Genelecin ja Apulannan bändikisan voittanut Seventine pääsi nauhoittamaan Apulandiaan

null Genelecin ja Apulannan bändikisan voittanut Seventine pääsi nauhoittamaan Apulandiaan

Genelecin ja Apulannan bändikisan voittanut Seventine pääsi nauhoittamaan Apulandiaan

Viime talvena järjestetty Genelecin ja Apulannan Bändikisa 2021 huipentui maaliskuussa, kun voittajaksi valittiin sulkavalainen Seventine-bändi kappaleellaan ”Hateseeder”.

Palkinnoksi kukin voittajabändin jäsen sai parin Genelec 8320A-studiomonitoreja, GLM-kalibrointipaketin sekä nauhoitussession Apulannan studiossa Apulandiassa. Covid-19 tilanne on viivästyttänyt palkintojen lunastusta, mutta nyt he ovat vihdoin päässeet nauhoittamaan kappaleensa ammattilaisten avustuksella.

Apulandia on Lahdessa sijaitseva Apulannan treenikämppä/studio-yhdistelmä ja sieltä löytyy myös Apulanta-aiheinen museo sekä kahvila. Nauhoitussessio käsitti yhteensä kolme päivää, joista ensimmäisenä äänitettiin rummut, toisena bassot/kitarat ja kolmantena laulu. Paikalla olivat Seventine-yhtyeen (Paavo Auvinen, Kim Miettinen, Mika Kontinen ja Väinö Kemppinen) lisäksi Apulannan Toni Wirtanen, Sipe Santapukki ja heidän äänittäjä-tuottajansa Arska Laurila sekä Geneleciltä Sami Mäkinen ja Tomi Hassinen.

Seventinen jäsenet kertovat voittajakappaleestaan: ”Hateseederin raakademo tehtiin kevättalvella 2020 ja se on ensimmäinen valmiiksi asti viety biisimme. Se on mielestämme toimiva, mukaansatempaava kokonaisuus, joka lähtee tiukasti liikkeelle. Siksi se toimii hyvin settimme avausbiisinä. Toivomme, että täällä biisiin saataisin aikaan paremmat soundit ja muutenkin ajattelimme kysyä neuvoa, mitä biisin kanssa seuraavaksi kannattaisi tehdä.” He saivatkin kuulla Tonilta ja Sipeltä vinkkejä bänditoimintaan liittyen ja Arskalta arvokkaita ohjeita studiotyöskentelyä varten.

Lopputuloksena nauhalle syntyi ammattimaisesti tuotettu versio Hateseeder-kappaleesta – tymäköillä soundeilla – kuten pojat toivoivat. Valmis nauhoite miksattiin Arskan toimesta Apulandiassa ja masteroitiin Finnvoxilla Mika Jussilan maagisessa käsittelyssä. Kaikki osapuolet olivat erittäin tyytyväisiä lopputulokseen ja näillä eväillä Seventinen on hyvä jatkaa musiikkiurallaan eteenpäin!

Katso parhaat palat studiopäivän tapahtumista:


Koko biisin voit kuunnella täältä:


Seuraavaksi yhtye pääsee esittämään kappaleensa livenä Genelec Artist Roomissa. Seuraamalla Genelec Music Channelia YouTubessa, kuulet sen ensimmäisten joukossa!

Uutisnostot