5041A Seinään asennettava aktiivisubwoofer

SPL
105 dB

Vahvistimen teho
103 W Basso

Taajuusvaste
35 Hz - 95 Hz (-6 dB)

Taajuusvasteen tarkkuus
± 3 dB (35 Hz - 95 Hz)

Kaiutinelementtien mitat
2 x ⌀ 165 mm Basso (muunna tuumiksi)

Mitat
H 1170 x W 346 x D 82 mm, (muunna tuumiksi)

Paino
15 kg / 33.1 lb

Liitännät
1 x XLR Analoginen Sisääntulo
1 x RCA Analoginen Sisääntulo
1 x XLR Analoginen Ulostulo
5041A Active In-Wall Subwoofer
Tekniset tiedot
Genelec 5041A seinäasennettava alabassokaiutin on suunniteltu täydentämään 4000-sarjan AV-asennuskaiuttimia sekä julkistilojen että asuinkohteiden äänentoistoprojekteissa.
Tuote on poistunut tuotannosta.

Järjestelmän tiedot
Taajuusvaste
35 Hz - 95 Hz (± 3 dB)
Alarajataajuus -6 dB
35 Hz
Ylärajataajuus -6 dB
95 Hz
SPL
Maksimiäänenpaine Maximum peak SPL output with random pink noise, measured in half space at 1 meter.
≥110 dB
Hetkellinen maksimiäänenpaine Maximum short term sine wave SPL output averaged from 40 to 85 Hz, measured in half space at 1 meter.
≥105 dB
Akustinen pohjakohinataso
Akustinen pohjakohinataso Self generated noise level in half space at 1 m on axis (A-weighted).
≤15 dB
Paino
Paino15 kg (33.1 lb)
Mitat
Korkeus
1170 mm
Leveys
346 mm
Syvyys
82 mm

Kaiutinelementit
Kaiutinelementtityyppi
N/A
Määrä
2
Halkaisija
165 mm
Harmoninen särö
Vahvistimet
Vahvistimet
Korkeus
177 mm
Leveys
54 mm
Syvyys
260 mm
Paino
1.4 kg
(3.1 lb)
Käyttöjännite
100-240 VAC 50/60Hz
Tehonkulutus
Jakosuodin
Liitännät
Sisääntulo Analog signal input connector XLR female, balanced 10 kOhm.
Sisääntulo Analog signal input connector XLR female, unbalanced 10 kOhm.
Ulostulo Analog signal "LINK OUT" output connector XLR male, balanced 10 kOhm.
Tuotevaihtoehdot
Tuotekoodit
Tarkempia lisätietoja lisäksi tuoteoppaissa.

Seinään upotetusta 5041A alabassokaiuttimesta jää näkyviin vain huomaamaton pieni metallisäleikkö, joka voidaan maalata sisustukseen sopivaksi. Voimakas ja dynaaminen bassotoisto ei jää kuitenkaan huomaamatta, vaan 5041A kiinnittää kuulijan huomion kaiutinjärjestelmän matalalle ulottuvaan toistoon.

5041A laajentaa audiojärjestelmän bassovasteen ulottuvuuden 35 hertsiin. 5041A:ssa on kaksi 6½-tuumaista elementtiä erittäin kompaktissa refleksiviritetyssä MDF-kotelossa ja erillinen RAM3-vahvistinyksikkö, joka voidaan asentaa laiteräkkiin lisävarusteena saatavalla RM2 Rack Mount Kit -asennussarjalla. 5041A voidaan upottaa tyypilliseen 100mm seinärunkoon.
Avainteknologiat

