Kohokohtamme vuodelta 2022

null Kohokohtamme vuodelta 2022

Kohokohtamme vuodelta 2022

Vuosi 2021 oli maailmanlaajuisesti melkoista vuoristorataa, eikä tämäkään vuosi ole ollut niin rauhallinen kuin olisimme toivoneet. Näistä haastavista ajoista huolimatta olemme kiitollisia, että olette jälleen luottaneet meihin ja monitoreihimme, näyttäen, että äänentoistosta nauttiminen ja luova työskentely äänen parissa on suositumpaa kuin koskaan.

Globaalin yhteisömme musiikki ja luovuus inspiroi meitä aina. Meillä on suuria suunnitelmia juhlistaa yhteistyötä ja vuosikymmeniä kestänyttä tarinaamme, sillä ensi vuonna vietämme Genelecin 45. juhlavuotta! Mutta ennen kuin vuosi vaihtuu, muistellaan hieman vuoden 2022 tähtihetkiä!

Tammikuu

Vuosi käynnistyi mahtavalla tavalla, sillä meidän moninkertaisesti palkitun GLM-kalibrointiohjelmistomme versio 4.1 äänestettiin voittajaksi Resolution Awardsien Monitoring-kategoriassa. Suuret kiitokset kaikille äänestäjille!

Kuukausi jatkui ohjelmistojen parissa, sillä lanseerasimme Aural ID plug-inin, joka tarjoaa monia lisäominaisuuksia, kuten henkilökohtaisen HRTF-teknogian. Tämä uraauurtava Genelec-innovaatio mahdollistaa standardinmukaisten ammattilaiskuulokkeiden käytön monitoroidessa niin stereo- kuin immersiivisessä ympäristössä ja se on täysin räätälöity juuri sinun korvillesi sopivaksi, äärimmäisen tarkkuuden saavuttamiseksi.


Tammikuun päätteeksi tuottaja ja insinööri Sylvia Massy, joka tunnetaan työstään muun muassa Toolin, System of a Downin, Princen ja Johnny Cashin kanssa, tarjosi meille Genelec MasterClass -kurssin suorana studiostaan. Aiheena oli mikrofonit, joita hänellä on muuten maailman suurin kokoelma!


Helmikuu

Helmikuussa 8361A SAM™ studiomonitorimme sai jälleen kerran vastaanottaaSound On Sound Magazinen "Highly Commended” -palkinnon. Lämpimät kiitokset maailmanlaajuiselle yhteisöllemme ja erityisesti SOS Magazinen asiantuntevalle ammattilaisraadille ja lukijakunnalle vankkumattomasta tuesta.

Genelec 8361A picks up SOS Highly Commended Award

Myöhemmin samana kuuna Genelecin Artist Room toivotti tervetulleeksi yhden Suomen kovimmista rock-vokalisteista, Noora Louhimon, jolta saimme kuulla kaksi live-esitystä sekä minihaastattelun. Hän oli kerrassaan uskomaton, ja voimme luvata, että aina kun tarvitset muistutuksen musiikillisesta ilmaisunvapaudesta ja vahvasta lavapreesensistä, hänen Artist Room -esityksistä saat inspiraatiota!


Maaliskuu

Maisemat pysyivät talvisina maaliskuussa, mutta Genelecin tehtaalla valmistauduimme jälleen lanseeraukseen. Tällä kertaan palkitun Smart IP -perheen oli aika kasvaa, ja julkaisimme kompaktin 4410-kaiuttimen ja esittelimme samalla maksuttoman Smart IP Controller -sovelluksen. Smart IP -kaiuttimet toimivat PoE-verkon kautta ja sopivat erinomaisesti korkealaatuisiin AV-asennuksiin. Smart IP Controller -sovellus mahdollistaa kaiuttimien kätevän ohjaamisen Android- tai iOS-mobiililaitteiden kautta.

Sen lisäksi, että suunnittelemme Smart IP:n kaltaisia huipputeknologioita, joilla on myös minimaalinen ympäristöjalanjälki, meille Genelecillä on tärkeää noudattaa vastuullisuutta kaikkialla, missä voimme, aina toimitusketjujen huolellisesta arvioinnista uusiutuvan energian käyttöön ja vuosikymmeniä vanhojen kaiutinmalliemme huoltoon. Pidämme kestävää kehitystä yhtä tärkeänä kuin äänenlaatua ja kannattavuutta, ja tänä vuonna päätimme tehdä liiketoimintamme lähestymistavat mahdollisimman helposti ymmärrettäväksi ja tarjota ne kaikkien saataville, joten lanseerasimme verkkosivuillemme aihetta käsittelevän Sustainability Hubin.


Huhtikuu

Vastuullisuuden lisäksi koulutus on aihe, joka on hyvin lähellä sydäntämme. Koko vuoden ajan tarjosimme runsaasti tietoa eri aihealueista arvostettujen audioalan ammattilaisten johdolla. Huhtikuussa vierailimme kehutun äänisuunnittelija Zukye Ardellan luona hänen New Yorkin studiossaan, jossa hän piti meille loistavan Masterclass-luennon aiheesta laulutuotanto.


