Home Audio -segmentin päällikkö Tomi Hassinen

Olen Tomi Hassinen ja toimin Genelecin Home Audio -segmentin päällikkönä.

Aloitin työt Genelecillä elokuussa 2001. Sitä ennen työskentelin HifiStudiolla Helsingissä ja tutustuin silloiseen Genelecin kotimaan myyntipäällikköön Keijo Hautalaan. Meistä tuli nopeasti ystäviä, sillä meitä yhdisti musiikki ja soittaminen. Opin häneltä paljon Genelecistä ja jo ennen kuin olin tavannut Keijon, kollegani HifiStudiolta oli sanonut, että jos haluan tosissani tuottaa musiikkia, tarvitsen Genelecit. Tuolloin minulla ei ollut aavistustakaan siitä mitä hän tarkoitti, mutta opin sen pian, kun ostin 1030A-monitorit. Myöhemmin, kun Keijo vaihtoi tehtävänsä Genelecin kansainväliseksi myyntipäälliköksi, avautui minulle mahdollisuus täyttää hänen paikkansa ja ottaa kotimaan myynti hoidettavaksi – en epäröinyt hetkeäkään.

Työpäiväni ovat aina erilaisia. Saatan olla messuilla, jälleenmyyjien tai asiakkaiden luona, tekemässä videotuotantoja tai vain hoitamassa käytännön asioita Helsingin toimistollamme. Päätehtävieni lisäksi vastaan Pro At Home - ja G SongLab -hankkeista ja autan Artist Room -keikkojen kanssa. Pidän matkustamisesta ja arvostan laajaa työnkuvaani, joten tämän tyylinen työ sopii minulle erittäin hyvin!

Tomi Hassinen Image 2

Musiikki on aina ollut minulle tärkeää. Työskentely audioalalla tuntuu hyvin luonnolliselta, eikä se oikeastaan tunnu työnteolta, koska se on elämäntapani. On mahtavaa, kun saan työskennellä tuotteiden parissa, joita arvostan, ja joita käytän päivittäin myös kotona ja studiolla. Olen aina kunnioittanut tuotteita, jotka on tehty kestämään. En voi ymmärtää sellaista ajatusmaailmaa, että hankitaan heikkolaatuisia tavaroita, heitetään pois ja ostetaan tilalle uusia. Genelecin tuotteista on helppoa olla ylpeä, koska valmistamme aina pitkäikäisiä tuotteita ja ne voidaan yleensä aina korjata, jos jokin on vialla. Se on kestävää ajattelua, jota kunnioitan suuresti!

Toinen olennainen asia tässä työssä on vuorovaikutus ihmisten kanssa. Ensimmäiset kymmenen vuotta tein yhteistyötä kotimaan jälleenmyyjien kanssa ja opin tuntemaan asiakkaamme ja yhteistyökumppanimme erittäin hyvin. Heidän kanssaan on aina ollut mahtavaa tehdä yhteistyötä. Työyhteisö on tietysti myös mainitsemisen arvoinen asia. Genelecillä työskentelee paljon samanhenkisiä musiikin ystäviä ja juuri ihmiset luovat tunnelman ja tekevät tästä niin ainutlaatuisen työpaikan.

Ei ole yllätys, että suurin osa vapaa-ajastani kuluu musiikkia kuunnellen tai sitä tehden. Kirjoitan biisejä, soitan bassoa Frozen Factory -nimisessä bändissä ja tuotan sekä miksaan kaikenlaista musiikkia, joten tekeminen ei lopu kesken. Kaiken tämän lisäksi teen cover-biisejä erään ystäväni kanssa ja autan myös muita kavereita heidän projekteissaan.

Tomi frozenfactory 2500px

Vuosien varrelta on kertynyt niin paljon ikimuistoisia hetkiä, että on vaikea mainita vain yhtä… Mutta ympäri maailmaa matkustelu, erilaiset kulttuurit ja kaikkien mielenkiintoisten ihmisten tapaaminen on ollut hienoa! Yksi ikimuistoinen matkustuskokemus minulla on. Vuonna 2010, juuri Las Vegasin NAB Shown jälkeen Eyjafjallajökull-tulivuori päätti aktivoitua Islannissa ja kaikki lentoliikenne Yhdysvaltojen ja Euroopan välillä peruttiin. Olimme kollegani Lars-Olofin kanssa jumissa Chicagossa ja uutiset kertoivat, että voi kestää kuukausia ennen kuin tilanne palautuu normaaliksi. No loppujen lopuksi ei kestänyt kuukausia, vaan viikkoa myöhemmin lensimme Norjaan ja sieltä pääsimme Ruotsin kautta lautalla Suomeen. Kaiken kaikkiaan, kun ajattelen aikaani Genelecillä, parhain muisto on ennemminkin kaikki nämä vuodet kokonaisuutena kuin yksittäiset tapahtumat.

Asun Porvoossa vaimoni ja kolmen lapsemme kanssa. Meillä on myös koira nimeltään Ramos eli Rampe. Talomme on 50-luvulta, joten siellä riittää kaikenlaista pientä remonttia, mutta minua se ei haittaa, kunhan ne pystyy tekemään omin voimin. Pienet korjaustyöt ovat mukavia ja kesäisin viihdyn myös puutarhatöiden parissa.
Pidän käytännönläheisistä hommista niin työssä kuin vapaa-ajalla, ja kannustankin kaikkia lukijoita opettelemaan uusia taitoja tekemisen kautta. Uskon, että itsensä kehittäminen on kaikille hyväksi ja tekee onnelliseksi!


Terveisiä työkaverilta:

Olen tuntenut Tomin siitä asti, kun aloitimme yläasteen yhtä aikaa musiikkiluokalla. Huomasin hänen intonsa musiikkia kohtaan heti. Tomi osaa soittaa useita eri instrumentteja ja siitä olen hieman kateellinen!

Olemme työskennelleet Genelecillä yhdessä noin 15 vuotta ja olemme aina olleet läheisiä työkavereita. Kun tulin yritykseen, hoidimme yhdessä kotimaan myyntiä ja siitä lähtien, vaikka työtehtävämme ovat vuosien varrella muuttuneet, olemme olleet yhteydessä päivittäin. Pidämme yhteyttä myös vapaa-ajalla ja usein vietämme aikaa perheidemme kanssa.

Tomi on aina ollut luotettava kollega ja ystävä, ja ihailen sitä, kuinka sitoutunut hän on kaikkeen mitä tekee, puhumattakaan hänen loistavasta musiikki- ja automaustaan (pakko mainita Hondat). Olen niin iloinen, että minulla on hänen kaltaisensa työkaveri ja haluankin sanoa: "Tomi, pysy sellaisena kuin olet!"

Työkaverisi, Sami Mäkinen