Ympäristön kunnioittaminen

Pitkäikäisten tuotteiden suunnittelu, kiertotalouden tukeminen ja ympäristövaikutusten tarkka seuranta. Tässä muutamia tapoja, joilla suojelemme ympäristöämme.

Pitkäikäinen tuote

Sitoutumisemme vuosikymmeniä kestävien kaiuttimien rakentamiseen on paljolti YLEn ansiota, joka etsi vuonna 1976 aktiivimonitoreja uuteen radiotaloonsa.


YLE tarvitsi kaiuttimet, joilla on täydellinen luotettavuus, helppo huollettavuus ja pitkä elinkaari. Niinpä ensimmäinen mallimme, S30, tehtiin YLElle ja nämä ominaisuudet otettiin huomioon alusta alkaen.

Tämä asetti mittapuun kaikille seuraaville Genelecin suunnittelemille tuotteille - jokainen niistä rakennettiin kestämään, toistamaan ääntä luotettavasti ja sitouduimme myös pitämään huolta varaosien saatavuudesta.

Tämä filosofia jatkuu edelleen tänäpäivänä, ja todisteena siitä, huoltotiimimme huoltaa yhä yli 40 vuotta vanhoja kaiuttimia, jotta ne toimisivat jatkossakin erinomaisesti ja toisivat iloa omistajilleen.
Ilpo Martikainen ja S30.

Kaikilla tuotemalleillamme on 2 vuoden takuu osille ja työlle, ja lisäksi 3 vuoden varaosatakuu niille, jotka rekisteröivät tuotteensa nettisivuillamme. Olemme sitoutuneet toimittamaan varaosia useita vuosia mallin tuotannon lopettamisen jälkeen ja se on kannanottomme kertakäyttökulttuuria vastaan.

Kiertotalous

Aloitimme alumiinisten kaiutinkoteloiden käytön jo vuonna 1996 1029A-mallissamme ja nykyään suurin osa kaiutinkoteloistamme on valmistettu tästä uskomattoman monipuolisesta materiaalista. Käyttämämme painevalettu, kierrätetty alumiini on valmistettu romumetallista ja se on noin 95 % tehokkaampi tuottaa kuin primäärinen alumiini. Tämä säästää merkittävästi energiaa.

Kierrätetyn alumiinin osuus tuotteissamme (%)

Olemme käyttäneet alumiinia suunnittelussamme vuodesta 1996 lähtien. Tällä hetkellä suosimme kierrätettyä alumiinia, jonka tuotanto kuluttaa paljon vähemmän energiaa. Vuonna 2020 97 % kaikesta käyttämästämme alumiinista oli kierrätettyä.


Pyrimme myös ehkäisemään ja minimoimaan jätteen syntymistä, mutta jos sitä syntyy, se käytetään uudelleen tai käytetään toissijaisiin tarkoituksiin, kuten energiantuotantoon. Jätteen hyötykäyttöasteemme on lähes 100 %, sillä vähiten toivottava vaihtoehto on tuottaa ei-kierrätettävää jätettä ja tätä pyrimme välttämään jos suinkin mahdollista. Tämä kaavio näyttää vuosittain kierrättämämme jätteen prosenttiosuuden.

Jätteen kierrätys vuosittain (%)

Vuonna 2021 kierrätimme 60 % kaikesta jätteestämme ja vuodelle 2022 olemme asettaneet kierrätystavoitteeksi 65 %.


Kiertotalouden kasvu tarkoittaa, että olemme myös kehittäneet uusia liiketoimintamalleja, esimerkiksi Genelec Certified Pre-Owned™ -kampanjan. Sertifioidut, käytetyt kaiuttimet ovat huoltoasiantuntijoidemme testaamia ja hyväksymiä, ja niillä on 2 vuoden takuu osille ja työlle. Valikoima sisältää niin nykyisiä kaiutinmallejamme kuin satunnaisia vintage-helmiä. Jokainen näistä yksilöistä tarjoaa saman suorituskyvyn kuin uutenakin.


Ympäristövaikutusten mittaaminen

Ymmärtääksemme paremmin ympäristövaikutuksiamme, aloitimme kasvihuonekaasupäästöjen (GHG) seurannan vuonna 2020, Greenhouse Gas Protocol -sopimuksen mukaisesti. Se tarjoaa standardoidun tavan laskea ja mitata nämä päästöt.

Pöytäkirja jakaa päästöt kolmeen laajuuteen eli "scopeen", joissa Scope 1 sisältää suorat päästöt yrityksemme toimitiloista ja ajoneuvoista, Scope 2 kattaa ostoenergian epäsuorat päästöt ja Scope 3 keskittyy epäsuoriin päästöihin sekä toiminnan alku- että loppupäässä, mukaan lukien liikematkat, tavarakuljetukset ja paljon muuta.

Scope 2 Ostoenergian epäsuorat päästöt (Genelec Oy, Suomi)

(Data in years / tCO2e)


Päästöt mitataan tonneissa ja CO2e edustaa "hiilidioksidiekvivalenttia". Tämä on standardiyksikkö, jota käytetään eri kasvihuonekaasupäästöjen vertailuun ja laskemiseen niiden ilmaston lämmittämispotentiaalin perusteella.

Jotta voidaan tunnistaa alueet, jotka tarjoavat suurimmat parannusmahdollisuudet, kaikki kolme soveltamisalaa on arvioitava huolellisesti ja tämä monimutkainen mutta erittäin tärkeä työ jatkuu. Pyrkimyksenämme oli julkaista Scope 1 -päästömme vuoden 2022 aikana. Julkaisuajankohta on kuitenkin siirretty vuodelle 2023, sillä näimme tarpeelliseksi ottaa prosessiin mukaan kolmannen osapuolen verifioimaan laskelmamme.

Age Distribution (Oy and subsidiaries)

(Data in years / percentage.)


Women working in Genelec (Gender distribution)Duration of Employment (Oy and subsidiaries)

(Data in years / percentage.)


Countries of Genelec Employees


Countries of Genelec Suppliers


Countries of Suppliers


Usage % of recycled aluminium per all aluminium used


Traffic

  • Hourly
  • Daily
  • Weekly
  • Monthly

Traffic

Greenhouse gas calculations (Genelec Oy, Finland)

(Data in years / tCO2e)