Immersiivinen ääni on ajankohtainen aihe, vaikka tekniikka on vielä melko uusi useimmille insinööreille, joten se tarjoaa valtavan määrän mahdollisuuksia oppia lisää uutta ja laajentaa näkemystä. Jotta matkasi immersiivisen ääneen maailmaan olisi mahdollisimman helppo, päätimme avata huhtikuussa verkkosivuillemme Immersive Hubin, josta löydät kaikki tärkeimmät tiedot yhdeltä sivulta.


Toukokuu

Toukokuun edetessä olimme iloisia kuullessamme, että panostuksemme kestävän kehityksen edistämiseksi, erityisesti AV-alalla, huomioitiin jälleen. Tällä kertaa arvostetussa Inavation Awards -kilpailussa Inavate Magazinen asiantuntijaraati valitsi Genelecin Sustainability-palkinnon voittajaksilukuisten alan johtavien yritysten joukosta.

Inavation Award Winner 2022

Koska kevät on kasvun aikaa, oli toukokuussa sopiva aika tehdä yksi tärkeimmistä päivityksistä, joita olemme koskaan tehneet GLM-ohjelmistoomme. GLM 4.2 ja sen uusi GRADE-raportti laajensivat ohjelmiston soveltamista Genelec Smart Active Monitoring -järjestelmien tarkasta kalibroinnista kuunteluympäristön täydelliseen analysointiin. Siinä yhdistyy täydellisesti järjestelmän sekä huoneen suorituskykytiedot ja ne voidaan lukea kätevästi PDF-tiedostosta. GRADE, lyhenne sanoista "Genelec Room Acoustic Data Evaluation", voi luoda raportteja muutamassa minuutissa, jolloin voit tehdä analysoituun tietoon perustuvia päätöksiä muokatessasi studiotasi paremmaksi – olipa kyseessä sitten järjestelmän muutokset tai akustiikka.


Jo ennestään mahtava kuukausi sai kruununsa, kun elegantti Harri Koskisen suunnittelema 6040R Smart Active -kaiutin ansaitsi kunniamaininnan arvostetussa Fennia Prize -muotoilukilpailussa.


Kesäkuu

Kesän alussa yhdysvaltalaiset kollegamme toiselta puolelta maailmaa tekivät koko Genelec-perheen ylpeäksi, sillä saimme kaksi upeaa Technical Excellence and Creativity (TEC) -palkintoa NAMM Showssa Kaliforniassa. Olimme otettuja kuullessamme, että GLM 4 voitti TEC "Outstanding Technical Achievement" -palkinnon ja "Production Essentials" -kategoriassa FM Design voitti "Outstanding Creative Achievement" -palkinnon mahtavasta työstäänBoston Experience Centerimme suunnittelusta. Iso kiitos kaikille Geneleciä äänestäneille ja lämpimät kiitokset myös kaikille näissä projekteissa mukana olleille!

Steffenee TEC Award 1

Amerikasta siirrymme Isoon-Britanniaan, sillä meillä oli ilo esitellä upea uusi 9.1.4 Genelec-monitoreilla varustettu Dolby Atmos -tila 'Studio 4', Lontoon legendaarisilla RAK Studioilla, joilla on 46-vuotinen maineikas historia musiikin parissa. Ei kannata jättää välistä mielenkiintoista videohaastatteluamme Studio Manager Emma Townsendin ja Immersive Engineer Robbie Nelsonin kanssa!


Samaan aikaan Mumbaissa ylellinen Jolie's-baari voitti MONDO-DR Best Bar -palkinnon. Jolie’s on varustettu korkealuokkaisella äänentoistolla Genelec S360:n ja 8010-kaiuttimien sekä neljän 7382-subwooferin ansiosta. Jälleen kerran hieno tunnustus ja ylpeyden aihe!

Jolie’s wins Best Bar category at MONDO-DR awards


Heinäkuu

Heinäkuussa aloitimme yhteistyön ScreenCraft Worksin kanssa. Joukko maailmanlaajuisesti tunnettuja elokuva- ja tv-alan asiantuntijoita keskustelevat maksuttomilla Masterclass-luennoilla monista aiheista. Tällaista sisäpiiritietoa on harvoin tarjolla, joten suosittelemme katsomaan tallenteet jo esitetyistä jaksoista. Lisää on luvassa tulevaisuudessa!

Myöhemmin samassa kuussa nautimme eeppisestä seikkailusta mobiilipelijätti Supercellin pääkonttorissa Helsingissä, jonne he ovat äskettäin asentaneet yli 500 Genelec-kaiutinta. Se tekee heidän konttoristaan yhden maailman suurimmista Genelecin AV-asennuksista! Sinäkin pääset kurkistamaan Supercellin persoonalliseen ja huolella suunniteltuun työtilaan katsomalla ainutlaatuisen Case Study -videomme.


