by engineers and creative artists dedicated to immersive audiovisual experiences that use cutting-edge technology.
Can you give an overview of the key equipment you use in the studio?
Computer system: Apple Mac Pro.
Software: Pro Tools Ultimate 2021, Ableton Live 11, Dolby Atmos Mastering Suite and Dolby Audio Bridge.
Control Surface: AVID PT Dock and 2 AVID S1s. That's 16 Faders connected with EUCON.
Signal chains: DAW > Dolby Audio Bridge > Dolby Atmos Mastering Suite > AVID HD Native interface > Focusrite RED 16Line > Genelec monitors & LFE (sub).
Audinate DANTE system > Cisco network switcher (PoE) > Focusrite AM2/X2P > headphones distribution (binaural & stereo)
What type of work do you do in your studio?
We provide sound design services, we mix in stereo, Dolby Atmos and Ambisonic, and we make pre-mixes for films in 5.1, 7.1 & Dolby Atmos.
Is there a particular immersive format you specialise in?
We specialise in spatial mixing using Dolby ATMOS, and we also create audiovisual immersive experiences for live concerts.
How and when did you become interested in immersive audio?
I've always been curious about trying new technologies and creating new experiences, so I started making binaural mixes in Ambisonics. That led to me mixing in Dolby Atmos and making immersive sound for live performances.
What made you decide to equip your studio for immersive audio work?
In 2018, Daniel Castillo, who's the CEO of 3BH, suggested making our studio ready for Dolby Atmos. We love the sound of Genelec monitors, so we decide to equip our studio with a Dolby Atmos 7.1.4 setup using Genelec Smart Active Monitors. Our studio was designed by both 3BH and Dolby.
What's been different about working with immersive compared to stereo?
Everything is different! I love to mix immersive sound. For me it's very natural and you can be as daring or conservative as you wish. I have mixed a lot of audiovisual content, and all my clients, artists and producers end up amazed by the immersive experience. The creativity is endless, I just love it!
How would you describe your relationship with Genelec loudspeakers and which ones do you own?
I generally love the sound of Genelec loudspeakers, but when I tried The Ones, I loved Genelec even more! The sense of space that those monitors enable is amazing - their frequency response and clarity make immersive mixing much easier.
The system that we have at Goro Goro Immersive Lab is:
L,R,C,Ls,Rs,Lrs,Rrs: 8331A
Ltf,Rtf,Ltr,Rtr: 8320A
LFE: 7370A
Did you use GLM (Genelec Loudspeaker Manager) to calibrate your system, and can you describe what difference it makes?
Yes, we use GLM 4 to calibrate the studio. I have many years of experience calibrating studios for music and post-production, and I've found GLM 4 to be an excellent tool. It's amazing how you can get a very good equalisation, sound pressure level and many other advantages. Having everything in GLM means that we don't need any separate signal-processing for monitoring.
What immersive projects have you worked on recently, and has immersive work boosted your business?
Recently we hosted an event organised by Dolby, 3BH and Apple Music called 'Dolby Days'. During the event we demonstrated Dolby Atmos content to musicians, record labels and producers. I mixed my first song from the merengue genre using Dolby Atmos - El Jaja Jala by Olga Tañón. I've also made several mixes for music videos using the Ambisonics format.
We've pushed immersive technology for years, so we were innovators in this field when it wasn't popular yet. I feel the decision to build an immersive studio was the best decision we could have made, and now we're living in the great future that we used to only imagine.
What does immersive audio mean for the future?
I see it as the new standard in sound.
To find out more about Goro Goro, click here
Do you want to be featured in our ‘Immersive Talk’ series? If so, just post some pictures of your setup on Instagram using the #GenelecImmersive hashtag. We’ll be keeping a look out for the most interesting setups, so who knows? We may be in touch with you!
