Ihmiset ja yhteiskunta

Uskomme, että organisaatiomme ihmiset ovat yrityksemme suurin voimavara. He tekevät meistä monipuolisia, heillä on valtavasti erilaista osaamista, luovuutta ja kykyä edistää innovaatioita.

Monimuotoisuuden ja osallisuuden vaaliminen ja edistäminen lähtee kaikkien kohtelemisesta samanarvoisesti - ja olemme sitoutuneet kunnioittamaan jokaisen työntekijän ihmisoikeuksia.

Lisätäksemme monimuotoisuutta, olemme kokeilleet anonyymiä rekrytointiprosessia. Siinä työhakemukset käsitellään siten, etteivät hakijan henkilötiedot ovat näkyvissä. Vaikka tätä prosessia ei sovelleta jokaisessa työnhaussa, tavoitteenamme on hyödyntää sitä aina kun mahdollista. Vamma tai sairaus voi vaikuttaa työntekijän työkykyyn ja Genelecillä olemme aina valmiita tarjoamaan mahdollisuuksia joustavaan tai osa-aikaiseen työhön työntekijän henkilökohtaisesta tilanteesta riippuen.

Aisti- tai muuten rajoitteiset työntekijät ovat lämpimästi tervetulleita Genelecille, sillä se rikastaa entisestään monimuotoisuutta ja lisää merkityksellisyyden kokemusta yrityskulttuurissamme.

*Kaikki alla olevat henkilöstötiedot koskevat vuotta 2022.

Henkilöstön ikäjakauma (Genelec Oy ja tytäryhtiöt)

Ikäjakauma henkilöstössämme on laaja, mikä tarjoaa arvokkaan yhdistelmän nuoruutta ja kokemusta.*
(Tiedot vuosina / prosentteina).
Henkilöstön sukupuoli (Genelec Oy ja tytäryhtiöt)

Sukupuolten tasa-arvo on meille tärkeää ja meillä on erilaisissa johtotehtävissä naisia: hallituksessa sekä vetämässä talous-, tuotanto- ja henkilöstöosastojamme. Yhdysvaltojen tytäryhtiömme toimitusjohtaja on nainen, kuten myös useat Pekingin toimistollamme työskentelevät avainhenkilöt. Tässä olevat tiedot perustuvat työntekijöidemme itse määrittelemään sukupuoleen.*


Henkilöstön palvelusaika (Genelec Oy ja tytäryhtiöt)

Meillä on hyvin pitkäaikaisia työsuhteita ja olemme ylpeitä siitä, että yli kolmasosa työntekijöistämme on ollut palveluksessamme yli 10 vuotta.*
(Tiedot vuosina / prosentteina).


Henkilöstön sijainti maantieteellisesti (Genelec Oy ja tytäryhtiöt)

Suoran yhteyden ylläpitäminen paikallisten asiakkaiden kanssa keskeisillä markkinalueillamme on erittäin tärkeää. Siksi rakennamme jatkuvasti tytäryhtiöiden ja alueellisten liiketoimintapäälliköiden verkostoa, ja se kattaakin jo yli 10 maata.*Innovaatiot ja oppimisen kehittäminen

Kannustamme kaikkia työntekijöitämme kehittämään yritystä yhdessä. Se on toimintamme kulmakivi, sillä meillä on pitkä historia innovaatioiden ruokkimisesta työyhteisössämme.

Olemme huomanneet, että hyvä tapa toteuttaa tätä on jatkuvasti käytössä oleva aloitetyökalu sekä säännöllisesti toteutettava Idea Cup. Näissä molemmissa kuka tahansa työntekijä voi ehdottaa ja jakaa ideoitaan yritykselle. Vuosien varrella näiden välineiden avulla kautta on tullut luovia ja fiksuja ideoita, jotka ovat auttaneet Geneleciä kasvamaan ja kehittymään.

production Vilma

Kannustamme henkilöstöämme jatkuvaan oppimiseen ja ammatilliseen kehittymiseen. Erityisesti tuotannon tekijöille on mahdollisuus laajaan työnkiertoon. Se on korvaamaton tapa, jonka kautta ihminen saa monipuolisemman ammatillisen kokemuksen, se lisää vaihtelua, kiinnostusta ja auttaa kehittämään uusia taitoja. Lisäksi sen avulla voidaan varmistaa, että jokaiselle työntekijälle löytyy juuri hänen vahvuuksilleen sopiva ja innostava rooli.


