Myynti- ja vientiasiantuntija Ismo Katainen

Hei, olen Ismo Katainen ja työskentelen myynti- ja vientiasiantuntijana Genelecillä.

Tulin Genelecille ensimmäisen kerran syksyllä vuonna 1998, kun opiskelin ammattikoulussa ja suoritin viiden viikon harjoittelujakson. Useat luokkatoverini hakivat paikkaa, mutta onnekseni silloinen tuotantopäällikkö Väinö Iso-Markku valitsi minut. Muistan, että ensimmäinen tehtäväni oli koota ja testata 1030A-kaiuttimia.

Työskentelytyyli ja ilmapiiri Genelecillä miellyttivät minua alusta asti, joten palasin aina kesätöihin opintojen ja varusmiespalveluksen välillä, kunnes vuonna 2002 siirryin vakituiseen työsuhteeseen. Ensimmäiset kymmenen vuotta kokosin 7000-sarjan subwoofereita, sen jälkeen työskentelin viisi vuotta lähettämössä, seuraavat kolme Demo Stock -operaattorina, ja nyt olen työskennellyt noin kolme vuotta logistiikkatiimissämme. Kun aloitin yrityksessä, henkilöstöä oli vain noin 70. Kun tulin aamuisin töihin, näin jo parkkipaikalta, että ketkä olivat saapuneet ennen minua. Nyt henkilökuntaa on niin paljon, että on vaikea tietää kaikkien nimiä, saati sitten tunnistaa heidän autojaan!

Nykyisin työni sisältää yleensä myyntitilausten vastaanottoa, niiden kirjaamista järjestelmiimme, toimitusaikakyselyihin vastaamista ja valmiiden kaiutinlähetysten saattamista matkaan – eli erilaisten logististen ongelmien ratkaisua ja asiakaspalvelua. Logistiikka on aina kiinnostanut minua, ja tiimissämme on loistava yhteishenki, joten on mahtavaa olla osana sitä.

Ismo Katainen web image

Työssäni pidän eniten sen monipuolisuudesta ja siitä, että voin auttaa ratkaisemaan asiakkaiden ongelmia - siitä tulee aina hyvä mieli. Vuosien varrella monet asiakkaat ovat tulleet sähköpostin kautta tutuiksi ja on ilo hoitaa asioita heidän kanssaan. Vastuullani ovat läntisen Euroopan maahantuojat sekä kaikki jälleenmyyjämme Ruotsissa.

Arvostan työssäni yksinkertaisia arkipäiväisiä onnistumisia ja mukavia kahvihetkiä kollegoiden kanssa, mutta urani aikana on ollut myös monia erityisiä hetkiä. Yksi mieleeni jäänyt tapahtuma oli vaiherikkaat ja ikimuistoiset pikkujoulut Helsingissä vuonna 2016!

Asun Iisalmen keskustassa puolisoni kanssa noin sata vuotta vanhassa puutalossa. Perheeni on pieni, sillä minulla ei ole lapsia tai sisaruksia, ja molemmat vanhempani ovat jo menehtyneet. Onneksi minulla on paljon hyviä ystäviä ja hienoja työkavereita elämässäni. Äitini, joka kuoli viime kesänä, oli aina erittäin ylpeä työstäni Genelecillä. Muutama vuosi sitten hän tuli hakemaan minua autolla töistä, ja oli erittäin vaikuttunut siitä, miten henkilökunta oli tervehtinyt iloisesti lähtiessään töistä, vaikka eivät edes tunteneet häntä. Jälkeenpäin hän mainitsi usein, että "Harvassa työpaikassa sitä johtajista lähtiin noin kohteliaasti tervehditään tuntemattomia".

Ismo Katainen web image 2

Vapaa-ajalla minulla on paljon harrastuksia, kuten avantouinti, retkipyöräily, salibandy, laskettelu, ryhmäliikunta kuntosalilla ja matkustaminen. Pitkiä ”bikebacking” pyöräilyreissuja on aina hauska suunnitella, ja viime kesänä poljin pisimmän matkani tähän asti – Lapin tuntureilta Helsinkiin.

Pyöräretkeilyssä yhdistyy mukavasti liikunta ja matkailu, lisäksi maisemat jäävät paremmin mieleen kuin auton ikkunasta katsottaessa ja pyörän satulassa on hyvä rauhoittua ja kasata ajatuksia. Pitkään suunnittelemani pyöräretki Kaakkois-Aasiaan on toteutumassa nyt helmikuussa 2024, kun jään töistä 4 kuukaudeksi vuorotteluvapaalle. Tarkoituksena on pyöräillä ainakin Thaimaassa ja Kambodžassa, mahdollisesti myös Vietnamissa. Pitkien etäisyyksien saavuttaminen omin voimin (pyörällä, hiihtämällä tai vaikkapa jalan) on aina kiehtonut minua ja nyt tulevan Aasian reissun myötä yksi unelmistani on lähellä toteutumista!

Matkatessani maailmalla olen nähnyt ilmastonmuutoksesta johtuvia ongelmia, ja mielestäni jokaisen olisi viimeistään nyt hyvä ottaa vastuuta kestävästä kehityksestä omien mahdollisuuksien mukaan. Suuri vastuu tässä asiassa on poliitikoilla ja yrityksillä. Onneksi Genelecillä näihin asioihin on paneuduttu syvällisesti jo vuosikymmenien ajan ja työskentelemme päivittäin vastuullisuutemme eteen. Kotona vältämme kulutusta aina kun mahdollista: kaikki jätteet kierrätetään, liikun lyhyet matkat jalan tai pyörällä ja pitemmät kotimaan matkat junalla, sillä henkilöautoa en edes omista.

Vaikka näemme päivittäin ikäviä uutisia maailmalta, mielestäni myös positiivista kehitystä ja hyviä asioita on tapahtunut, joten kaikkien kannattaa pitää mieli avoinna myös niille.

Ismo Katainen web image 3


Terveisiä työkaverilta

Ismo on loistava työkaveri. Häneltä saa apua aina tarvittaessa ja hän on aina valmis oppimaan uutta – on suuri ilo työskennellä hänen kanssaan! Ismo on myös erinomainen esimerkki siitä, miten voimme ylläpitää tasapainoista suhdetta työn ja henkilökohtaisen elämän välillä. Kiitos siitä, kun olet jakanut neuvoja rentoutumiseen silloin, kun itse olen kamppaillut tasapainon säilyttämisen kanssa. Olen kiitollinen ja ylpeä, että olen saanut tutustua sinuun ja saan olla kollegasi.

Työkaverisi, Meiqi Chen