Laminar Integrated Port (LIP™)

Laminar Integrated Port (LIP™) -rakenne mahdollistaa tarkan bassotoiston.

Genelec käytti bassorefleksirakennetta jo ensimmäisessä tarkkailukaiuttimessaan S30:ssa vuonna 1978. Genelec on siitä lähtien tutkinut ja kehittänyt refleksiputken suorituskykyä sekä tehokkuutta.

Tyypillinen refleksiviritetty kotelo sisältää refleksiputken ja ulostuloaukon. Turbulenssin välttämiseksi refleksiputkessa ei tule olla teräviä kulmia, sillä ne aiheuttaisivat virtausääniä, kompressiota ja säröä. Virtausnopeuden minimoimiseksi putken poikkipinta-alan täytyy olla suuri. Kaiutinkotelon koko rajoittaa usein refleksiputken pituutta.

M-sarjan aktiivisissa tarkkailukaiuttimissa edellä mainitut ongelmat on ratkaistu kahdella refleksiputkella ja suurilla ulostuloaukoilla. Uusi patenttia odottava Laminar Integral Port (LIP™) -refleksirakenne on suunniteltu tietokonepohjaisilla virtauselementtimalleilla ja tuloksena on erittäin matala särötaso ja suuri hyötysuhde myös suurilla äänenpaineilla käytettäessä.

Refleksikanavat integroidaan Natural Composite Enclosure (NCE™) -koteloon ruiskuvaluvaiheessa, jolloin erillisiä lisäkomponentteja ei tarvita. M-sarjan aktiivikaiuttimet asetetaan tasolle aina pystyasentoon. Kaiutin voidaan sijoittaa seinää vasten ja refleksiputket avautuvat kaiuttimen alle.

Uusi Laminar Integrated Port (LIP™) -bassorefleksirakenne tarjoaa erittäin tarkan matalien taajuuksien toiston.