Genelec G SongLab tukee nuoria musiikintekijöitä

Genelec on mukana G SongLab -projektissa, joka osana Genelec Academya tarjoaa nuorille maksuttoman ja turvallisen nettiyhteisön, johon osallistumalla he voivat kehittää taitojaan musiikin luomisessa ja laulujen kirjoittamisessa.

Helsingissä aloittaneeseen projektiin osallistuvat Genelecin ohella mm. Tiedon julkistamisen kulttuuritehdas Tiuku, Helsingin kaupunki, Taideyliopisto ja ArtsEqual-hanke, jotka ovat yhdistäneet voimansa rohkaistakseen ja tukeakseen nuorten aktiivista ja luovaa musiikkiharrastusta sekä siihen kuuluvaa yhteisöllisyyttä ja toverihenkeä.

G SongLab -konseptin on kehittänyt joukko musiikintekijöitä ja musiikkipedagogeja ja projektia vetävät Petter Korkman ja Anna Kuoppamäki. Projekti tarjoaa 13–28-vuotiaille nuorille musiikintekijöille kansainvälisen oppimisympäristön, johon he voivat osallistua netin välityksellä kotoaan ja jakaa laulujaan toistensa kanssa. COVID-19-epidemian aikana tämä mahdollisuus on ollut erityisen arvokas. Genelec osallistuu koulutuksiin ja leireihin opettamalla ääneen liittyviä peruskäsitteitä sekä äänitarkkailun perusteita.

Projektissa syntyneistä musiikkikappaleista valitaan muutamia julkaistavaksi Genelecin musiikkikanavalla Youtubessa ja tulevaisuudessa myös osallistujien live-esiintymisinä Genelecin Helsingin toimipisteen Artist Roomissa.

Genelec on jo pitkään tukenut nuorten musiikkiharrastusta. G SongLab on luonteva lisäys Eurooppaa ja Yhdysvaltoja kiertävään John Lennon Educational Tour Bus -projektiin ja Ilpo Martikainen Audio Visionary Scholarship -ohjelmaan, jota Genelec toteuttaa Audio Engineering Society -järjestön kanssa.

Genelecin Juho Martikainen sanoo, “Tässä toteutuvat hyvin yrityksemme perusarvot: innostus ja oikeudenmukaisuus. Musiikin luominen on jokaisen oikeus ja jos voimme auttaa nuoria oppimaan uutta ja löytämään suuntaa elämälleen, emme voi saada parempaa palkintoa. Uskomme, että näinä vaikeina aikoina musiikki voi tuoda toivoa, yhteenkuuluvuuden tunnetta ja yhteistä tahtoa tukea toisiamme vaikeinakin hetkinä.”

Petter Korkman ja Anna Kuoppamäki: ”Jos osaat piirtää kuvan tai muodostaa lauseen, mikset osaisi tehdä biisiä? Oman sävellyksen ja sanoituksen tekeminen on vahva itseilmaisun muoto, jolla voit välittää kokemuksia ja oivalluksia, kertoa kuka sinä olet. Jokaisella on oikeus ilmaista itseään ja tulla kuulluksi. G SongLab on paikka, jossa kuulemme toisiamme ja opimme toisiltamme.”

Osallistu ja lue lisää osoitteessa www.gsonglab.fi


Tulevat tapahtumat


HELSINKI 
MAALISKUU

2-päiväinen biisipaja

Pe 10.3. klo 16-20 Itä-Helsingin musiikkiopistolla (Iiris-keskus Marjaniemientie 74)

La 11.3. klo 12-18 Genelec-talon Artist Roomissa (Hämeentie 130)

HELSINKI 
MAALISKUU

2-päiväinen biisipaja

Pe 17.3. klo 16-20 Luuppi nuorisotalossa (Ostostie 4, Kontula) 

La 18.3. klo 15-21

ESPOO 
MAALISKUU

2-päiväinen biisipaja

Pe 17.3. klo 15.30-19.30 Sellon kirjastossa (Kauppakeskus Sello, Viaporintori)

La 18.3. klo 11.30-17.30

HELSINKI  
MAALIS-HUHTIKUU

2-päiväinen biisipaja

Pe 31.3. klo 16-20 Länsi-Helsingin musiikkiopistolla (Nuottapolku 11)

La 1.4. klo 12-18 Genelec-talon Artist Roomissa (Hämeentie 130)

JOENSUU 
HUHTIKUU

2-päiväinen biisipaja

Pe 14.4. klo 16-20 Joensuun konservatoriolla (Yliopistokatu 4)

La 15.4. klo 12-18

HELSINKI 
HUHTIKUU

Pk-seudun yhteinen viimeistelypaja 

La 22.4. klo 12-18 Genelec-talon Artist Roomissa (Hämeentie 130)Lue lisää G SongLabista ja ilmoittaudu tapahtumiin täällä:

G SongLab -kotisivut