Active Crossovers

Optimized Amplifiers

Protection Circuitry

Room Response Compensation
Aktiivisessa jakosuotimessa käsitellään linjatasoista signaalia.
Aktiiviset jakosuotimet jakavat audiosignaalin taajuuskaistoihin, jotka ohjataan erillisiin tehovahvistimiin. Vahvistimet on kytketty kyseiselle taajuuskaistalle optimoituihin kaiutinelementteihin.
Aktiivikaiuttimissa käytetään sekä digitaalisia että analogisia jakosuotimia. Genelecin digitaalisissa aktiivijakosuotimissa on myös muita signaalinkäsittelytoiminnallisuuksia, kuten elementtien suojaus, lentoaikakompensointi ja taajuuskorjaus.
Genelecin analogisissa aktiivijakosuotimissa perustuu elektronisiin komponentteihin, jotka käsittelevät matalatasoista signaalia ennen tehovahvistusta. Aktiiviset jakosuotimet eroavat toimintaperiaatteeltaan passiivisista jakosuotimista, joissa käsitellään voimakkaita signaaleja, suurta virtaa ja toisinaan myös suurta jännitettä.
Tyypillisessä kaksitiekaiuttimessa tulosignaali jakosuodatetaan kahdelle erilliselle tehovahvistimelle, joista toinen ohjaa bassoelementtiä ja toinen diskanttielementtiä.
Aktiivisella jakosuodinteknologialla on useita etuja:
- Elementin sähködynaamiset muutokset eivät vaikuta taajuusvasteeseen.
- Signaalia voidaan säätää joustavasti käytettävän elementin ominaisuuksien mukaisesti.
- Jokaisen elementin tulosignaali prosessoidaan ja vahvistetaan yksilöllisesti. Yksittäisten elementtien signaalit eivät häiritse toisiaan, mikä vähentää keskeismodulaatiosäröä ja yliohjausongelmia.
- Elementtien välisiä herkkyyseroja voidaan kompensoida.
- Elementin ominaisuuksiin liittyviä taajuus- ja vaihevasteen poikkeamia voidaan kompensoida halutulla päästökaistalla.
- Aktiivinen jakosuodin mahdollistaa lisäksi taajuusvasteen säätämisen sekä kaiuttimen optimoinnin kaiutinjärjestelmään ja erilaisiin kuunteluympäristöihin ilman ulkoisia taajuuskorjaimia. Tuloksena on yksinkertainen, luotettava, tehokas, tarkka ja johdonmukaisesti käyttäytyvä aktiivikaiutinjärjestelmä.
Elementtikohtaisesti optimoidut tehovahvistimet.
Elektroniset jakosuotimet jakavat audiosignaalin taajuuskaistan osiin, jotka voidaan ohjata erillisiin vahvistimiin. Vahvistimet on liitetty kyseiselle taajuuskaistalle optimoituihin muuntimiin.
Tyypillisessä kaksitiekaiuttimessa aktiivinen jakosuodin tarvitsee kaksi vahvistinta: yhden bassoelementille ja toisen diskanttielementille. Vahvistimet liitetään suoraan aktiivikaiuttimien elementteihin, jolloin vahvistimien kuormitus on tunnettu ja yksinkertaisempi. Jokaisella elementtikohtaisella vahvistimella on vain rajallinen taajuusalue, jota se vahvistaa (vahvistin sijoitetaan aktiivisen jakosuotimen taakse), mikä yksinkertaistaa rakennetta.
Aktiivisella rakenteella on useita etuja:
- Vahvistimet liitetään suoraan kaiutinelementteihin, mikä tehostaa vahvistimien elementin äänikäämin vaimennuksen hallintaa ja vähentää dynaamisten muutosten esiintymistä elementin sähköominaisuuksissa. Se saattaa parantaa järjestelmän siirtymävastetta.
- Vahvistimen lähtövaatimukset ovat pienemmät. Kun energiaa ei mene hukkaan passiivisen jakosuotimen komponenteissa, vahvistimen tehovaatimukset ovat huomattavasti pienemmät (jopa puolta pienemmät joissakin tapauksissa) ilman, että kaiuttimen akustinen teho heikkenee. Tämä saattaa pienentää kustannuksia ja parantaa äänenlaatua ja järjestelmän luotettavuutta.
- Kun vahvistimen ja elementin välissä ei tapahdu hävikkiä, saavutetaan äärimmäinen akustinen tehokkuus.
- Aktiivinen teknologia pystyy tuottamaan ylivoimaisen äänentoiston suhteessa kokoon ja matalaan alarajataajuuteen.
- Kaikki kaiuttimet toimitetaan tehtaalla sovitettuina järjestelminä (vahvistimet, jakosuotimet ja kotelo-elementtijärjestelmät).
Yliohjauksen suojapiiri takaa turvallisen käytön ja elementtien pitkäikäisyyden.
