Genelecin GLM 4.2 ja 9301B vievät immersiiviset monitorointijärjestelmät uudelle tasolle

null Genelecin GLM 4.2 ja 9301B vievät immersiiviset monitorointijärjestelmät uudelle tasolle

Genelecin GLM 4.2 ja 9301B vievät immersiiviset monitorointijärjestelmät uudelle tasolle

GRADE™ -huoneakustiikkaraportti ja edistyneet monikanavaominaisuudet mahdollistavat paremman skaalautuvuuden ja järjestelmänhallinnan – stereosta immersiiviseen.

Genelec, äänitarkkailukaiuttimien johtava valmistaja, parantaa Smart Active Monitoring -järjestelmien konfiguroinnin ja hallinnan käyttäjäystävällisyyttä esittelemällä GLM 4.2 -kaiutinhallintaohjelmiston ja uuden monikanavaisen 9301B AES/EBU -liitäntälaitteen. Näiden kahden lisäyksen avulla jopa 16-kanavaiseksi skaalautuvan - yhden tai useamman subwooferin tukeman - immersiivitarkkailujärjestelmän pystytys on kustannustehokasta ja saumatonta, ja kahden 9301B:n avulla päästään jopa 32-kanavaiseen bassohallittuun järjestelmään.

Genelecin SAM-monitorit ovat jo pitkään olleet alan standardi, koska niiden neutraali ja tarkka äänikuva, erinomainen suorituskyky ja tiivis yhteistoiminta GLM-kalibrointiohjelmiston kanssa tuottavat äänentarkkailujärjestelmän, joka on tarkasti kalibroitu äänitason, äänen lentoajan ja taajuusvasteen suhteen. Tämä varmistaa, että äänentarkkailu on kokonaisuudessaan sovitettu kuunteluhuoneeseen niin, että sen avulla tuotettu ääni toistuu ennustettavasti toistojärjestelmästä riippumatta.

GLM 4.2 -päivitys sekä sen nopea ja tarkka automaattinen AutoCal 2 -huonekalibrointialgoritmi tuovat suuren määrän uusia ominaisuuksia, kuten GRADE-huoneakustiikkaraportin, keskeisten GLM-säätöjen etäohjauksen, sekä laajennetun akustisen symmetrian monitori- ja subwooferiryhmien kalibrointiin.

GLM 4.2 PR Image 2

GRADE-huoneakustiikkaraportti hyödyntää AutoCal-kalibrointiprosessin keräämää tietoa ja on ensimmäinen kalibrointijärjestelmä maailmassa, joka tarjoaa kattavan, alan parhaita käytäntöjä noudattavan huoneakustiikan ja monitorointijärjestelmän analyysin – mukaanlukien ITU-R BS.1116 -suositukset. Vuoden 2022 ajan ilmainen GRADE-raportti tunnistaa akustiikkaan liittyvät haasteet ja neuvoo niiden ratkaisemisessa, auttaen sekä käyttäjiä että studioiden rakentajia parantamaan kuunteluhuoneen akustiikkaa, monitorien ja kuuntelupaikan sijoittelua ja optimoimaan bassonhallintaa.

Raportti analysoi laajan joukon eri muuttujia, kuten taajuusvasteen tarkkuus, aikaisen ja myöhäisen äänen määrä kuuntelupaikalla, äänen saapumisajan samanlaisuuden, aikaisten heijastusten rakenteen ja antaa täyden huoneakustinen analyysin. Näiden tietojen avulla voidaan löytää syyt äänen värin, stereoäänikuvan tarkkuuden ja äänen ympäröivyyden ongelmiin, subwooferin ja bassonhallinnan suorituskykyyn ja muihin haasteisiin.

GLM 4.2 tuo käyttöön keskeisten toimintojen etäohjauksen MIDI:n avulla, jolloin monitoroinnin äänitasoa, äänitason esiasetuksia, bassonhallintaa ja monitoriryhmävalintoja on nyt mahdollista nopeasti ja sujuvasti hallita suoraan DAW-laitteella tai ohjainten säätimillä ja kytkimillä. Immersiiviaudion suosion kasvaessa GLM 4.2 osaa kalibroida yhtä hyvin laajat kuin kompaktit tarkkailujärjestelmät, ja se mahdollistaa kaikki kuunteluetäisyydet aina 50 cm:n asti. Kalibrointi- ja subwooferiryhmätunnisteet tehostavat monitorien erittäin joustavaa kalibrointia symmetriaryhminä ja tukevat useiden subwoofereiden yhteiskäyttöä.

Subwoofereiden käytön joustavuus paranee myös uuden 9301B-sovittimen myötä. 9301B toimii 7300-sarjan SAM-subwoofereiden kanssa, sillä 7300-sarjan subwoofereiden yksi AES/EBU-liitäntä on laajennettavissa tukemaan jopa 16-kanavaisia digitaaliaudiojärjestelmiä. Yhden 9301B-laitteen ja subwooferin avulla on siis mahdollista tukea suosittuja 16-kanavaisia formaatteja, kuten 9.1.6, ja lisäämällä toinen 9301B voidaan tuki ulottaa suurempien kanavamäärien järjestelmiin, kuten 22.2-järjestelmään.

GLM 4.2 PR Image 3

"Olemme kehittäneet jo yli 15 vuoden ajan SAM-älymonitoriperheen suorituskykyä ja käyttökokemusta, jotta voimme toimittaa erittäin kehityskykyisiä ja investointina turvallisia monitorointijärjestelmiä, jotka kykenevät kasvamaan ja kehittymään käyttäjän tarpeiden muuttuessa", kertoo Genelecin toimitusjohtaja Siamäk Naghian. "Nyt julkaistavat uutuudet eivät ainoastaa auta asiakasta saamaan huoneestaan parasta irti GRADE-huoneakustiikkaraportin avulla, vaan mahdollistavat kustannustehokkaan ja kivuttoman siirtymisen immersiiviseen monitorointiin. Genelec on entistäkin enemmän pysyvästi turvallinen ja varma pitkän aikavälin sijoitus audioammattilaisille ympäri maailman.”

Lue lisää: https://www.genelec.fi/glm

Uutisnostot