Kohokohtamme vuodelta 2021

null Kohokohtamme vuodelta 2021

Kohokohtamme vuodelta 2021

Vuosi 2021 on jälleen ollut poikkeuksellinen ja on ollut hankalaa ennustaa mitä seuraavaksi tulee tapahtumaan. Maailmanlaajuinen tilanne on vaihdellut nopeasti, mutta meille on kuitenkin ollut selvempää kuin koskaan, että arvokkaat tukijoukkomme ovat olleet positiivisuutemme lähteenä.

Nyt kun on aika pysähtyä ja odottaa tulevia yhteisiä seikkailujamme, haluaisimme lyhyesti muistella vuoden 2021 kohokohtia.

Uusi vuosi alkoi uskomattomalla tavalla, kun saimme tunnustusta tammikuun virtuaalisessa NAMM Tec Awards -gaalassa. Adaptiivinen W371A-bassokaiutinjärjestelmämme voitti Studio Monitor -kategorian, mikä on hieno jatkumo menestyksellemme 2020 TEC Awards -gaalassa. Kiitos kaikille teille alan toimijoille, jotka äänestitte meitä!

Will Eggleston TECAward2021

Samassa kuussa Grammy-palkittu äänisuunnittelija ja tuottaja Morten Lindberg toivotti meidät tervetulleeksi upeaan jälkituotantostudioonsa, jossa hän oli ottanut käyttöönsä Genelec Smart Active -studiomonitorit immersiivisessä 7.1.4-järjestelmässä. Mortenin kaltaisten pioneerien ylittäessä immersiivisen äänen rajoja ja sen käyttöönoton lisääntyessä koko alalla, vauhti tuntui vuonna 2021 kovemmalta kuin koskaan.


Genelec on toiminut ylpeästi immersiivisen äänentoiston eturintamalla ja näin aiomme jatkaa. Aiheesta saamamme tietämys on jotain, jonka jaamme mielellään, kuten olemme historian aikana toimineet muidenkin audioalan aiheiden kanssa. Helmikuinen kumppanuutemme AES Immersive Academyn kanssa oli loistava esimerkki kouluttavasta yrityskulttuuristamme, joka kattaa immersiivisten huoneiden suunnittelun, järjestelmien rakentamisen, työnkulun perusperiaatteet sekä luovat prosessit.


Starttasimme viime vuonna Genelec Masterclass -webinaarisarjan, jossa on vieraillut useita ammattilaisia, mukaan lukien meksikolainen insinööri ja tuottaja Valeria Palomino, joka jakoi meille oppejaan 27 vuoden kokemuksellaan klassisesta musiikista. Kannustamme kaikkia äänitysalasta kiinnostuneita tutustumaan arkistoihimme ja pysymään valppaana tulevia tapahtumia varten – Klas ‘Sasse’ Lindbladin tuore ”Genelec Masterclass: What Should I Know About Mastering?” on hyvä paikka aloittaa!


Koulutuksen lisäksi pyrimme rohkaisemaan nousevia kykyjä ja tukemaan heitä monipuolisesti. Helmikuun lopussa käynnistimme avoimen bändikilpailun suomalaisen rocklegenda Apulannan kanssa. Kilpailun voittajaksi selviytyi nuori ja nälkäinen Seventine, joka matkasi Lahteen Apulannan studioon lunastamaan palkinnoksi saamaansa äänityssession ääniteknikko Arska Tiaisen kanssa.


Pandemian alusta alkaen jopa vakiintuneet musiikin tuottajat ovat joutuneet siirtymään työskentelemään kotistudioihinsa. Tämän valossa käynnistimme viime vuonna Pro at Home -sarjan, jossa tutustumme siihen, kuinka monitorimme tuovat voimaa kotona työskentelevien taiteilijoiden luovuuteen. Muun muassa maaliskuussa vierailimme brittiläisen DJ:n ja tuottajan Joel Corryn luona ennen kuin tapasimme italialaisen tuottajan LA Visionin myöhemmin tänä vuonna. Alta voit katsoa LA Visionin videon, jossa hän paljastaa menetelmänsä tehdä hittikappaleita, jotka luovat yhteyden kuuntelijaan.


Kesäkuussa Mondo-DR Awards arvioi AV-asennuksemme Watson’s Barissa Tukholmassa baarikategoriansa voittajaksi, mikä oli erittäin mieleenpainuva ja ilahduttava hetki yrityksellemme. Kyseinen järjestelmä koostuu 4000-sarjan kaiuttimista, ja se oli yksi peräti neljästä Genelecin projektista, jotka oli nimetty kilpailuun tänä vuonna. Myös Mikkeller Bar Shanghaissa sekä helsinkiläiset Lily Lee ja Farang olivat listalla.

