Genelec Inc:in toimitusjohtaja Lisa Kaufmann

Hei, olen Lisa Kaufmann, Genelec Inc:in, eli Genelec Oy:n yhdysvaltalaisen tytäryhtiön toimitusjohtaja.

Olen perustanut Genelec Inc:in vuonna 1995 Natickissa, Massachusettsissa, yhdessä aviomieheni Will Egglestonin kanssa. Tutustuin Genelec Oy:n perustajaan Ilpo Martikaiseen aiemmassa työssäni kansainvälisen myynnin johtajana Lexiconissa, joka on signaalinkäsittelyalan yritys Walthamissa, Massachusettsissa. Työni kuljetti minua ympäri maailmaa ja kohtasin Ilpon usein samoissa tapahtumissa. Vuonna 1995 AES Pariisissa hän lähestyi sekä Williä että minua - ensin keskustellakseen Genelecin asemasta Yhdysvalloissa ja kuinka se voisi palvella asiakkaita siellä paremmin, mutta ajatus alkoi kasvamaan ja kehittymään, ja pian olimme perustamassa tytäryhtiötä.

Kuuluminen Genelec-perheeseen tarkoittaa minulle Ilpon perinnön jatkamista ja pidän sitä tärkeänä suuntaviivana toiminnallemme. Kun olin vielä Lexiconilla, seurasin mielenkiinnolla Genelec-brändin kasvua, kun he ensin vakiinnuttivat asemansa pohjoismaisten televisioyhtiöiden kanssa ja laajensivat siitä edelleen. Ilpo oli minulle - ja monille muille - alan mentori. Hänellä oli aina aikaa keskustella kansainvälisistä markkinoista ja myös hänen liiketoiminta- ja elämän filosofiastaan. Hän välitti syvästi ihmisistä ja muutoksen tekemisestä.

Muistan Ilpon tiivistäneen yhdellä yksinkertaisella lauseella, mitä Genelec on: "Genelecillä suunnittelemme kaiuttimia, jotka kertovat totuuden tallenteista." Yritys on totuutta! Mikä kaunis käsite. Laajentaakseni sitä hieman, Genelec tarkoittaa minulle rehellisyyttä. Rehellisyyttä tuotteiden laadussa, yrityksen filosofiassa ja työympäristössä, jossa tuetaan kaikkia jäseniä. Hän sanoi minulle myös: "Yritykset koostuvat ihmisistä, et voi koskaan unohtaa sitä." Kun vierailimme ensimmäistä kertaa Genelec Oy:n pääkonttorissa Iisalmessa, oli selvää, kuinka erityinen organisaatio se oli. Ilpo tunsi jokaisen työntekijän nimen ja todennäköisesti tiesi heidän lastensakin nimet. Hän kohteli kaikkia kunnioituksella, kuten kaikki myös häntä. Nämä kokemukset ovat vaikuttaneet siihen, miten olen rakentanut Genelec Inc:iä. Saatan olla toimitusjohtaja, mutta olen osa tiimiä. Yhdessä voimme menestyä, ja pyrin olemaan unohtamatta sitä. Tiimiin kuuluvat myös edustajamme, jälleenmyyjämme ja asiakkaamme.

Lisa Kaufmann and Ilpo Martikainen
Lisa ja Ilpo.

Yksi asia, joka minua ilahduttaa työssäni, on sen monipuolisuus. Ei ole kahta samanlaista päivää. Voin olla varastossa lähettämässä tuotteita, keskustelemassa uusien asiakkaiden kanssa heidän tarpeistaan tai huolehtimassa yrityksen päivittäisistä toiminnoista, niin markkinoinnista, asiakaspalvelusta kuin mistä tahansa. Loppujen lopuksi sanoisin, että vastuuni numero yksi on varmistaa, että asiakkaat ovat tyytyväisiä. Joskus tämä ala heittää meille haasteen, jolla on suora vaikutus työhöni. Esimerkiksi pandemian aikana myyntimme kasvoi merkittävästi, kun äänialan ammattilaiset joutuivat yhtäkkiä työskentelemään kotona ja halusivat päivittää laitteistonsa alan huippustandardeihin. Kasvaneeseen kysyntään vastaaminen vaati logistiikan ja tiimin yleishallintaa, mutta se oli haaste, johon oli ilo tarttua!