The Music Industry Studies program at Appalachian State University in Boone, NC, offers a Bachelor of Science degree with a minor in Business. Offering three concentrations – Recording and Production, Marketing and Promotion, and Manufacturing and Merchandising – the program has its hub in the Robert F. Gilley Recording Studio on campus. That facility, which is housed in the Mariam Cannon Hayes School of Music, has just opened its newest room, a Dolby Atmos® mix classroom, which is fitted with a 7.1.4 monitoring array of Genelec RAW 8320 and 8330 speakers plus a 7360 subwoofer. Genelec RAW models, designed specifically with sustainability in mind, provide a stylish matte “industrial aluminum” aesthetic that particularly suits this facility. The monitors were purchased through Guitar Center Professional in Greensboro, NC, and the array was installed by a team of over a dozen seniors in the Music Industry Studies program, who also built much of the rest of the Atmos room, under the supervision of Scott Wynne, the Director for the Gilley Recording Studio and Professor for the Music Industry Studies program.
“In 2003, they finished construction on an actual recording facility, which meant that they wouldn’t have students running a 16-channel snake across the hallway and tracking on semi-pro gear, and that’s when the Robert F. Gilley recording studios started,” says Wynne, who arrived in 2006 after teaching at Florida Atlantic University. “Now, we have four different control rooms and several million dollars of gear, because I want the students to actually learn on the equipment that plug-ins are designed from.” That desire for authenticity led to the choice of Genelec speakers for the Atmos monitoring array. After the university’s facilities team strengthened the room’s ceiling infrastructure to better support the new speakers, the Atmos array was installed by the students, with seven 8330s comprising the horizontal array – three as the L-C-R on stands and four others wall mounted as left-right front surrounds and left-right rear surrounds – and four 8320s installed in the ceiling using Genelec 442BS brackets. The 7360 subwoofer is freestanding on the floor. “We used a laser protractor and determined the exact positions with the students, and they literally screwed the brackets into those joists, trying to make sure that they got as much experience out of this as possible,” Wynne explains.
The choice of Genelec speakers for such a pivotal space as the Atmos studio had to do with Genelec’s reputation as an incredibly accurate monitoring solution, the choice of professional production studios worldwide, as well as the proprietary self-calibrating GLM software for the Genelec Smart Active Monitors™. Wynne says GLM allows the production program to move the monitors around the room as needed for various types of productions, without ever losing ideal speaker placement for imaging and phasing. In the process, he adds, the GLM software became part of the teaching process. “It becomes a lesson about acoustics,” he says. “What I love about them is their ability to show you the frequency response in the GLM software, in order to notice where the frequency dips are, where you’re getting too much push. You can then physically show that to your students and say, all right, what do you think these problems are culminating from? And they can make suggestions: what if we moved the speakers back? What if we moved them a little bit closer? What could we do in the room acoustically to fix some of these anomalies that we’re seeing? There are a lot of great software programs that are out there that can show you this, but because GLM’s functionality is so seamlessly integrated with the speakers, we can make a change in the classroom and in less than a minute they can immediately see that response change.” But just as important as Genelec’s feature set and sonic quality is its support of education. “They’ve always been great at creating an educational experience for students, and for having their tech come out and do lectures and share knowledge with classes,” he says.
Finally, there’s the RAW look. “That's exactly the finish I wanted,” says Wynne. “That was the look that I felt like the facility needed to set it apart. I think they complement the space and the students all love it. Everything about them allowed us to feel like we have a very unique room here.”
Grammy-palkittu Morten Lindberg on todellinen edelläkävijä korkealaatuisten immersiivisten musiikkitallenteiden tuotannossa. Perustettuaan vuonna 1992 oman tuotantoyhtiönsä Lindberg Lyd:n, Lindberg aloitti myös 2L-levy-yhtiönsä. Tarkoitus oli erikoistua korkeatasoisten tallenteiden tuottamiseen kansainvälisestä ohjelmistosta norjalaisten säveltäjien ja muusikoiden kanssa. Äänitteiden laadun parantamiseksi Lindberg on uusinut jälkituotantostudionsa monitorijärjestelmän 7.1.4 -kanavaiseen formaattiin Genelecin SAM (Smart Active Monitor) sarjan kolmitiekaiuttimilla ja bassokaiuttimilla.
