Uusi GLM 4.1 juhlistaa totuudenmukaisen äänentarkkailun 15 vuotta

null Uusi GLM 4.1 juhlistaa totuudenmukaisen äänentarkkailun 15 vuotta

Uusi GLM 4.1 juhlistaa totuudenmukaisen äänentarkkailun 15 vuotta

Genelec, johtava äänitarkkailukaiuttimien valmistaja, juhlistaa arvostetun GLM-ohjelmiston 15-vuotista taivalta päivittämällä sen versioon GLM 4.1, joka on yhteensopiva kaikkien Genelec Smart Active tarkkailukaiuttimien ja subwoofereiden kanssa. Päivitys tuo merkittäviä parannuksia ja uusia ominaisuuksia, joista uuden sukupolven AutoCal 2 automaattinen huonekalibrointialgoritmi parantaa entisestään taajuusvasteen tarkkuutta murto-osassa aikaisemmin tarvitusta laskenta-ajasta.

Tuhansien tosielämän huonekalibrointien kokemuksen pohjalta suunniteltu GLM 4.1 tarjoaa erinomaiset työkalut hallita huoneen haitallisia akustisia vaikutuksia ja auttaa tekemään äänityksiä, jotka toistuvat entistäkin johdonmukaisemmin kaikissa tiloissa ja toistojärjestelmissä. Vuosikymmenien tutkimukseen perustuva, 2006 ensiesitelty GLM toimii saumattomasti Genelec Smart Active tarkkailukaiuttimen ja subwooferien digitaalisen signaalinkäsittelyn kanssa. Jokainen kaiutin ja subwooferi yhdistyy ohjausverkkoon, konfiguroidaan ja kalibroidaan yksilöllisesti akustiseen ympäristöönsä.

GLM järjestelmän adapteripaketin mittamikrofoni on avain kuunteluhuoneen akustiikan tarkkaan analyysiin, minkä jälkeen GLM kalibroi kaiuttimien ja subwoofereiden taajuusvasteet, äänenvoimakkuuserot ja etäisyyden aiheuttamat viive-erot tasataan sekä sovittaa subwooferin tason ja vaiheen. Tämän jälkeen GLM tarjoaa käyttäjälle välineet kuuntelun säätämiseksi omaan käyttötapaan sopivaksi ja äänenpaine kuuntelupaikalla voidaan kalibroida kansainvälisten lähetys-, suoratoisto-, peliaudio- ja elokuvastandardien mukaan. Joustavuutensa ansiosta GLM on erinomainen työkalu, kun halutaan paras kuuntelutarkkuus joko akustiikaltaan erinomaisissa huoneissa tai haastavammissa huoneissa, joita ei alun perin ole suunniteltu äänentarkkailukäyttöön.

Akustiikaltaan vaihtelevissa, perinteistä normia ”elävämmissä” huoneissa, joita nykyään usein tapaa, GLM 4.1 parantaa kuuntelun kalibrointia ja tarjoaa tukea niille, jotka hyödyntävät ultra-near field (UNF) monitorointia lähimmillään jopa vain 50 cm kuunteluetäisyydellä. UNF kasvattaa nykyisin suosiotaan kuuntelumenetelmänä, joka yhdistää perinteisen lähikenttämonitoroinnin ja kuulokkeiden käytön edut.

2021 GLM 4.1 PR2

GLM 4.1 uusi AutoCal 2 järjestelmäkalibrointi tuntee syvällisesti jokaisen SAM monitorin ominaisuudet ja analysoi tarkasti heijastusten vaikutukset suoraan ääneen. Uusi 64-bitin ohjelmistoarkkitehtuuri ja uudelleen kirjoitettu koodi parantavat kalibroinnin nopeutta hyvin merkittävästi. GLM 4.1 on siksi tehokas työkalu liikkuville äänittäjille ja ääntä luoville taiteilijoille, joiden työ tapahtuu alati vaihtelevissa paikoissa. Liikkuvuutta tukee myös GLM 4.1 mahdollisuus valita paikallisen asetusten tallennuksen lisäksi pilvipohjainen tallennus.

The Ones -sarjan koaksiaalisten kolmitietarkkailukaiuttimien 8331A, 8341A, 8351B ja 8361A käyttäjät hyötyvät GLM 4.1 kyvystä parantaa vaihelineaarisuutta ja tehdä kaiuttimista tasaviiveisiä aina 100 hertsiin asti. Vaihelineaarisuus on arvokas ominaisuus, koska se parantaa äänenlaatua sivukentässä ja lisää stereokuvan vakautta myös UNF-kuuntelussa. Laajemman The Ones -sarjan vaihelineaarisuuden ansiosta GLM 4.1 pystyy tasa-aikaistamaan myös erityyppiset kaiuttimet toimimaan TheOnes-sarjan kanssa entistäkin tarkemmin.

Muita GLM 4.1:n uusia ominaisuuksia ovat mahdollisuus ottaa käyttöön suurempi määrä taajuuskorjainsuodattimia, tarkempi mittauksen välinen painotus käytettäessä rajatonta huonemittauspisteiden lukumäärää ja Solo-X -tila, jossa immersiivisen järjestelmän mikä tahansa kaiutin yksinään voidaan kuunnella joustavammin. Lopuksi, GLM:n kansainvälinen käyttäjäkunta voi valita kymmenestä kielivaihtoehdosta, kun joukkoon on lisätty ranska, italia ja portugali.

"AutoCal-kalibrointialgoritmi on aina ollut GLM:n selkäranka", sanoo Genelecin toimitusjohtaja Siamäk Naghian. "Siksi ei voisi olla parempaa tapaa juhlistaa GLM:n 15-vuotispäivää kuin julkaista AutoCal 2 osana uutta GLM 4.1 -versiota. Tuon kuluneen 15 vuoden aikana me olemme nähneet, kuinka kaiuttimien älykäs kalibrointi on yleisesti hyväksytty luotettavimmaksi tavaksi päästä totuudenmukaiseen kuuntelukokemukseen - ja meille on kunnia edelleen johtaa tätä kehitystä."

Uutisnostot