Olemme saavuttaneet paljon kehittämällä Genelec Inc:iä. Genelec Oy on alusta asti noudattanut kestävän kehityksen ja ympäristövastuun linjaa, ja se on tehnyt energiankulutuksen minimoinnista ja tuotteiden pitkästä elinkaaresta keskeiset näkökulmat suunnittelufilosofiaansa. Päätimme seurata Ilpon asettamaa esimerkkiä ja valita ympäristöystävällisen tien! Viime vuosien aikana olemme mm. asentaneet aurinkopaneelit, ja ne tuottavat niin hyvin energiaa, että konttorimme on lähes omavarainen. Lisäksi avasimme äskettäin uuden Experience Centerimme, joka toimii niin äänityshuoneena, teatterina, videotuotantostudiona kuin uusien ohjelmistojen ja muiden Genelecin tuotteiden tutkimus- ja testikeskuksena. Siellä vieraat voivat kokea koko valikoiman Genelecin ammattiaudiotuotteita stereosta 9.1.6-järjestelmään.

Juho Martikainen and Lisa Kaufmann at the NAMM Show
Juho Martikainen ja Lisa NAMM Showssa.

Vaikka ala on muuttunut merkittävästi siitä, kun aloitin, on joillekin edelleen yllättävää tavata nainen ammattilaisaudioalalla, erityisesti johtotasolla. Mutta minä itse asiassa nautin näistä hetkistä. Esimerkiksi, kun vastaan puhelimeen ja soittaja sanoo: "Haluan keskustella teknisen henkilön kanssa, sillä minulla on kysymys siitä, mitä tuotetta käyttää tai miten tämä asennetaan" tai muuta sellaista, ja minä sanon: "Voin auttaa sinua". Rehellisesti sanottuna jotkut heistä ovat olleet yllättyneitä siitä. Uskon, että olemalla nainen ammattilaisaudioalalla on itse asiassa ollut minulle etu. Kun muistelen aikaani Lexiconilla, matkustaessani vaikkapa Etelä-Amerikkaan tai Italiaan, ala oli silloin vielä miesvoittoisempi. Neuvotteluissa ja suunnittelupalavereissa saatoin joskus huomata, että läsnäoloni yllätti, mutta se ei haitannut minua vaan pidin sitä positiivisena.

Työni lisäksi minulle on tärkeää eläinten hyvinvointi. Perustin vuonna 2003 voittoa tavoittelemattoman organisaation nimeltä alldogrescue.org. Olemme organisaatio, joka ottaa vastaan kodittomia koiria. Teemme yhteistyötä MSPCA:n, muiden eläinsuojelujärjestöjen ja eläintenvalvontaviranomaisten kanssa ja etsimme koirille sijaiskodit ja tarjoamme niille eläinlääkärinhoitoa. Tämän työn kautta minut nimettiin Massachusettsin kuvernöörin nimittämänä jäseneksi Mass Board of Veterinary Medicine -neuvostoon. Jo yli 75 koditonta koiraa on kulkenut kotini kautta tähän päivään mennessä.

Kun katson ajassa taaksepäin ja uraani tällä alalla sekä erityisesti aikaani Genelec Inc:issä, tunnen olevani erittäin onnekas, kun olen saanut solmia vahvoja suhteita niin monien erilaisten ihmisten kanssa. Yhdysvaltain markkina on erittäin tärkeä Genelec Oy:lle, ja olen iloinen siitä, että emoyhtiömme on luottanut minuun ja koko tiimiimme täällä Genelec Inc:issä. Ja tietenkin tuntuu hyvältä, että heidän lisäkseen myös jälleenmyyjämme ja loppukäyttäjämme luottavat meihin.

Lisa's dog


Terveisiä työkaverilta:

Olen työskennellyt Lisan kanssa niin monia vuosia, etten halua edes laskea. Tunsimme toisemme jo ennen aikaamme Genelecillä. Lisa on henkilö, jolla on korkeat vaatimukset työssään ja hän on aina asian ytimessä. Olimme erittäin onnekkaita, että saimme juuri hänet, kun perustimme Genelec Inc:in, jota muuten pyöritettiin ensimmäiset kuukaudet hänen kotoaan käsin! Lisa on yhtä omistautunut työlleen kuin omille ja pelastetuille koirille sekä vapaaehtoistyölle, joka täyttää hänen vapaa-aikansa.

Kollegasi, Lars-Olof Janflod