Tapahtumakoordinaattori Anne Martikainen

Moikka! Nimeni on Anne ja työskentelen Genelecillä tapahtumakoordinaattorina.

Moni on siis voinut tavata minut useassa eri tapahtumassa puuhailemassa. Työurani Genelecillä alkoi keväällä 2012. Ennen Genelecille tuloani työskentelin melkein 15 vuotta matkatoimistoalalla ja Genelec oli yksi yläsavolaisista yritysasiakkaistani. Näin ollen tiesin yrityksen ja osan henkilökunnasta jo niiltä ajoilta. Kun tulin tänne töihin aloitin ensin vuorotteluvapaan sijaisena toimistoassistenttina ja siitä melko nopeasti minulle tarjottiin työtä ostotiimistä ostoassistentin tehtävään. Tapahtumakoordinaattorin tehtäviä olen tehnyt vuodesta 2015 saakka. Minusta on hienoa, että Genelec työnanajana on mahdollistanut työkierron ja antanut mahdollisuuden tarttua uusiin työhaasteisiin. Näin olen voinut kehittää ja laajentaa osaamistani sekä olen löytänyt uusia mielenkiinnon kohteita.

Työpäiväni aloitan normaalisti lukemalla ensin sähköpostini. Tämän jälkeen aikani kuluu erilaisissa palavereissa. Työpäivieni sisältöihin kuuluvat mm. erilaisten ulkoisten ja sisäisten tapahtumien suunnittelu ja koordinointi, matkustukseen liittyvät asiat, sidosryhmävierailujen järjestämiset, sisäisestä viestinnästä huolehtiminen ja promotuotevaraston ylläpitäminen. Lisäksi teen paljon myös yhteistyötä muiden tiimien kanssa. Yksi parhaista asioista työssäni on se, että saan työskennellä erilaisten ihmisten kanssa. Lisäksi monipuoliset ja vaihtelevat tehtävät tuovat työhöni mielekkyyttä ja mielenkiintoa sekä pitävät huolen siitä, että jokainen työpäiväni on erilainen. Työni vaatii joustavuutta, omatoimisuutta sekä ongelmanratkaisukykyä. Tehdyt suunnitelmat eivät aina välttämättä pidä, vaan muutoksia voi tulla nopeallakin aikataululla. Tällöin pitää olla valmis improvisoimaan asioita.

Our Genelec Anne Martikainen web image 1

Jokainen Genelecin tapahtuma on ollut ikimuistoinen projekti. Tästä saan kiittää kanssani työskenteleviä upeita työkavereita, joilla on eri tapahtumaprojekteissa omat roolinsa. Heidän vahvalla ammattitaidolla ja avulla olen saanut toteuttaa useita upeita tapahtumia, niin omalle henkilökunnalle kuin asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme. Suurin kiitos onnistuneesta tapahtumasta tulee aina ihmisten iloisista ilmeistä. Tapahtumien suunnittelun ja koordinoinnin lisäksi olen työurani aikana saanut tavata ja tehdä yhteistyötä mahtavien asiakkaiden, yhteistyökumppaneiden, taiteilijoiden, artistien, ääniteknikoiden ym. kanssa.

Perheeseeni kuuluu puoliso, neljä lasta ja kohta 12-vuotias chihuahua Tahvo. Asumme omakotitalossa Iisalmen pohjoisosassa sijaitsevassa pienessä kylässä. Talomme tontti rajautuu metsään, josta voi syksyisin poimia marjoja ja sieniä. Takapihaltamme pääsee myös kätevästi polkua pitkin joko jalkaisin tai pyöräillen metsäisille retkeilyreiteille.

Anne Martikainen web image 3

Kaksi vanhinta lastani ovat jo muuttaneet pois kotoa ja kaksi nuorinta on teini-ikäisiä. Työarkeani tasapainotan viettämällä aikaani perheeni kanssa ja erilaisten harrastusten parissa. Käyn säännöllisesti spinningissä, kuntonyrkkeilyssä, joogassa ja Latinomix-tanssitunneilla. Välillä järjestämme mieheni kanssa kahdenkeskistä aikaa. Tällöin käymme minilomilla ja konserteissa. Kesäisin käydään festareilla, polkupyöräillään ja ajellaan moottoripyörällä.

Kestävän kehityksen huomioiminen osoittaa välittämistä ja vastuullisuutta. Työssäni tämä näkyy mm. promotuotehankinnoissa ja tapahtumien järjestämisessä. Promotuotteita hankkiessani suosin ympäristömerkittyjä, kestävästi ja eettisesti tuotettuja tuotteita. Tapahtumien järjestämisessä pyrimme mahdollisimman korkeaan materiaalien uudelleenkäyttö- ja kierrätysasteeseen, tarjoiluissa suositaan lähi- ja luomuruokaa sekä minimoidaan ruokahävikkiä. Lisäksi jotkut tapahtumat voidaan nykyään toteuttaa myös virtuaalisesti. Tällöin voidaan pienentää matkustamisesta, logistiikasta, sähkönkulutuksesta ja tarjoilusta muodostuvaa hiilijalanjälkeä.

Our Genelec Anne Martikainen web image 3


Terveisiä työkaverilta

Minulla on ollut ilo työskennellä Annen kanssa jo yli kymmenen vuoden ajan. Hänen panoksensa on ollut korvaamaton niin tapahtumien suunnittelussa kuin niiden toteuttamisessakin. Hän huolehtii myös matkustusasioista sekä yrityksen promotuotevalikoimasta. Annella on kyky pitää useita lankoja käsissään yhtä aikaa. Aika usein olen itsekin siellä langan toisessa päässä ja olen aina voinut luottaa siihen että asiat hoidetaan ammattitaidolla ja sovitusti. Meitä yhdistää myös rakkaus koiriin ja töiden lomassa vaihdamme usein myös koiraystäviemme kuulumiset.

Lämmin kiitos työtoveruudestasi!

Työkaverisi, Mari Primetta