Yhteisö

Yrityksenä olemme erottamattomasti sidoksissa yhteisöön, joten yhteyksien kehittäminen ulkopuolisiin organisaatioihin ja yhteiskuntaan on tärkeää. Erityisen tärkeää se on taiteen, opetuksen ja koulutuksen alalla.

Olemme Pohjoismaiden suurimman ja monipuolisimman, vuotuisen nykytanssitapahtuman, Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin ylpeitä tukijoita. Tapahtuma tuo Suomeen joka vuosi kansainvälistä tanssitaidetta edistäen kulttuurista monimuotoisuutta ja tukee paikallista taideyhteisöämme.


Akateemisella sektorilla pitkä yhteistyömme Helsingin Aalto-yliopiston kanssa on synnyttänyt jatkuvaa ideoiden virtaa tutkimus- ja kehitysohjelmissamme ja auttanut meitä tutkimaan aihealueita, jotka eivät olisi mahdollisia ilman ulkopuolista asiantuntemusta.

Musiikkikasvatuksen maailmassa olemme olleet John Lennon Educational Tour Busin ylpeä yhteistyökumppani. Se auttaa kehittämään lahjakkaita nuoria ja tarjoaa säännöllisesti ilmaisia digitaalisen median tuotantotyöpajoja kouluille kaikkialla Yhdysvalloissa ja Kanadassa.

The Lennon Bus USA
John Lennon -bussi kiertueella Yhdysvalloissa.

Tuemme myös muita organisaatioita, jotka ovat erikoistuneet työskentelemään nuorten kanssa. Esimerkiksi The Music Works -yhteisö Isossa-Britanniassa auttaa nuoria, joilla on esteitä tehdä musiikkia, vaikeuksia oppimisessa tai elämässä ylipäätään. Kun nuoret saadaan mukaan musiikin kautta, heillä on mahdollisuus vahvistaa itseluottamustaan ja kasvattaa motivaatiotaan – ja tämä kaikki auttaa heitä näkemään erilaisia mahdollisuuksia elämässä.

music works
The Music Works, Gloucester, Iso-Britannia. Kuva: Lasalo Elia Photography.

Lopuksi, oma intohimomme koulutusta kohtaan on johtanut G LearningLab -koulutusten ja G SongLab -työpajojen perustamiseen.

GSongLab helsinki web
G SongLab -työpaja Helsingissä.

G LearningLab on verkkoportaalimme, joka tarjoaa audioalan ammattilaisille ja musiikintekijöille laajan valikoiman koulutuksia esimerkiksi webinaarien muodossa. Koulutusten avulla he voivat oppia lisää eri teknologioista ja käytännöistä, jotka muovaavat modernia audiomaailmaa. G SongLab -yhteisömme on kehitetty yhteistyössä kokeneiden musiikkialan kasvattajien kanssa ja se on suunniteltu 13–29-vuotiaille nuorille. G Songlab tarjoaa heille mahdollisuuden kehittää taitoja laulunkirjoittamisessa ja musiikin luomisessa turvallisen nettiyhteisön tuella.

Age Distribution (Oy and subsidiaries)

(Data in years / percentage.)


Women working in Genelec (Gender distribution)Duration of Employment (Oy and subsidiaries)

(Data in years / percentage.)


Countries of Genelec Employees


Countries of Genelec Suppliers


Countries of Suppliers


Usage % of recycled aluminium per all aluminium used


Traffic

  • Hourly
  • Daily
  • Weekly
  • Monthly

Traffic

Greenhouse gas calculations (Genelec Oy, Finland)

(Data in years / tCO2e)