Aural ID (EN) - Genelec Suomi

Aural ID

Genelec Aural ID on ohjelmistopohjainen ratkaisu, joka parantaa merkittävästi kuulokekuuntelun tarkkuutta, luotettavuutta ja mahdollistaa tarkan äänikuvan sijoittelun stereo, monikanava ja immersiivisissä ääniformaateissa.


“Genelec Aural ID on merkittävä kehitysaskel kuulokkeiden käytössä äänen tarkkailuun. Se on suuri askel Genelecille ja valtava harppaus kaikille äänialan ammattilaisille.”

Siamäk Naghian / Genelec Toimitusjohtaja

Kuulokkeiden haaste

Pystymme paikallistamaan äänen tulosuunnan uskomattoman tarkasti korvillamme, hyödyntäen pään liikkeitä ja tämä mekanismi on meille kaikille sisäänrakennettu. Tästä syystä kaiuttimilla toistettua ääntä pystyy aistimaan erittäin tarkasti.
Kuulokekuuntelu ei tuota äänen suunnasta samalla tavalla informaatiota ja äänikuva sijoittuu kuulijan pään sisäpuolelle.

Mitä Aural ID tekee?

Aural ID laskee ja mallintaa, kuinka pääsi, korvasi ja vartalosi yläosa vaikuttavat äänenväriin, äänen saapuessa mistä tahansa suunnasta. Tätä vaikutusta kuvataan HRTF siirtofunktiolla, joka on jokaiselle käyttäjälle yksilöllinen matemaattinen malli. Aural ID muodostaa tämän henkilökohtaisen mallin jokaiselle käyttäjälle. Malli toimitetaan tiedostomuodossa, joka voidaan ottaa käyttöön audiotyöasemien vapaasti saatavana olevissa kolmannen osapuolen plugin työkaluissa, esimerkiksi valmistajilta Sparta, Noisemakers, SSA ja Harpex. Kuulokekuuntelun laatu paranee ja muuttuu huomattavasti luonnollisemmaksi ja tilavaikutelma vahvistuu tätä tekniikka käytettäessä.


Kuinka se toimii?

Lataat Aural ID verkkopalveluun videotallenteen matkapuhelimeltasi, jossa ystävän avustuksella kuvaat 360 asteen videon pääsi ympäriltä. Aural ID lasketaan tämän videon perusteella, jolloin muodostuu erittäin tarkka kolmiulotteinen malli päästäsi ja ylävartalostasi. Tästä mallista muodostetaan henkilökohtainen HRTF siirtofuntio, joka toimitetaan sinulle yleisesti käytetyssä SOFA tiedostomuodossa, joka tukee 44.1, 48 ja 96kHz näytteenottotaajuuksia ja sisältää tarvittavan tiedon molempia korvia varten 836 eri suunnasta pään ympäriltä.


Kenelle tämä on tarkoitettu?

Kuka tahansa joka käyttää kuulokkeita tietokonepohjaisen työaseman kanssa stereo, monikanava tai immersiivisen äänen tarkkailuun, voi käyttää Aural ID tekkniikkaa. Olipa työn kohteena musiikki, äänen jälkikäsittely, akateeminen tutkimus, pelien äänituotanto, virtuaalitodellisuus tai realistisen ympäristöäänen tallennus, Aural ID mahdollistaa täysin uudenkaltaisen tarkkuuden ja luonnollisuuden kuulokekuuntelussa.

Lisätietoja Aural ID:stä ja sen tilaamisestä löydät täältä:
www.genelec.com/aural-id

Lisää tietoa löydät Aural ID -käyttöohjeesta englanniksi


Hinnoittelu

Henkilökohtaisen Aural ID mallin hinta on 500€ + alv

Aural ID on saatavana Genelec Community sivulta

Tilaa Aural ID

Aural ID -käyttöopas