Lindberg kertoo: “Kun olet kuullut immersiivistä äänitettä, paluu stereoon on todella vaikeaa. Kun aloitin äänitteiden tuotannon 90-luvun alussa, stereo asetti ne rajat joiden sisällä työtä tehtiin. Ei ollut muutakaan. Sitten 2000-luvun alussa tuli surround ja avasi uuden, laajemman äänikuvan. Kun aloimme kokeilla immersiivistä ääniformaattia, odotimme että korkeusulottuvuuden lisääminen vain parantaisi yksityiskohtien erottumista ja resoluutiota. Instrumenteille, musiikin linjoille ja soinnuille käytettävissä olevan tilan lisääntymistä ja niin edelleen. Mutta ei se mennyt niin. Saimmekin tunteisiin vetoavan ulottuvuuden. Kolmannen ulottuvuuden lisääminen äänikuvaan tuotti kymmenkertaisesti voimakkaamman tunnevaikutuksen.”
Lindbergin uudistettu jälkituotantostudio on suunniteltu immersiivisten äänitteiden muokkaamiseen, miksaamiseen ja masterointiin. Sekä Dolby Atmos-, että Auro-3D -yhteensopiva monitorointijärjestelmä käsittää pääasiassa Genelecin “The Ones” -sarjan aktiivikaiuttimia: seitsemän 8351B koaksiaalista kolmitiekaiutinta ja W371A adaptiivista bassokaiutinta normaalikorkeudella, neljä pienempää 8341A -mallia ylhäällä ja 7380A -subwoofer toistamassa LFE-kanavan. Lisäksi yksi 8320A on sijoitettu subwooferin päälle toistamaan mahdolliset yli 120 hertsin taajuudet LFE-signaalista. Näin voidaan varmistua ettei LFE-kanavan sisällöstä jää mitään kuulematta.
“Huomasin että The Ones -malliston koaksiaalinen rakenne tuottaa ällistyttävän hyvän äänikuvan ei vain surround-kanavissa vaan kokonaisuutena, myös korkeussuunnassa, ja toistaa uskollisesti kaikki äänitteen yksityiskohdat. Kaikki käyttämämme The Ones -sarjan kaiuttimet pystyvät toistamaan koko äänialueen, joten W371A-bassokaiuttimien varsinainen tehtävä on ulottua matalille taajuuksille, tuntoaistin alueelle missä koemme äänen enemmän värähtelynä kuin kuuloaistimuksena.”
Lindberg jatkaa: “Koko kehomme on itse asiassa hyvin pitkälle kehittynyt aistikokonaisuus ja kehon kautta välittyvä musiikkikokemus on paljon laajempi kuin perinteinen käsitys äänestä ja kuuloaistista. W371A tarjoaa useita erilaisia suuntaavuusvaihtoehtoja, joista voi olla hyötyä pienemmissä tai akustisesti hankalissa huoneissa, mutta tällaisessa tilavassa ja akustiikaltaan hyvässä huoneessa totesin W371A:n pääkaiuttimien taajuusvastetta mahdollisimman tasaisesti jatkavan ”complementary”-asetuksen tuottavan avoimimman ja luonnollisimman toiston jatkumisen sille alueelle, jossa ääniaallot alkavat tuntua vatsan pohjassa.”
Lindberg käyttää Genelecin GLM-ohjelmistoa kaiutinjärjestelmän kytkemiseen, kalibrointiin ja hallintaan. “Mittaamalla toiston eri kuuntelupisteissä ja eri paikoissa työalueella pystymme optimoimaan kaiutinjärjestelmän varsin näppärästi tässä huoneessa. Erityisen käyttökelpoiseksi huomasin GLM:n joustavuuden kaiuttimien määrän, sijoituksen ja konfiguroinnin kannalta. Lisäksi GLM hallitsee koko kaiutinjärjestelmää. Sen kautta pääsee käsiksi jokaisen kaiuttimen asetuksiin.”
Vaikka kokemus, ammattitaito ja hienoin teknologia ovat tärkeitä työkaluja Lindbergin luovassa työssä, hän ei ole unohtanut todellista tavoitettaan musiikin alalla: “Meille täydellinen äänite on sellainen, joka voi saada sinut itkemään...tai nauramaan. Herättää tunteita.”
The multi-room project - which includes both immersive and 5.1 surround studios as well as a host of video edit suites - was handled by SES-Audio, and all 15 rooms feature Genelec Smart Active Monitoring.
Studio 1 - which has been awarded Dolby Atmos HE certification – features a 7.1.4 system based entirely on the 8341 coaxial monitors from The Ones series. Eleven 8341s handle the LCR, surround and height positions, complemented by a 7380 subwoofer.
