Aluemyyntipäällikkö Clifford Pereira

Hei, olen Clifford Pereira. Työskentelen Genelecin Lähi-idän, Afrikan ja Keski-Aasian aluemyyntipäällikkönä.

Kuten useilla kollegoillanikin, urani Genelecillä alkoi ensin maahantuojayrityksessä, minun tapauksessani Intian CMM Ltd:ssä. Se oli työympäristö, jossa sain erinomaisen tietämyksen Genelecin tuotteista ja samalla kehittyi läheinen suhde sen henkilökunnan kanssa. Olin säännöllisesti tekemisissä esimerkiksi Lars-Olof Janflodin ja Ari Varlan kanssa, joihin tutustuin vuoden 1995 tienoilla. Lars-Olof vastasi tuolloin Genelecin kansainvälisestä myynnistä ja kuuluu edelleenkin tiimiin yrityksen strategisena neuvonantajana. Ari, joka oli yksi tärkeimmistä ja ansioituneimmista kaiutinsuunnittelijoistamme, kuoli valitettavasti noin viisitoista vuotta sitten. Vaikka irtisanouduin CMM Ltd:stä vuonna 1997 aloittaakseni työt Electro-Voicella, pidin silti edelleen yhteyttä Lars-Olofiin. Vuonna 2000, kun kaipasin taas uusia haasteita, hän tarjosi minulle paikkaa Genelecillä ja siitä asti olen ollut täällä!

Jos mietin elämääni pidemmälle, isälläni on ollut selkeä vaikutus uraani, koska teknikkona hän johdatti minut oman työnsä ja kiinnostuksen kohteidensa pariin. Nyt 94-vuotias isäni on nähnyt elämänsä aikana valtavat muutokset teknologiateollisuudessa, erityisesti omalla alallaan meritekniikan parissa. Hän työskenteli vuosikymmenien ajan laivojen teknikkona, joten hän muistaa laivojen käyttövoiman siirtymän höyrykoneista dieselmoottoreihin ja kaasuturbiineihin. Hänen kokemuksensa, erityisesti MAN B&W:stä Saksassa, rohkaisi myös minua kansainväliselle uralle teknisen tuen parissa, johon myöhemmin sisältyi lisäksi myyntityötä. Genelecillä on pyrkimys opastaa asiakkaitaan ja kumppaneitaan kaikkialla maailmassa kaiuttimien käytössä ja tarjota tietoa, joka on välttämätöntä optimaalisen tuloksen saavuttamiseksi järjestelmiämme asennettaessa ja kalibroitaessa. Olen vuosikausia tehnyt juuri tuota työtä ja myös kouluttanut lukemattomia teknikoita huoltamaan teknologiaamme, sekä tarjonnut yksilöllisiä tukipalveluita suoraan asiakkaille. Jo Yhdysvalloissa sijaitsevan Electro-Voicen aikoina totuin tähän kansainväliseen tyyliin. Kotini Intiassa on toimistoni, mutta kaikki matkustaminen ja Teams-palaverit eri puolilla maailmaa olevien kollegoiden ja asiakkaiden kanssa tuntuvat minusta hyvin luonnollisilta.

Clifford Pereira Image 1

Vaikka työpaikkani on teknisesti Iisalmessa, asun ja työskentelen Bandrassa, Intian Bombayssa, jossa olen myös varttunut. Olen poikamies ja minulla on oma koti samassa kaupungissa veljeni perheen ja isäni kanssa. Tietenkin käyn säännöllisesti veljeni ja isäni luona, mutta minulla on myös kolme sisarta, jotka asuvat Kanadassa perheineen, joten koko suvun näkeminen vaatii enemmän järjestelyjä. Valitettavasti äitini kuoli vuonna 2018. Ennen matkustin paljon, mutta viime aikoina maailmanlaajuinen pandemia on muuttanut asioita ja suurin osa yhteydenpidostani asiakkaisiin ja yhteistyökumppaneihin tapahtuu puhelimen, videopuheluiden, sosiaalisen median ja sähköpostin kautta. Aiempina vuosina päiväni kuluivat vieraillessani asiakkaiden luona esittelemässä kaiutinjärjestelmiämme ja järjestämässä henkilökohtaisia koulutuksia. Muutos etätyöskentelyyn on johtanut siihen, että puheluita ja sähköposteja saapuu jatkuvasti, joten olen tietyllä tavalla kiireisempi kuin koskaan, vaikka matkustaminen puuttuukin.

Tietysti olen vuosien varrella käynyt usein Genelecin tehtaalla Iisalmessa. Ajan myötä olen nähnyt Iisalmen muuttuvan, varsinkin vierailijan näkökulmasta. Olen huomannut, että paikallisten luottamus englannin puhumiseen on kasvanut ja puheen laadusta on tullut erinomaista, mikä on erittäin hyödyllistä meidän kannalta, jotka eivät puhu suomea. Kesäisin on ollut mahtavaa pelata sulkapalloa tehtaalla työskentelevien kollegoiden kanssa. Se on täydellinen tapa tutustua ja vaihtaa kuulumiset, ja myös yksi rakkaimmista harrastuksistani! Jälleen kerran haluan kiittää isääni kiinnostuksestani urheilua kohtaan. Hän pelasi myös sulkapalloa ja vei minut usein katsomaan pelejä, kun olin lapsi. Kun vartuin aikuiseksi, harjoittelin kovasti ja osallistuin jopa kilpailuihin. Nykyään olen hieman hidastanut tahtia, koska minulla todettiin diabetes 40-vuotiaana. Pelaan silti edelleen huvikseni ja haluan auttaa osaltani yhteisöämme, joten opetan pelaamista paikallisille lapsille.