Genelec scoops MONDO-DR award with Watson’s Bar project

Juhlatunnelmamme jatkui, kun GLM täytti heinäkuussa 15 vuotta! Tämän tilaisuuden kunniaksi julkaisimme tähän mennessä nopeimman ja tarkimman kalibrointiohjelmistoversion: GLM 4.1:n. Erityisesti uuden sukupolven AutoCal 2 -algoritmin ansiosta SAM-monitorien ja GLM:n yhdistelmä on valmiimpana kuin koskaan tuottamaan sinulle nopeasti parhaan mahdollisen äänen, myös akustisesti haastavissa tiloissa.

Emme tietenkään voineet ohittaa GLM:n vuosipäivää ilman palkintoja, joten pyysimme teitä jakamaan kokemuksia ja toiveita GLM:stä #GLM15Anniversary-kilpailussamme. Teitte meidät todella iloisiksi kaikilla ystävällisillä sanoilla, kuvilla ja videoilla. Kaksi voittajaamme saivat palkinnoiksi RAW 8330 -monitorit ja GLM-setit - kaikille muille osallistuneille esitämme vielä sydämelliset kiitokset!


Heinäkuun loppu vei meidät vuotuiseen Inavation Awards -tapahtumaan. Olimme todella innoissamme siitä, että he päättivät valita voittajaksi Smart IP:n, sen helpon ja kustannustehokkaan asennustavan ansiosta, joka mahdollistaa laadukkaan äänentoiston vain yhden CAT-kaapelin avulla. Inavationin 15-vuotinen historia, asiantuntijatuomaristo ja ammattilaisista koostuvan lukijakunnan kannatus tekevät siitä yhden AV-alan halutuimmista palkinnoista.

Smart IP wins Inavation Technology Award

Upea 6040R Smart Active -kaiutin lanseerattiin lokakuussa live-tapahtumassa, joka kunnioitti kahden vuosikymmenen mittaista yhteistyötä muotoilija Harri Koskisen kanssa. Uusinta teknologiaamme hyödyntävä 6040R on yksityiskohtaisempi ja suorituskykeisempi kuin alkuperäinen edeltäjänsä 6040A. Voit palata 6040R:n live-julkaisutapahtuman tunnelmiin täältä.


Olemme Genelecillä keskittyneet vahvasti ottamaan askeleita kohti entistä kestävämpää tulevaisuutta. Kun sanomme, että kestävä kehitys on yhtä tärkeää kuin totuudenmukainen äänentoisto, kaiuttimiamme kuulleet ymmärtävät, että aiomme todella toimia niin. Tytäryhtiömme Genelec Inc:n Yhdysvaltojen pääkonttori esitteli lokakuun lopulla uudet aurinkopaneelit, jotka tuottavat merkittävän osan paikan päällä käytetystä sähköstä. Se on yksi askel, joka seuraa tiiviisti Iisalmen tehtaamme jalanjäljissä.


Heti seuraavassa kuussa meille oli suuri kunnia saada Manufacturer of the Year -palkinto erittäin arvostetussa AV Awards -gaalassa. Se on jo kolmas heiltä saatu palkintomme kahden vuoden sisällä, kun vuonna 2020 saimme sekä äänitekniikan että vihreän liiketoiminnan palkinnot. Tämän vuoden palkinto johtui osittain kestävän kehityksen eteen tekemistä ponnisteluistamme, mutta sillä oli myös laajempi merkitys, kun tuomarit arvioivat saavutuksiamme useilla osa-alueilla, mukaan lukien tekniset innovaatiot, asiakastyytyväisyys, työntekijöiden koulutus ja monimuotoisuus sekä tasa-arvo ja työpaikkakulttuuri.

AV Awards 2021

Äärimmäisen innostuneina aloitimme uuden Certified Pre-Owned -kampanjan joulukuussa, kun huutokauppasimme Genelec S30B -kolmitiemonitorit. Kaikki huutokaupan tuotto lahjoitetaan Kuopion yliopistosäätiölle tukemaan sen tärkeää työtä kestävän kehityksen parissa. Olemme erittäin motivoituneita osallistumaan kiertotalouteen ja tulemme tarjoamaan teille turvallisen tavan ostaa käytettyjä Genelec-kaiuttimia lähitulevaisuudessa!

S30B Auction

Uutisnostot