Tuotekehitysinsinööri Poorang Vosough

Hei! Nimeni on Poorang ja olen työskennellyt Genelecin tuotekehityksen softa-tiimissä vuodesta 2015 lähtien.

Ennen kuin liityin mukaan, olin jo kuullut kaiuttimia valmistavasta Genelecistä, sekä sen toimitusjohtajasta Siamäk Naghianista, joka on iranilainen, kuten minäkin. Ammatillinen urani alkoi Iranissa Teheran Azad -yliopistossa ohjelmistotekniikan tutkinnolla. Minusta tuli myöhemmin myös opettaja, mutta suurin tavoitteeni oli maisterin tutkinto Euroopassa. Ystäväni rohkaisemana hain Lappeenrannan teknilliseen yliopistoon ja pääsin sisään, joten muutin sinne vuonna 2011.

Poorang Vosough 1

Ihastuin heti Suomen kauniiseen luontoon ja olin todella iloinen saadessani ystäviä eri kulttuureista. Pian olinkin jo heidän kanssaan kokeilemassa saunaa, jonka jälkeen hyppäsimme jääkylmään järveen. Se on osa suomalaista perinnettä, mutta pystyin olemaan vedessä vain pari sekuntia, ja rehellisesti sanottuna, se kokemus riitti minulle loppuiäksi!

Opin yliopistossa monia asioita suomalaisesta kulttuurista, mutta yksi asia jäi erityisesti mieleeni. Se, että suomalaiset arvostavat kestävää elämäntapaa. Yksi ensimmäisistä oppimistani suomenkielisistä sanoista liittyikin kierrätykseen, nimittäin ”sekajäte”. Kun opettelin suomenkielen perusteita, en arvannut, että jonain päivänä tulen käyttämään kieltä työskennellessäni näin ympäristötietoisessa yrityksessä.

Olin ylpeä, kun sain tehdä diplomityöstäni viimeiset puoli vuotta yliopiston tutkimusassistenttina. Valmistumisen jälkeen tiesin, että parempi suomenkielen osaaminen auttaisi minua löytämään kokopäivätyön, joten aloitin kielikurssin Iisalmessa. Oppilaitos vaati myös käytännön kokemusta, joten päätin ottaa yhteyttä Geneleciin ja pääsin sinne ohjelmistotestaajaksi. Pidin työstä, ja koska puhuin suomea koko ajan, suoritin kielikurssin nopeasti. Muutama viikko sen jälkeen tuotekehitysjohtajamme Aki Mäkivirta soitti minulle tarjotakseen kokopäiväistä työtä - otin sen tietenkin ilolla vastaan!

Tällä hetkellä työskentelen paljon kotoa käsin ja tyypillinen työpäiväni koostuu tiimipalavereista, ohjelmistokehityksestä ja etätuesta kaikilla tasoilla. Etätyössä parasta on aamiaisen nauttiminen samalla kun suunnittelen päivän aikataulua. Kun työskentelen tehtaalla, tapaan työkavereitani niin aamukahvilla kuin pitkin päivää. Minusta yhteiset hetkemme ovat tärkeitä sekä työmme kannalta että ystävyydellemme. Kun en ole töissä, viihdyn urheilun ja musiikin parissa. Pelaan tennistä, laskettelen ja rakastan soittaa kitaraa, joka on erityisen tärkeä, koska isäni osti sen minulle Iranista. Rakastan myös ruokaa ja ruuanlaittoa! Suosikkejani ovat lohi, karjalanpiirakat ja karjalanpaisti.

Poorang Vosough

Täytyy sanoa, että Genelecillä on ainutlaatuinen, perheenomainen ilmapiiri helposti lähestyttävien ihmisten ja vaivattoman kommunikoinnin ansiosta. Täällä on demokraattinen tyyli, joka tarkoittaa, että kunnioitamme toistemme mielipiteitä ja voimme olla eri mieltä asioista ilman ongelmia. Olen todella onnekas, kun olen saanut myös työn kautta ystävyyssuhteita eri puolilta maailmaa. Jos minun pitäisi valita yksi suosikkimuisto täällä olon ajaltani, sanoisin, että ensimmäinen tapaamiseni perustajamme Ilpo Martikaisen kanssa oli ikimuistoinen. Myös Akin puhelinsoitto vakituisesta työpaikasta oli unohtumaton!

Minulla on yksi sisar ja yksi veli. Vierailen Iranissa heidän ja äitini, sekä sukulaisten ja ystävieni luona vähintään kerran vuodessa. Kotimaani tulee aina olemaan suuri osa minua. Katson edelleen paikallisia uutisia ja vaalin jokaista muistoani sieltä. Vuonna 2014 olin juuri menossa lentokentälle ja valmiina tapaamaan perhettäni, kun sain kuulla, että isäni on kuollut. Se oli vaikeaa aikaa, mutta auttaa minua aina muistamaan, kuinka hän tuki muuttoani Suomeen, kuinka hän uskoi, että saan hienon kokemuksen täällä ja kuinka hän opetti, että mikään ei voi estää saavuttamasta unelmiani ja tavoitteitani.

Poorang Vosough


Terveisiä työkaverilta

Tapasin Poorangin ensimmäisen kerran, kun hän tuli Genelecille suorittamaan suomenkielen opintoihinsa kuuluvaa työharjoittelua maaliskuussa 2015. Työharjoittelun aikana Poorang tutustui GLM käyttöliittymäohjelmistoon testaamalla sen toiminnallisuutta ja tekemällä siitä testiraportin suomenkielellä.

Muutamaa kuukautta myöhemmin Poorang tuli Genelecille töihin ja ryhtyi kehittämään GLM:ää ja tutkimaan mahdollisuutta ajaa AutoCal-algoritmia pilvipalveluna. Kaikkina näinä vuosina olemme viettäneet paljon yhteistä aikaa ratkoessamme haastavia ongelmia ja suunnitellessamme hienoja uusia asioita.

Poorang on sosiaalinen ja tunnollinen työntekijä. Hän on kiinnostunut oppimaan uutta ja osallistuu tekemiseen hienosti. Toivon, että pidät innostuksesi uuden oppimiseen samanlaisena ja että tennispelit sujuvat hyvin!

Työkaverisi, Jussi