Studio 2 is also a 7.1.4 immersive room, again with 8341s in all positions supported by two 7360 subwoofers, and has complete compatibility with Studio 1 for maximum flexibility in optimising workflows.
Studio 3 is a 5.1 space powered by five 8320 nearfield two-way monitors and a 7350 subwoofer, while a separate Quality Control room has been equipped with eleven 8330 two-way nearfield models and a 7360 subwoofer. This room is designed to guarantee sound quality throughout the post-production chain, to meet the highest standards required by cinema and OTT platforms, and is capable of playing back content in all formats.
Finally, there are a total of 11 video editing rooms, each one equipped with 8330 monitors.
Charly Schmukler, head of Drago's Sound Post Production department, comments that “The Dolby Atmos certification allows us to adapt to the latest trends in the audiovisual industry with the certainty that we are working in an environment that meets the highest quality. This in turn guarantees a perfect transcription of our work to the domestic environment.”
Tanskalainen kulutuselektroniikka-alan yritys Bang & Olufsen on valinnut Genelecin SAM-tuoteperheen aktiivikaiuttimet uuteen laboratorioonsa. Laboratorio sijaitsee B&O:n Struerin pääkonttorissa, ja siellä tutkijat voivat luoda tarkkoja simulaatioita eri huonetilojen äänestä.
Kaiuttimet on kiinnitetty kaiuttomaan huoneeseen sijoitettuun kolmen metrin läpimittaiseen, pallonmuotoiseen putkikehikkoon.
Järjestelmään kuuluu 35 Genelec 8320-älykaiutinta, viisi 8331 The Ones -sarjan koaksiaalikolmitiekaiutinta ja neljä 7050-aktiivisubwooferia, joilla voidaan luoda erilaisia äänikenttiä stereo-, 5.1- tai jopa 22.2-kanavaisilla formaateilla. Tämä ainutlaatuinen järjestelmä mahdollistaa akustisten ympäristöjen, esimerkiksi konserttisalin, auton tai olohuoneen, mallintamisen.
Tutkimusprojektin ydin on kaiunnan ymmärtäminen ja analysointi: mitä kaiunta on, miten ääni käyttäytyy rajapinnoissa ja miten kaiunta voi parantaa tai huonontaa kuuntelukokemusta.
”Halusimme elämän todellisuutta kuvaavan laboratorion”, sanoo tohtori Neo Kaplanis, tonmeister ja johtava tutkija B&O:lla. EU-FP7 -tutkimusprojektikonsortion kanssa Kaplanis tutkii mahdollisuuksia kaiunnan vaikutusten kompensoimiseksi B&O:n tuotekehitysosaston hyväksi.
”Akustinen muistimme on äärimmäisen lyhyt ja siksi on vaikeaa pitää mielessä tarkasti, miltä tietty kaiutin kuulostaa”, hän jatkaa. ”Ja kaiuttimien koekuuntelu kaupassa ei anna hyvää kuvaa siitä, miltä sama kaiutin kuulostaa omassa olohuoneessasi. Tiesimme, että kaiuttimet eivät kuulosta samalta eri huoneissa, emme vain tienneet mikä äänessä oikein muuttui. Projektin ajatus on siis tutkia ja tallentaa eri tilojen akustiikan ominaisuudet, jotta ne voidaan simuloida kontrolloidussa ympäristössä.”
Kaplanis kehitti uudentyyppisen menetelmän, jolla pystytään tallentamaan tilan yksilöllinen akustinen ”sormenjälki”, minkä jälkeen hän suunnitteli tietokoneohjelman, joka tuottaa tämän tarkasti pallonmuotoisen testilaitteiston avulla.
Genelecin ja B&O:n yhteistyö on jatkunut jo pitkään, toteaa Kaplanisin neuvonantaja Søren Bech, B&O:n tutkimusjohtaja ja Ålborgin yliopiston professori.
”Genelec on vahvaan insinööriosaamiseen perustuva yhtiö, ja filosofia on samanlainen kuin meillä. Koekuuntelimme useita kaiuttimia ja tulimme siihen tulokseen, että SAM-sarjan studiomonitorit sopisivat täydellisesti tarkoituksiimme – huoneen vasteen tallentamiseen ja sitten sen vasteen simuloimiseen kaiuttimilla niin, että kuuntelija voi valita eri kuunteluympäristöjen ja kaiuttimien välillä.”