Clifford Pereira Image 2

Kun en ole urheilemassa, nautin musiikista. Luonnollisesti monet Genelecillä työskentelevistä ihmisistä ovat muusikoita ja musiikin ystäviä, joten meillä on usein paljon yhteistä. Soitan itse kitaraa ja pianoa, vaikka viime aikoina en ole kerennyt soittamaan niitä niin paljon kuin haluaisin. Arvostan todella soittamisen ja esiintymisen taitoa, sekä perinteistä tapaa äänittää kappaleita taitavien muusikoiden kanssa. Tästä syystä olen suuri 70-, 80- ja 90-luvun soft rockin fani. Minulle tulee mieleen niin monia mahtavia artisteja ja kappaleita noilta vuosikymmeniltä, että en pysty nimeämään yhtä suosikkia.

Genelecin työskentelykulttuuri on tehnyt minuun suuren vaikutuksen vuosien varrella. Pidän erityisesti demokratiasta yrityksen sisällä, sillä keskusteluihin osallistuvat kaikki ja kaikilla tasoilla. Tämä tapa tehdä asioita helpottaa päätöksentekoa ja työskentelyä huomattavasti, sekä vähentää meidän kaikkien stressiä. Tyyli liittyy olennaisesti yrityksen edesmenneeseen perustajaan Ilpo Martikaiseen, jota muistelen erityisellä lämmöllä. Minulla oli tapana toimittaa Ilpolle tuoreita hedelmiä kesämatkoillani. Hän rakasti intialaisia Alphonso-mangoja, joten niitä oli ilo tuoda. Jos en voinut toimittaa niitä henkilökohtaisesti, pyysin jossain kansainvälisessä näyttelyssämme muuta Genelecin henkilökuntaa viemään ne hänelle, kun he palaisivat Suomeen. Nimi "Alphonso" muistuttaa minua Bombayn historiasta, johon on suurelta osin vaikuttanut vuosisatoja sitten tänne asettuneet portugalilaiset. Kannustan kaikkia tutustumaan Intian monipuoliseen kulttuurihistoriaan osa- ja liittovaltioineen!

Intian ja koko maailman tulevaisuus on mielestäni osa työtäni. Ympäristöasiat ovat minulle erittäin tärkeitä ja haluan tulevien sukupolvien nauttivan terveestä planeetasta. Olen iloinen siitä, että Genelecillä on ollut vastuullinen lähestymistapa ympäristöasioihin sen alkuajoista lähtien ja olen ylpeä saadessani olla osa tätä hyvää työtä. Henkilökohtaisesti sanoisin, että kestävän kehityksen ydin on yrityksemme tuottaman jätteen ja päästöjen minimoiminen tehokkaalla energian ja materiaalien käytöllä ja sen varmistaminen, että otamme ympäristön huomioon kaikessa päätöksenteossa.

Genelecin kasvua omassa maassani ja omilla kansainvälisillä alueillani on ollut mahtavaa seurata. Toisinaan olen ollut ainoa teknikko, joka on tukenut näitä markkina-alueita, joten tunnen suurta ylpeyttä työstäni ja olen tyytyväinen siihen, mitä olen auttanut rakentamaan. Jos keskityn Intian tilanteeseen, asiakkaissamme on kehittynyt aito rakkaus Genelecin tuotteita kohtaan ja he ihailevat brändiä, joka heidän mielestään on suorituskyvyn ja laadun symboli. Intialaiset studiot ovat todella omaksuneet Genelecin monitorit kautta linjan, pitäen niitä audioalan vakioreferenssinä. Viime vuosina olemme nähneet intialaisten audioharrastajien kiinnostuksen lisääntyneen merkittävästi ja he ovat vaikuttuneita Genelecin kotikäyttöön tarkoitetuista kaiuttimista. Myönteiset sanat ovat levinneet tyytyväisiltä asiakkailta toisille ja se tarkoittaa, että tuotteemme ovat löytäneet tiensä niin intialaisten yritysomistajien, urheilutähtien kuin radiosta, televisiosta, elokuvista ja musiikista tunnettujen henkilöiden koteihin. Lista ei tietenkään lopu tähän, sillä Genelecin ovet ovat avoinna jokaiselle äänisuunnittelijalle, muusikolle ja musiikin ystävälle, joten tervetuloa joukkoon!


Terveisiä työkaverilta:

Ennen pandemiaa Clifford vieraili tehtaalla säännöllisesti, usein jopa monta kertaa vuodessa. Olen viettänyt mielelläni aikaa Cliffordin kanssa myös töiden jälkeen ja hän on muutaman kerran vieraillut illallisella perheeni luona. Keskustelumme ovat aina mahtavia! Aiheet voivat olla hyvin laajoilta aihealueilta, kuten moottoripyörät, analoginen elektroniikka, maailmanpolitiikka tai audioteollisuus ylipäänsä. Onneksi olemme voineet pitää yllä keskusteluamme pandemian aikana WhatsAppin välityksellä.

Yksi syy siihen, miksi tulen niin hyvin toimeen Cliffordin kanssa on se, että meillä molemmilla on erittäin selkeät mielipiteet asioista, emmekä epäröi ilmaista niitä. Henkilökohtaisesti pidän sitä erittäin arvokkaana rehellisyyden muotona. Olemme kokeneet yhdessä monia seikkailuja matkustaessamme Genelecin maahantuojien koulutustapahtumiin Lähi-idässä ja olemme esimerkiksi nauttineet erikoisimmista ruoista, joita voit ikinä kuvitella! Clifford on paras ihminen, joka voi olla vierelläsi tiukoissa liikeneuvotteluissa, sillä hän tietää faktat eikä koskaan anna periksi!

Työkaverisi, Markus Kahelin