null Supercellin uuden pääkonttorin äänentoisto toteutettiin Genelecin kaiuttimilla

Supercellin uuden pääkonttorin äänentoisto toteutettiin Genelecin kaiuttimilla


Videopelejä kehittävän yrityksen toimitiloihin on asennettu yli 300 Smart IP -kaiutinta.

Supercell on yksi maailman menestyneimmistä mobiilipeliyrityksistä, joka tunnetaan mm. peleistä Clash of Clans, koko perheen suosikista Hay Day ja uudemmista julkaisuista, kuten Boom Beach ja Brawl Stars. Nyt Supercell on muuttanut uusiin, mittatilaustyönä tehtyihin toimitiloihinsa Helsingin Jätkäsaareen. Ainutlaatuinen, Wood City -puukorttelissa sijaitseva toimistorakennus on alusta asti suunniteltu edustamaan Supercellin yrityskulttuuria, sekä edistämään henkilöstön hyvinvointia ja tuottavuutta. Rakennukseen on integroitu lähes 500 Genelec-kaiutinta, mukaan lukien noin 300 Smart IP -mallia.

Markus Haikonen, Head of AV and Broadcast, Supercelliltä kertoo: "Kun aloimme rakentaa yrityksen uutta toimistoa, halusimme suunnitella työskentelytilat, jotka palvelevat meidän työntekijöitämme. Tarvitsimme vankkaa AV-projektinhallintaosaamista, jonka tuli toteuttamaan Akukon. Tarvitsimme myös paljon suunnitteluapua, jossa Akukon ja Audico toimivat yhdessä." Akukon on akustiikan ja AV-suunnittelun ykkönen Suomessa. Se teki yhteistyötä AV-ratkaisujen asiantuntija Audico Systems Oy:n kanssa, joka vastasi järjestelmien suunnittelusta ja integroinnista.

Halusimme luotettavuutta ja joustavuutta, jota Smart IP -konsepti tarjoaa.

Supercell PR Image 2

“Näiden tilojen – erityisesti tiimi- ja kokoustilojen – suunnittelussa oli olennaista, että ne ovat helppokäyttöisiä, helposti valvottavia ja sopivat tarpeisiimme. Sanomattakin on selvää, että laatu on meille todella tärkeää”, Haikonen jatkaa. “Äänentoiston näkökulmasta Genelec oli ihanteellinen valinta, varsinkin uudet Smart IP -kaiuttimet. Olemme aina olleet suuria Genelec-faneja ja käyttäneet heidän kaiuttimiaan toimistoissamme maailmanlaajuisesti, joten ne olivat luonnollinen valinta myös tähän projektiin. Kun kuulimme Smart IP:stä ja sen sisäänrakennetusta signaalinkäsittelystä, tiesimme heti, että se sopisi erinomaisesti tiimi- ja kokoustiloihin, joissa ei ole erillisiä DSP-laitteita. Halusimme myös luotettavuutta ja joustavuutta, jota Smart IP -konsepti tarjoaa."

Audiconin tekninen asiantuntija Terhi Salo lisää: “Kiinteistöön asennetuista 500 Genelec-kaiuttimesta hieman yli 300 on 4430 Smart IP -kaiuttimia, loput ovat muita Genelecin aktiivikaiuttimia, jotka on tuotu Supercellin aiemmilta toimistoilta.

"Smart IP -kaiuttimet sopivat ihanteellisesti tämän kaltaisiin suuriin ja vaativiin asennuksiin, sillä kaiuttimiin tarvitaan vain yksi Ethernet-kaapeli", Salo jatkaa. “Samalla kaapelilla saa sekä virtaa ja ääntä että mahdollisuuden ohjata kaiutinta ja sen signaalinkäsittelyä. Yhdistämisestä verkkoon on ollut valtava apu järjestelmän konfiguroinnissa, varsinkin käyttöönottovaiheessa, jolloin kaiuttimien signaalinkäsittelyn etäkäyttö oli erittäin kätevää. Esimerkiksi testijakson aikana, jos joku aikoi ilmoittaa ongelmasta tietyllä alueella, tiesin siitä yleensä jo ennen kuin kollegani kerkesi huoneeseeni!”

