Uusi 4410-kaiutinmalli ja Controller-sovellus laajentavat Genelecin Smart IP -perhettä

null Uusi 4410-kaiutinmalli ja Controller-sovellus laajentavat Genelecin Smart IP -perhettä

Uusi 4410-kaiutinmalli ja Controller-sovellus laajentavat Genelecin Smart IP -perhettä

Genelec, johtava äänitarkkailukaiuttimien valmistaja, laajentaa edelleen Smart IP -asennuskaiutintuotteiden valikoimaansa ja esittelee erittäin kompaktin 4410-kaiutinmallin sekä uuden Smart IP Controller -sovelluksen.

4410 yhdessä nykyisten 4420 ja 4430 Smart IP -mallien kanssa palvelee entistäkin laajemmin erilaisia asennuksia ja huonekokoja, kun taas maksuton Controller-sovellus tarjoaa loppukäyttäjälle helpon ja intuitiivisen keinon hallita kaiutinjärjestelmän keskeisiä toimintoja, kuten äänenvoimakkuutta, mykistystä ja virran päälle/pois kytkemistä.

Vuonna 2019 esitelty Smart IP -kaiutinvalikoima yhdistää erinomaisen äänenlaadun yhtä kaapelia hyödyntävän liitännän helppouteen, kun järjestelmän tehonkäsittely, äänisignaalien hallinta ja ohjausominaisuudet skaalautuvat tavallisen CAT-kaapelin avulla. Sekä Dante- että AES67-formaattia tukevien kaiutinmallien suuntaavuusalueen kattavuus, äänen selkeys ja ymmärrettävyys ovat erinomaisia.

Aktiivinen 4410-kaksitiekaiutin on vain 181 mm korkea, joten se sopii erinomaisesti pienempiin tiloihin. Kaiuttimen kompaktista koosta huolimatta sen patentoitu sisäinen virtalähde auttaa tuottamaan vaikuttavan 100 dB:n hetkellisen maksimiäänenpaineen. 4410 tukee jopa kahdeksankanavaista audiostriimiä 32–96 kHz näytteenottotaajuudella ja 16–24 bitin esitystarkkuudella, ja D-luokan tehovahvistimien avulla 3 tuuman bassoelementti sekä 3/4 tuuman metallikalottidiskantti tuottavat 67 Hz – 40 kHz taajuusvasteen.

2022 Smart IP press 02

Yhteistyössä muotoilija Harri Koskisen kanssa suunnitellun 4410:n esteettinen Minimum Diffraction Enclosure -kotelo valmistetaan uudellenkierrätetystä alumiinista ja se käyttää Genelecin tavaramerkiksi muodostunutta Directivity Control Waveguide -suuntainta, joka takaa äänen tarkkuuden ja selkeyden sekä suoraan edestä kuunneltaessa että sivukentässä. Iisalmen tehtaalla vaativimpien ympäristöstandardien mukaan valmistettu 4410 on saatavana mustana tai valkoisena ja laaja lisätarvikevalikoima takaa, että 4410 on nopeasti ja kätevästi asennettavissa melkein mihin tahansa.

Käyttöteho ja äänisignaali saapuvat IP-verkosta 4410-kaiuttimeen takapaneelin ainoasta RJ45-liittimestä, jonka kautta operoi myös Genelec Smart IP Manager, Windows 10 -käyttöjärjestelmässä toimiva ohjelmistotyökalu, jonka kautta asentajat voivat konfiguroida lähes rajattomasti huoneita, kaiutinvyöhykkeitä, yksittäisiä kaiuttimia ja audiokanavia, ja jonka toiminnallisuuksiin kuuluu kaiuttimien löytäminen verkosta, monipuolinen huonekorjainvalikoima, järjestelmäorganisoinnin työkalut ja järjestelmän tilan seurantaominaisuudet.

Kun asentaja on Smart IP Managerin avulla määritellyt ja optimoinut kaiutinjärjestelmän, loppukäyttäjä voi ladata (iOS tai Android) puhelimeensa tai tablettiinsa maksuttoman Smart IP Controller -sovelluksen ja sormen hipaisulla välittömästi mykistää kaiuttimet, säätää äänenvoimakkuutta ja sammuttaa tai käynnistää järjestelmän. Controller löytää automaattisesti kaikki kaiuttimet verkosta ja sen selkeä ja intuitiivinen käyttöliittymä on sekä asiantuntijoiden että ei-teknisen henkilökunnan mielestä suoraviivainen ja helppokäyttöinen. Sovellukseen voidaan määritellä pääsy joihinkin tai kaikkiin asennuksen aikana luotuihin vyöhykkeisiin, mikä varmistaa, että jokaiselle loppukäyttäjälle voidaan antaa tarpeelliset käyttöoikeudet.

2022 Smart IP press 03

"Kompakti 4410 on luonnollinen ja tervetullut lisä Smart IP -kaiutinperheeseemme, ja Smart IP Controller -sovellus on täydellinen ratkaisu vähemmän monimutkaisiin asennuksiin, joissa laajaa kosketusnäyttöohjausta ei aina tarvita", kommentoi Genelecin AV-liiketoiminnan johtaja Sami Mäkinen. "4410 on täydellinen valinta asentajille, jotka etsivät suorituskykyistä kaiutinta pakattuna pieneen kokoon, ja Controller on yksinkertainen ja edullinen vaihtoehto kolmannen osapuolen taloautomaatiojärjestelmille. Olemme varmoja, että asentajat ja myös loppukäyttäjät ottavat lämpimästi vastaan nämä uudet jäsenet kasvavaan Smart IP -perheeseen."

Uutisnostot