Kriittisissä audiotuotantoympäristöissä on ratkaisevaa, että monitorointijärjestelmä on luotettava ja aina käytettävissä. Yksi tärkeimmistä syistä Genelecin menestykseen lähetystarkkaamokäytössä on tuotteidemme luotettavuus. Luotettavuuden takeena on sisäinen suojapiiri, joka on ollut kaikissa tuotteissa vuodesta 1978 lähtien.
Suojapiiri ehkäisee elementtien vikatiloja havaitsemalla signaalitasoja. Mikäli signaalissa esiintyy yhtäkkisiä piikkejä tai jatkuvia liian korkeita tasoja, suojapiiri laskee signaalin tasoa automaattisesti. Suojapiirin toiminta ei luonnollisestikaan vaikuta äänenlaatuun millään tavalla työskenneltäessä kaiuttimen määritellyissä käyttöolosuhteissa. Se vain ehkäisee signaaleja rikkomasta kaiutinta.
Suojapiirin ominaisuudet ja edut:
- Laskee signaalin tasoa tarvittaessa (esimerkiksi kun elementin äänikäämin lämpötila saavuttaa turvarajan), mikä parantaa kaiuttimen luotettavuutta merkittävästi.
- Jokaisen kaiuttimen ja alabassokaiuttimen sopiva suojapiirirakenne sallii järjestelmän äänitason maksimoimisen.
Huonevasteen kompensointi mahdollistaa kaiuttimen sovittamisen akustiseen ympäristöön.
Huoneakustiikan ja kaiuttimen säteilyn välinen suhde on monimutkainen asia. Jokainen tila vaikuttaa tarkkailukaiuttimen vasteeseen omalla tavallaan – esimerkiksi heijastavat ja vaimentavat tilat – samoin kuin kaiuttimen sijoittaminen seinää vasten tai irti seinästä.
Kaikissa Genelecin kaiutinjärjestelmissä on huonevasteen korjaus, joka kompensoi tilan vaikutuksia äänentoistoon ja tuottaa tasaisen taajuusvasteen kuuntelupaikassa.
Analogiset järjestelmät
Genelecin analogiset kaiutinjärjestelmät tarjoavat monipuoliset huonevasteen säätömahdollisuudet. Säätömahdollisuuksia ovat (kaiutinmallista riippuen):
- Bass Roll-Off ja Bass Tilt
- Treble Tilt ja Treble Roll-Off
- Bass Level
- Midrange Level
- Treble Level
- Desktop Control
Matalilla taajuuksilla käytettävissä on kaksi pääsäätöä. Bass Tilt toimii hyllysuodattimena, kun taas Bass Roll-off sallii optimoida matalien ja erittäin matalien taajuuksien taajuusvastetta eri kohteissa. Bass, Midrange ja Treble Level ovat käytettävissä isoissa järjestelmissä. Nämä säädöt optimoivat eri päästökaistojen välistä suhteellista tasapainoa.
Kunkin kaiuttimen käyttöohje ja datalehti sisältävät luettelon erilaisten asennusten ensisijaisista huonevasteasetuksista. Ne on määritetty pitkän käytännön kokemuksemme ja erilaisissa akustiikkaympäristöissä tekemiemme mittausten perusteella.
Smart Active Monitor (SAM™) -tarkkailukaiuttimet
Genelecin SAM-järjestelmät ovat kokonaisvaltainen, ratkaisukeskeinen, älykkäästi verkostoituva tuotevalikoima, jonka kaikki tuotteet käyttävät Genelec Loudspeaker Manager (GLM™) -ohjelmistoa ja automaattisesta AutoCal™-kalibrointitekniikkaa.
Genelec AutoCal on alan ensimmäinen täysin integroitu ja automaattinen prosessi GLM-ohjausverkkoon liitettyjen kaiuttimien mittaamiseen, analysointiin ja kalibrointiin. Järjestelmä mittaa kuuntelualueen vasteen ja tekee tarvittavat kompensaatiot matalilla ja matalilla keskitaajuuksilla ja minimoi näin huoneakustiikkaa heikentävät poikkeamat ja eri kuuntelupaikkojen väliset erot. AutoCal sovittaa kaikkien verkon kaiuttimien suhteelliset tasot, kompensoi etäisyyseroja ja säätää kaikkien verkon alabassokaiuttimien jakosuodinvaiheet (AutoPhase).
Acoustic Response Editor tarjoaa tarkan graafisen esityksen mitatusta vasteesta, suodatuksen kompensoinnista ja kunkin kaiuttimen järjestelmävasteesta sekä mahdollisuuden akustiikka-asetusten manuaaliseen säätämiseen.

Etsi jälleenmyyjäsi
1 x 5041A subwoofer
1 x RAM3 vahvistinyksikkö
1 x virtajohto 1,8 m
1 x maskiverkko + kehys
3 x maskiverkkokehyksen alunen
3 x M4x16 sormiruuvi
3 x M4x30 sormiruuvi
4 x kotelon kiinnitystuet
12 x kotelon ruuvit
1 x pöytätuki
2 x M4 ruuvit pöytätuelle
1 x 2-napainen ruuviterminaali
1 x 4-napainen ruuviterminaali
1 x käyttöohje
5041A Seinään asennettava aktiivisubwoofer
Awards
Dokumentit
Referenssit
Etsi jälleenmyyjäsi

hello