null Marco Hietala chooses the 8351s for His New Home Studio

Marco Hietala chooses the 8351s for His New Home Studio


Marcon käytössä on nyt uusi, Genelec 8351 SAM™ -tarkkailukaiuttimilla varustettu kotistudio.

Marco Hietala on maailmanlaajuisesti tunnettu paitsi Nightwishin ja Tarotin basistina ja vokalistina, myös karismaattisena lavaesiintyjänä. Näiden näkyvien roolien varjoon on ehkä jäänyt hänen omistautumisensa musiikin tekemiselle. Muutettuaan hiljattain uuteen kotiin, Marcon käytössä on nyt uusi, Genelec 8351 SAM™ -tarkkailukaiuttimilla varustettu kotistudio, Marco’s Cockpit 2.0.

Tapasimme Marcon studiossaan ja kuulimme miten 8351:t ja niiden automaattinen huonekorjaustoiminto ovat auttaneet Marcoa luomaan huippulaatuisen kotistudion.

“Tämä on pieni, mutta tää on silti kyllä jo vahvasti ammattimainen, että linjat ja kamat on niin puhtaita että pystyn tekemään albumiääntä”, kertoo Marco. “Tällainen kaveri joka kirjoittaa musaa ja tekstejä ja tapailee niitä itte ja kokeilee niitä äänitellä, niin tää on erittäin täydellinen ja jopa tärkee mulle.”

Marco’s Cockpit on korkeatasoinen kotistudio, jonka suunnittelussa on auttanut akustikko Janne Riionheimo. Genelec on myös näytellyt tärkeää roolia studion toteuttamisessa.

“Tässä on ollut jopa arvaamattoman suurta apua siitä, että on ollut hyvät suhteet Genelec:iin – mä olen käyttänyt niiden kamoja jo useita vuosia ja nyt päätettiin testata mitä 8351:t täällä sanoo. Tähän mennessä kuulostaa oikein hyvältä.”

Marco lisää, että SAM-sarjan ominaisuuksiin kuuluva automaattikalibrointi on merkittävä tekijä hyvän tuloksen saamisessa: “Näiten tapauksessa kalibrointi ei ole sellainen, että kuunnellaan ja sitten vipstaakia väännetään. Järjestelmä on aika kehittynyt, eli jos tulee seinä- katto- lattiaheijastuksia, whatever, ohjelmisto laskee parhaan mahdollisen vaihtoehdon miten näitä kumotaan. Saadaan peruspohja, joka on olennaisen tärkeä ja hyvä homma.”


One on One with Marco Hietala (Nightwish) | Genelec 8351 Interview | English subtitles


Liittyvät tuotteet