Kuten aina, Genelec auttoi meitä toimittamaan täydellisen äänentoistojärjestelmän.

Supercell PR Image 3

"Huonejärjestelyjen ja konfigurointien osalta meillä oli useita erilaisia tiloja, jotka vaativat erilaisia lähestymistapoja", Salo selittää. "Tiimitiloissa ja keskikokoisissa Zoom-huoneissa, joissa äänentoistojärjestelmä toimii vain kahdella Genelec-kaiuttimella, käytimme kaiuttimien sisäänrakennettua signaalinkäsittelyä taajuuskorjaukseen ja äänenvoimakkuuden säätämiseen. Suuremmissa huoneissa, joissa on enemmän laitteita, käytimme Smart IP Manageria kaiuttimien laiteohjelmiston päivittämiseen, kun taas kaikki ääneen liittyvä käsiteltiin QSC:n Q-SYS-prosessorilla ja lähetettiin sitten kaiuttimiin. IP-osoitteet määritettiin kollegani luomalla mukautetulla komentosarjalla, ja kaiuttimet nimettiin Dante Controllerissa. Lopuksi, nyt kun järjestelmä on toiminnassa, valvontaa suoritetaan Genelecin ohjelmointirajapinnan kautta kustomoidun Audico-ohjelmiston avulla.

Kahdessa suurimmassa kokoushuoneessa on pääjärjestelmänä Genelecin "The Ones" -koaksiaaliset kolmitiekaiuttimet, ja 4430 Smart IP -kaiuttimia on hyödynnetty Voice Liftissä ja viivejärjestelmänä pääkaiuttimille. Voice Lift -järjestelmä käyttää strategisesti sijoitettujen mikrofonien ja kaiuttimien yhdistelmää ja vahvistaa puhetta hienovaraisesti, jotta suuren huoneen toisella puolella puhuva henkilö voidaan kuulla samalla äänenvoimakkuudella kaikkialla – vaikka hän olisikin 30 metrin päässä. Genelec-järjestelmät löytyvät myös pääaulasta, kuntosalilta, kahvilasta ja henkilökunnan virkistystiloista. Monet kaiuttimista maalattiin kustomoiduilla väreillä, jotta ne sulautuisivat saumattomasti upeaan Supercell-sisustukseen, jossa pelimaailma on näkyvästi esillä.

"Toivon, että saisin joskus vielä työskennellä toisenkin näin ainutlaatuisen projektin parissa, mutta en ole ollenkaan varma, tuleeko sellaista vastaan." pohtii Akukonin Tapio Ilomäki. “On ollut etuoikeus nähdä lopputulos. Kaikki mukana olleet, alkaen tietysti itse Supercell-tiimistä, rakennusurakoitsijat ja erityisesti järjestelmäintegraattori Audico, ymmärsivät täysin, että vaikka teknistä huippuosaamista vaaditaan ja odotetaan, se ei vielä riitä, vaan lopputuloksen on toimittava myös visuaalisesti. Supercell-ympäristön esteettisyys on heidän työskentelytavalleen ensiarvoisen tärkeää, ja meidän tehtävämme oli toteuttaa se. Kuten aina, Genelec auttoi meitä toimittamaan täydellisen äänentoistojärjestelmän.”

"Tämä on ollut hieno projekti ja meillä on ollut onni tehdä töitä upeiden kumppaneiden kanssa", Haikonen päättää. “Yhteinen matkamme on ollut pitkä myös siitä hetkestä lähtien, kun Genelec tarjosi meille etuoikeuden nähdä Smart IP -prototyypin. Heti kun ensimmäiset mallit olivat saatavilla, aloimme testata suunniteltua konseptia aiemmissa toimistoissamme, kunnes se otettiin käyttöön tässä uudessa rakennuksessamme. Projekti oli iso haaste kaikille mukana olleille, mutta tulokset puhuvat puolestaan. Voimme kaikki olla erittäin ylpeitä saavutuksistamme!"

Supercell PR Image 4Liittyvät tuotteet