null Bon Vivant on varustettu Genelecin ensiluokkaisella äänentoistolla

Bon Vivant on varustettu Genelecin ensiluokkaisella äänentoistolla


Pohjoismaiseen tyyliin sisustettu luksusjahti kuulostaa yhtä hyvältä kuin näyttää.

Termi "bon vivant" kuvaa henkilöä, jolla on hienostunut ja ylellinen maku. Nimi siis sopii erittäin hyvin tälle 50-metriselle superjahdille. Luksusveneitä valmistavan italialaisen Codecasa-telakan suunnittelema Bon Vivant on huippulaadun ilmentymä. Aluksessa on kuusi pohjoismaiseen tyyliin sisustettua hyttiä, joissa majoittuu mukavasti jopa kaksitoista vierasta. Jahtielämyksen viimeisteli kotimainen integraattori 4Business Oy, joka asensi Bon Vivantin kattavan, luokkansa parasta tekniikkaa sisältävän AV-järjestelmän. 4Business päätti käyttää asennuksessa juuri Genelecin kaiuttimia, sillä Genelec on audioalan brändi, joka on synonyymi laadulle ja luotettavuudelle.

Bon Vivant PR Image 4

4Business sai tarkat toiveet, millaisia yksityiskohtia luotettava ja miehistön kannalta helppokäyttöinen AV-järjestelmä pitäisi sisällään. Kun oli varsinaisen suunnitteluvaiheen vuoro, tiimi hyödynsi automatisoitua logiikkaohjausta, joka palvelisi sekä miehistöä että asiakasta paremmin. Jahdin ylellisen tunnelman säilyttämiseksi kaikki tekniset laitteet piilotettiin näkyvistä. Äänen selkeys oli kuitenkin edelleen pääasiallinen tavoite päätösten takana.

”Teimme tiivistä yhteistyötä sisustusarkkitehdin kanssa varmistaaksemme, että kaikki komponentit integroitiin oikein. Omistaja puhui hyvän äänentoiston puolesta, ja tämä vaikutti joihinkin arkkitehtonisiin päätöksiin”, kertoo 4Business Oy:n operatiivinen johtaja Janne Lankinen. ”Onneksi olemme tottuneet tämän tason poikkitieteelliseen yhteistyöhön ja hyödynnämme 3D-mallinnustyökaluja projektin suunnittelussa varsinaisen integraatioajan minimoimiseksi. Koko prosessi kesti kaikkiaan lähes vuoden."

Bon Vivant on jaettu kolmeen pääalueeseen: yläkansi, jossa on oleskelutila ja silta, keskikansi, jossa on pääsali, kuntosali, monitoimihuone/toimisto ja päähytti, sekä lopuksi alakansi, joka koostuu yksinomaan makuuhuoneista. Täyttääkseen asiakkaan toiveen täydellisestä äänen kattavuudesta ja selkeydestä kaikkialla tiloissa, jokainen huone varustettiin Genelecin audiojärjestelmillä.

4Business kehitti ratkaisun, joka koostuu kattoon ja seinään sijoitettavista pinta-asennuskaiuttimista. Näin saavutettiin haluttu minimalistinen tyyli sisustuksessa. Lankinen kertoo prosessista: ”Pääkaiuttimiksi valitsimme Genelecin AIC25-mallin, joka on asennuksen selkäranka. Tämä kattoon upotettava kaiutin sulautuu saumattomasti mihin tahansa huoneeseen ilman kompromisseja äänenlaadussa. Siksi se on täydellinen tämän tyyppisiin projekteihin, joissa minimaalinen sisustus on (melkein!) yhtä tärkeää kuin äänenlaatu.”

Design ja äänenlaatu ovat audiomaailman huippua.

Bon Vivant PR Image 2

Bon Vivantissa on kaikkiaan 37 Genelec-kaiutinta: jahdin kruununjalokivessä, päähytissä, on viisi AIC25-kaiutinta katossa, ja seinään piilotettu 5041A subwoofer hallitsee matalia taajuuksia. Jopa päähytin omassa kylpyhuoneessa on pari AIC25-kaiuttimia! Viereisessä VIP-hytissä on kaksi AIC25-kaiutinta, 7350A subwoofer sekä yksittäinen AIC25 kylpyhuoneessa. Kaikki muut makuuhuoneet ovat myös varustettu parilla AIC25-kaiuttimia.