Kaplanis lisää: ”Halusimme mahdollisimman neutraalisti toistavat kaiuttimet, jolloin kun syötämme niihin signaalin, odotamme sen toistuvan täsmälleen samanlaisena. Genelecin studiomonitorit ovat epäilemättä parhaiden joukossa ja niiden tarkka ja laajalle taajuusalueelle ulottuva suuntaavuuden hallinta on merkittävä etu täällä tehtävässä työssä. Ne ovat lisäksi kevyitä, pienikokoisia ja ne on helppo sijoittaa pallokehikkoon.”
SAM-sarjan monitorien yhteensopivuus Genelecin GLM-kaiutinhallintaohjelman kanssa on keskeinen tekijä projektissa. Kaplanis kertoo: ”Se on todella kätevä, koska säätöjä voi muokata, kaiuttimia voi valita ja mykistää, kaiutinryhmien luonti on helppoa ja koko järjestelmän äänenvoimakkuuden säätäminen onnistuu hyvin. Erilaisten koetilanteiden kokeileminen käy napin painalluksella.”
”Mahdollisuus testata hyvin tarkasti akustisen ympäristön vaikutusta kaiuttimien toistoon ilman, että kuuntelija siirtyy tilasta toiseen, on selvä etu meille, koska emme tunne yksittäisen kuuntelijan olohuoneen akustiikkaa, mutta nyt voimme simuloida kuunteluolosuhteita erittäin tarkasti, kiitos Genelecin asiantuntevan akustisen suunnittelun ja tarkan äänentoiston.”
Genelecin Senior Technologist Thomas Lund kertoo: ”Nyt kun kaksi tällaista maailmanluokan koejärjestelmää on lyhyen ajomatkan päässä toisistaan – Ålborgin yliopistossa on vastaavanlainen – Tanskassa on erinomaiset edellytykset tehdä uutta tutkimusta ja verifioida tuloksia nopeasti kasvavalla immersiiviaudion alalla. Sekä huoneesta riippumaton (esimerkiksi kuulokkeilla tehtävä) että huoneessa tapahtuva kuuntelututkimus hyötyvät The Ones -sarjan kaiuttimien pistesäteilijäominaisuudesta ja GLM:n kalibrointitoiminnosta, jotka vähentävät tuloksia hämärtäviä tekijöitä.”
s5studio moved into its current space in Manhattan’s west side last May, but the business, founded by Sonny Carson, goes back almost a decade, to its first iteration in Brooklyn. Zukye Ardella joined the enterprise later, helping the Brooklyn location flourish and helping oversee the move to the Manhattan space. Carson and Ardella serve as business partners, sharing chief engineer titles. The studio now occupies a large space in the Chelsea neighborhood, an area long known as a hub of legendary music recording studios over the decades. This new home of s5studio, once the private facility for the Scissor Sisters (and originally designed by Horacio Malvicino of the Malvicino Design Group), has just opened its own third studio, the Midnight Blue Room, which joins its Crimson Room and the Black Room. What they all have in common is active monitoring from Genelec: a pair of 8331A Smart Active Monitors™ are the near-field solutions for the Crimson Room — the facility’s largest studio — while two 1234A Smart Active Monitors are used for main monitoring there; the Black Room uses the 8320A Smart Active Monitors as near fields; and the newest studio, the Midnight Blue Room, designed primarily by Carson, has a pair of 8331As for close-in listening and a pair of 1238A Smart Active Monitors for mains.
The Crimson Room at s5studio in Manhattan, featuring Genelec 8331A Smart Active Monitors™ as near-fields and two Genelec 1234A Smart Active Monitors as the mains
Notice anything missing here? “We are doing everything at this point without subwoofers in any room, and it’s blowing people’s minds!” states Ardella, a native New Yorker well known and liked in the city’s music-production community and whose engineering and production credits include Ne-Yo, WizKid, A$AP Ferg and Flipp Dinero. “The Genelec speakers all have incredible low-frequency power. The lows are big, even for hip-hop. But what’s really amazing is that those lows are also so clear and clean. Engineers and artists come here and tell us that they can push the bottom but they can still hear lyrics very clearly, which is very important. With Genelec, we can get the full range of sound and hear everything on the track.” Ardella says the acquisition of subs for some of the studios is planned for, but she and her clients have been completely satisfied with the low-frequency response they’ve been getting from this array of Genelec monitors.