Elokuu

Elokuussa kaikilla Artist Roomissa nousi iho kananlihalle, kun lavalle astui sensaatiomainen Rita Behm. Nopeasti Suomen ykkösartistien joukkoon singahtanut BEHM on tunnettu herkästä tulkinnasta, koukuttavista melodeistaan ja samaistuttavista tarinoista, jotka resonoivat kaikenikäisissä kuulijoissa. Kaikesta tästä pääsimme nauttimaan, kun hän esitti meille upeat akustiset versiot kolmesta biisistään. Voit katsoa nämä eksklusiiviset videot milloin tahansa Genelec Music Channellilla Youtubessa.


Tunnelmallisten hetkien jälkeen kaikkien katseet kääntyivät Tokioon, jossa Genelec Japanin tiimi juhli viisivuotissyntymäpäiviään! Onnittelut vielä kerran, kiitämme menestyksekkäistä vuosista ja odotamme innolla tulevaa!


Syyskuu

Yksi maa, jossa meillä on myös ollut onni rakentaa erittäin vahva yhteisö, on Saksa. Tämän vuoden syyskuussa julkaisimmekin kotisivumme myös saksan kielellä. Voit vierailla sivuilla osoitteessa www.genelec.de - willkommen!


Lokakuu

Genelecillä kaikkien meidän tavoite on, että ratkaisuihimme on mahdollisimman helppoa ja mukavaa tutustua sekä oppia niistä. Sen lisäksi, että tarjoamme sisältöjä monilla eri kielillä, olemme viime aikoina avanneet myös fyysisiä Experience Centereitä ympäri maailmaa. Kuka tahansa voi varata niihin ajan ja päästä tutustumaan Genelec-järjestelmiin. Lokakuussa toivotimme ensimmäiset vieraat tervetulleiksi uusiin upeisiin demohuoneisiin Helsingissä ja Tukholmassa. Oletko sinä jo vieraillut Genelec Experience Centerissä?

Nordic Experience Centres PR Image 1

Päätimme tämän kuukauden jännittävällä hyväntekeväisyyshuutokaupalla, jonka toteutimme yhteistyössä rock-ikoni Ville Valon kanssa. Villen maalaamat uniikit Genelec 8341 The Ones -monitorit huutokaupattiin ja Villen toiveesta koko tuotto lahjoitettiin ETKL-hyväntekeväisyysjärjestölle. Kiitos kaikille, jotka osallistuivat tähän projektiin, olette auttaneet tärkeässä työssä lasten ja naisten hyväksi!

Ville Valo monitors


Marraskuu

Kotistudiokulttuurin nopean kasvun innostamanapilotoimme marraskuussa uuden videosarjan, jonka nimi oli "Home Studio Transformations". Ensimmäinen jakso on kaksiosainen, ja siinä pääsemme seuraamaan sisustussuunnittelija Milla Alftanin ja hänen musiikkituottajamiehensä Kristian Maukosen uuden kotistudion rakentumista Genelecin ja Konton asiantuntijoiden avustuksella. Lisää jaksoja luvassa lähitulevaisuudessa!


Saimme terveisiä myös Kolumbiasta, sillä Hugo Candelario González, Tyynenmeren musiikin ja chonta marimban mestari, piti meille espanjankielisen MasterClass-luennon tämän kauniin ja monipuolisen musiikin erityispiirteistä.


Joulukuu

Musiikki kuuluu elämään ja sen meille välittämä voima voi olla erityisen tärkeää nuorille. Voimaa ei välttämättä saa pelkästään musiikin kuuntelusta, vaan myös musiikin luomisesta ja siitä, kuinka se toimii itseilmaisun keinona. Siksi olimme äärimmäisen iloisia, kun pystyimme auttamaan The Music Worksia luomaan maksutonta Music Bussia Isossa-Britanniassa. Se on upea mobiiliäänitysstudio, johon pääsimme tutustumaan ensimmäistä kertaa nyt joulukuussa. Hatun nosto kaikille, jotka ovat tehneet siitä totta!


Vuoden päätteeksi pääsimme vielä kurkistamaan kulissien taakse, sillä vierailimme jälleen love metallin supertähden, Ville Valon luona, tällä kertaa hänen kotistudiossaan! Katso eksklusiivinen videohaastattelumme, jossa pääset näkemään hänen vaikuttavan Genelec-monitoreilla varustetun studionsa ja kuulemaan, kuinka hänen tuleva debyyttisooloalbuminsa Neon Noir on syntynyt.


Kiitos mahtavasta vuodesta 2022

Jos olet lukenut tänne asti, ansaitsee se jo kiitoksen; olemme aina nöyrästi otettuja siitä, kuinka elätte ja seuraatte mukana tarinassamme! Vuosi 2022 on lopuillaan, joten haluamme muistuttaa, kuinka paljon arvostamme teidän jokaisen mukanaoloa, ja toivottavasti näemme jälleen ensi vuonna!

Kuten aina, emme olisi voineet tehdä mitään edellä mainituista ilman upeita työntekijöitämme ympäri maailmaa. Tänä vuonna meillä oli ilo esitellä muutamia heistä verkkosivullamme ja sosiaalisessa mediassa uuden #OurGenelec -sarjan myötä. Kiitos kaikille heille, jotka jakoivat tarinansa sekä tietenkin kaikille muillekin geneleciläisille!

Uutisnostot