Genelec kannustaa nuoria Beyond 2030 Challenge -tiedekilpailussa

null Genelec kannustaa nuoria Beyond 2030 Challenge -tiedekilpailussa

Genelec kannustaa nuoria Beyond 2030 Challenge -tiedekilpailussa

Beyond 2030 Challenge -tiedekilpailu on ratkennut!

Sivu päivitetty 31.5.2022


Genelec on mukana valtakunnallisessa Beyond 2030 Challenge -tiedekilpailussa, jolla halutaan innostaa nuoria tieteen ja teknologian pariin. Turun kaupungin sekä Bayerin vuonna 2020 perustaman kilpailun tavoitteena on löytää kestävän kehityksen mukaisia tiede- tai teknologiaratkaisuja, jotka auttavat planeettamme ja ihmiskunnan ongelmissa.

Tämän vuoden tiukassa kilpailussa voittajaksi selvisi Lauttasaaren lukion joukkue Econsult. Voitokkaan työn aiheena oli ympäristöystävällinen kaupunkisuunnittelu, sillä Erika Pajusen ideoiman Econsult-palvelun avulla taloyhtiöt, kunnat ja muut vastaavat tahot voivat tilata maankäytön arviointiraportin, jonka pohjalta piharakentamisesta voidaan tehdä entistä ympäristöystävällisempää ja kehittää maaperästä hiilinieluja. Ajankohtainen ja käyttövalmis idea vakuutti sekä tuomariston että yleisön tiukassa ja korkeatasoisessa kilpailussa.

Genelec halusi antaa erikoispalkinnon yhdelle joukkueelle ja valitsi finalistien joukosta kolmanneksi sijoittuneen Älykierrätys-tiimin Joensuusta. Eetun, Jannin ja Joonan ideoima Älykierrätys-mobiilisovellus on innovatiivinen ratkaisu, joka auttaa selvittämään esimerkiksi muovipakkausten kierrätysmerkit, sillä se lukee pakkauksen koodin ja kertoo käyttäjälle oikeaoppisen kierrätystavan. Samalla kun joukkue vastaanotti palkinnot, he pääsivät myös vierailemaan Genelecin tehtaalla.

Beyond Challenge 2030 finalistit
Älykierrätys-tiimi tehtaalla.

Tieteellinen tutkimus ja tuotekehitys, innovatiivisuus, laatu, luotettavuus ja suomalainen muotoilu ovat Genelecille luonteenomaisia piirteitä. Kestävä kehitys on tärkeä osa Genelecin filosofiaa ja pidämme sitä yhtä tärkeänä kuin taloudellista kannattavuutta ja tuotteidemme korkeaa laatua. Siksi olemme todella innoissamme tästä upeasta kilpailusta, jossa voimme osaltamme kannustaa nuoria kykyjä, sekä edesauttaa kestävän kehityksen ratkaisujen ja innovaatioiden syntyä.

Onnittelemme voittajia ja kaikkia finalisteja upeista, inspiroivista ideoista! Tieteen, tutkimuksen ja teknologian aloilla tullaan tarvitsemaan luovia ja osaavia tekijöitä, ja näistä nuorista kuulemme varmasti tulevaisuudessa!

Finalistit ja finaalityöt:

  1. Econsult (Lauttasaaren yhteiskoulu, Helsinki)
  2. Syöpäleikkuri hTERT Cas9 (Kulosaaren yhteiskoulun lukio, Helsinki)
  3. Älykierrätys (Tulliportin normaalikoulun lukio, Joensuu)
  4. Saariston pelastuslautta - dQw4w9WgXcQ (Turun Suomalaisen Yhteiskoulun lukio)
  5. LightDrops (Euran lukio, Sotkamon lukio)

Lue lisää kilpailusta tästä linkistä.

Uutisnostot