Periaatteet ja Historia

Genelecin suunnitteluperiaatteet

Genelecin suunnitteluperiaatteet pohjautuvat kestävään kehitykseen ja ympäristöarvoihin. Teollinen muotoilu on meille väline kaiuttimien akustisen suorituskyvyn parantamiseen. Tavoitteemme on tarjota suorituskykyisiä ja toistoltaan neutraaleja kaiutin- ja alabassokaiutinjärjestelmiä äänentoistoalan ammattilaisille ja harrastajille. Pyrimme tähän parantamalla kaiuttimien äänentoiston kaikkia osa-alueita. Kehitämme jatkuvasti innovatiivisia teknologioita ja uraauurtavia malleja.

Genelecin missio, arvot ja visio

Genelecin ydinliiketoimintaa ovat yrityksen perustamisesta vuonna 1978 lähtien olleet ammattikäyttöön tarkoitetut tarkkailukaiuttimet. Olemme vahvasti sitoutuneita tutkimus- ja kehitystyöhön, minkä ansiosta olemme voineet tuoda alalle uutuuksia ja vakiinnuttaa johtoasemamme aktiivisten tarkkailukaiuttimien alalla.Genelecin tarkkailukaiuttimien suunnittelussa noudatetaan edelleen alkuperäisiä periaatteita. Ne tarjoavat luotettavaa ja neutraalia äänentoistoa kokoon katsomatta ja lisäksi mahdollisuuden sovittaa taajuusvaste kuunteluympäristöön.Olemme uskollisia perusperiaatteillemme. Haluamme myös säilyttää johtoaseman alallamme tarjoamalla toistoltaan neutraaleja tarkkailukaiuttimia mono- ja monikanavaäänentoistoon. Asiakkaamme saavat erinomaista ja kattavaa tukea sekä akustiikkaneuvontaa, kalibrointipalveluita ja teknistä huoltoa tuotteen koko elinkaaren ajan. Genelec-tuotteet ovat kannattava investointi.Haluamme olla ainutlaatuinen yritys, joka ylittää asiakkaiden odotukset kaikessa toiminnassaan. Tämä tarkoittaa ensiluokkaisten tuotteiden ja palveluiden tarjoamista sekä asiakkaille että kumppaneille.Viimeksi kuluneen vuosikymmenen aikana toimintamme on laajentunut ammattikäyttöön tarkoitetuista studiokaiuttimista valikoituihin kuluttaja- ja asennustuotteisiin. Kaiuttimiamme on yhä enemmän kodin äänentoistojärjestelmissä, asennuskäytössä ja myös julkisissa tiloissa. Kaiuttimemme herättävät musiikin ja äänen eloon sillä tavalla kuin se on äänitetty. Vaikka käyttötarkoitukset vaihtelevat, yksi asia ei muutu: halu nauttia parhaasta mahdollisesta äänentoistosta.

Missio

Genelecin missio on auttaa asiakkaitaan toteuttamaan unelmiaan tarjoamalla parhaan mahdollisen totuudenmukaisen äänentoiston.

Arvot

Usko, innostus, rehellisyys, kunnioitus ja oikeudenmukaisuus.

Visio

Halutuin tuotemerkki ammattitason äänentarkkailussa ja laatutietoisilla erikoismarkkinoilla.   

Genelecin 40-vuotisjuhlakirja (1978–2018)

Lue täällä

 

 

Palkinnot ja tuotearviot

1981 - Tuottava idea -palkinto (Suomen Nuorkauppakamarit ry ja Kauppalehti)

1988 - Vuoden yritys (Iisalmen kaupunki, Iisalmen Yrittäjät ja Iisalmen osuuspankki)

1989 - Vuoden yritys (Pohjois-Savon yrityspalkinto, Savon Yrittäjät)

1990 - Valtakunnallinen yrittäjäpalkinto

1993 - Valtakunnallinen vientipalkinto (Suomen ulkomaankauppaliitto, nyk. Finpro)

1995 - Tasavallan presidentin vientipalkinto

1999 - Kultainen avain -palkinto (Suomalaisen työn liitto ja MTV3)

2005 - Vuoden yritysjohtaja, toimitusjohtaja, tohtori Ilpo Martikainen (OP-ryhmä ja Kauppalehti)

2008 - Ilpo Martikainen vihitään Teknillisen korkeakoulun kunniatohtoriksi

2018 - Company Of The Year (Vuoden Yritys) -palkinto Pro Sound Awardsissa