Asuintilojen lisäksi jahdilla on monitoimitila, joka voi toimia toimisto- tai kokoushuoneena sekä kuntosali, joissa molemmissa on identtiset pinta-asennuskaiuttimet. Ylempi oleskelutila ja pääsalin alueet vaativat laajempaa kattavuutta, joten tiimi asensi viisi AIC25-kattomallia ensimmäiseen ja kuusi AIW25-seinämallia jälkimmäiseen. Näiden kahden mallin tehossa ei juurikaan ole eroa, mutta tässä tapauksessa seinäkaiuttimet sopivat paremmin salin sisustukseen.

Kysymykseen, miksi 4Business päätti ottaa käyttöön Genelecin kaiutinratkaisut, Lankinen vastasi: ”Se on yksinkertaista! Voimme aina luottaa Genelecin kaiuttimiin. Design ja äänenlaatu ovat audiomaailman huippua." Hän jatkaa: "On mahdotonta olla rakastamatta Genelecin taustalla olevaa tarinaa, sillä se on vastuullinen perheomisteinen suomalainen brändi. Lopputulos puhuu puolestaan – kaiuttimet ovat helppokäyttöisiä eivätkä vaadi käyttäjiltä uuden tekniikan opettelemista. Samoin ne helpottavat myös integraattoreita. Lisäksi tunnemme merkin monipuoliset asennusvaihtoehdot, koska olemme käyttäneet Geneleciä useita kertoja aiemmin. Se tekee sekä suunnittelu- että asennusvaiheesta yksinkertaista. Ennen kaikkea Genelecin neutraalit äänentoisto-ominaisuudet tekevät loistavien tulosten saavuttamisen helpoksi, myös akustisesti haastavissa ympäristöissä. Kaiken lisäksi Genelec tarjoaa erinomaista huolto- ja tukipalvelua tarvittaessa."

Genelecin kauittimilla saavuttaa hyviä tuloksia jopa akustisesti haastavissa ympäristöissä.

Bon Vivant Image 5

Jahdin kaikkia älylaitteita voi ohjata Control4-automaatio- ja logiikkaohjausjärjestelmällä. Sen avulla voi hallita Sonos Port -striimeriä sekä Symetrix-audioprosessoria ja mikseriä, videoiden suoratoistoa, verkkokiintolevyä, TV-kanavia ja monikanavaäänen esivahvistinta. Kaikkien näiden ohjaus onnistuu joko matkustajan omalla mobiililaitteella tai fyysisillä kaukosäätimillä.

"Itse asiassa tämä oli viimeisiä kertoja, kun asensimme AIC25-malleja, koska se on nyt korvattu kattoon asennettavalla 4435 Smart IP -mallilla", Lankinen selittää. "Se on mielenkiintoista, koska uudessa 4435-mallissa on sama AIC25:n selkeys ja kattavuus, mutta teho, audiosignaali ja muu hallinta kulkee yhden CAT-kaapelin kautta. 4435:n verkko-ominaisuudet tuovat meille käyttömukavuutta, helpottavat asennusta ja tekevät siitä entistä skaalautuvamman ratkaisun – mikä yksinkertaistaa meidän työtämme ja avaa samalla uusia mahdollisuuksia!”

”Järjestelmä kuulostaa todella hyvältä jokaisella alueella. Itse asiassa paljon paremmalta kuin huvijahdeille on tyypillistä”, Lankinen päättää. ”Erityisesti ylemmässä salissa ja päähytissä oleva ääni tarjoaa upean immersiivisen kokemuksen ja toimii myös karaokekäytössä. Yleensä tämän tyyppisten asennusten asiakkaat ovat enemmän huolissaan estetiikasta, mutta tässä tapauksessa äänenlaatu oli aivan yhtä tärkeää!”

Bon Vivant PR Image 3


Liittyvät tuotteet