Zukye Ardella, s5studio chief engineer
Genelec came with other benefits, too. For instance, all of the speakers utilize Genelec’s proprietary GLM™ and AutoCal™ software, which automatically controls and calibrates the monitors for the room response, level and time of flight and allows for multiple calibration locations as group presets. “The calibration system is very easy to use and very precise in how it tunes the speakers perfectly to each control room,” Ardella explains. “It got us up and running that much faster, and everyone remarks on the accuracy of the sound. Their mixes sound the way they expect them to. It’s why we stand by Genelec. I’m a proud Genelec user.”
Sonny Carson, s5studio founder and chief engineer
What is GLM (Genelec Loudspeaker Manager)? | One Minute Masterclass Season 2 Part 9
What is SAM technology? How will it benefit me? | One Minute Masterclass Season 2 Part 8
How GLM™ (Genelec Loudspeaker Manager) Software Works
Demonstrating the SAM™ Systems with 8320A, 8330A, 7350A and GLM™ 2.0 Software
What is GLM (Genelec Loudspeaker Manager)? | One Minute Masterclass Season 2 Part 9
GLM is a software for connecting, calibrating and controlling your Genelec SAM monitoring systems.
What is SAM technology? How will it benefit me? | One Minute Masterclass Season 2 Part 8
What is Genelec’s Smart Active Monitor (SAM™) Technology and how will it benefit you?
How GLM™ (Genelec Loudspeaker Manager) Software Works
Frustrated that your material doesn’t sound so great on other systems? In this video we show you how to calibrate the Genelec SAM™ monitors with the Genelec Loudspeaker Manager (GLM™) Software to get the most out of your room and ensuring that your mixes translate perfectly.
"The latest monitors in Genelec’s 8 series come in new APM packs, with room analysis and correction tools. We put them to the test."
-Bob Thomas, the author of the review article
{"fi-FI":"Sound on Sound Magazine's review of 8320 and 8330 studio monitors. The review was published in May 2015, and it is written by Bob Thomas.","ru-RU":"Sound on Sound Magazine's review of 8320 and 8330 studio monitors. The review was published in May 2015, and it is written by Bob Thomas.","de-DE":"Sound on Sound Magazine's review of 8320 and 8330 studio monitors. The review was published in May 2015, and it is written by Bob Thomas.","en-US":"Sound on Sound Magazine's review of 8320 and 8330 studio monitors. The review was published in May 2015, and it is written by Bob Thomas.","sv-SE":"Sound on Sound Magazine's review of 8320 and 8330 studio monitors. The review was published in May 2015, and it is written by Bob Thomas."}
Dokumentit
Dokumentit
Operating Manual 8320A Brochure 8320A SAM™ Series Full Line Catalogue Immersive Solutions BrochureTiedostot
Line Drawings (PDF) 8320A Line Drawings (DWG) 8320A 8320A - Simulation File (EASE3) 8320A - Simulation File (EASE4) 8320A - Simulation File (CLF)UKK
There are several improvements in the new 83xx products. The capability to adapt to the room acoustics has been improved greatly, and, for example, 8320 and 8330 products provide four to five times higher number of tools for room response compensation compared to the 82xx products. The delay alignment capability has been expanded from about 80 ms to about 200 ms in 83xx. 83xx have been time-equalized internally to have a constant input-to-output delay above 400 Hz. 83xx products can level align by 60 dB.
All 83xx and 73xx products support distributed bass management, enabling the audio signal to be passed unmodified from the source and through the subwoofer into the monitors. 73xx subwoofers support a multichannel analogue audio signal and stereo AES/EBU digital audio signal.
"The latest monitors in Genelec’s 8 series come in new APM packs, with room analysis and correction tools. We put them to the test."
-Bob Thomas, the author of the review article
Sound on Sound Magazine's review of 8320 and 8330 studio monitors. The review was published in May 2015, and it is written by Bob Thomas.
hello