null Sami Hedberg valitsi Genelecin kaiuttimet uuteen ylelliseen tapahtumatilaansa Helsingissä

Sami Hedberg valitsi Genelecin kaiuttimet uuteen ylelliseen tapahtumatilaansa Helsingissä


Bank 55 Sauna & Lounge -tiloissa luotetaan Genelecin 4000-sarjaan.

Helsingin Lauttasaaressa sijaitseva Bank 55 on stand up -koomikko ja näyttelijä Sami Hedbergin hengentuote. Juhlatilan nimi juontaa juurensa alun perin vuonna 1955 avatusta pankista, jonka paikalle ainutlaatuinen Sauna & Lounge -juhlatila on avattu. Tila on suunniteltu kaikenlaisia yksityistilaisuuksia varten aina konferensseista ja kokouksista yritystapaamisiin tai perhejuhliin. Musiikilla on tärkeä rooli uudessa tapahtumatilassa, joten Hedberg, joka tiesi Genelecin jo entuudestaan, tilasi kustomoidut kullanväriset 4000-sarjan kaiuttimet uutta yritystään varten.

"Olin haaveillut tapahtumatilan avaamisesta jo pitkään, mutta minun piti löytää oikea paikka — ja se vei aikaa", kertoo Hedberg. "Lopulta törmäsin vanhaan pankkitilaan Lauttasaaressa. Pidin tilan potentiaalista ja sijainnista, koska se on samaan aikaan kaupungissa ja helposti saavutettavissa julkisilla kulkuneuvoilla, mutta kuitenkin tavallaan kaupungin ytimen ulkopuolella saaressa. Ostin sen vuonna 2016 ja siitä lähtien olen kunnostanut tiloja vähitellen omien suunnitelmieni mukaisesti." Bank 55:n kahteen kerrokseen mahtuu jopa 60 henkilöä kerrallaan, joko yhtenä ryhmänä tai useampaan pienempään tilaisuuteen.

Genelec on luonnollinen valinta, kun vaaditaan korkealaatuista ääntä.

Bank 55 PR Image 2

Hedberg otti yhteyttä Geneleciin ja yhdessä helsinkiläisen viihde-elektroniikan asiantuntijayrityksen Haloradion kanssa he vierailivat tilassa arvioidakseen projektin laajuutta. "Minulla oli omat ideani, mutta Genelecin asiantuntijat esittivät paljon mielenkiintoisia ehdotuksia omasta näkökulmastaan, ja he pitivät tilasta todella paljon", muistelee Hedberg. "Itse asiassa se oli osittain heidän ideansa maalata kaiuttimet kullanvärisiksi! Kyselin värivaihtoehdoista yleisesti, ja koska minulla on kultaa logossa, he mainitsivat tehneensä kullanvärisiä kaiuttimia erääseen ravintolaan Ruotsissa. Kysyin, että oliko sellainen paikka jo Suomessa, ja vastaus oli ei — joten nyt se on tehty, ja ne näyttävät todella upeilta!"

"Näen Bank 55:n äärimmäisen laadukkaana tilana, jossa on paljon kauniita visuaalisia elementtejä", jatkaa Hedberg. "Minulle oli tärkeää, että äänentoistoratkaisu vastaa laatua joka tasolla — sekä soundillisesti että visuaalisesti — ja siinä Genelec todella loistaa. Oli myös olennaista, että käytämme suomalaista brändiä."

Genelecin aktiivisen suunnittelun ansiosta olemme säästäneet aikaa, tilaa ja jopa kustannuksia.

Bank 55 Image 1

Haloradion omistaja Niko Tynnilä yhtyy tähän: "Genelec on luonnollinen valinta, kun vaaditaan korkealaatuista ääntä. Se on kotimainen brändi, jolla on erinomainen maine. Ensimmäinen prioriteettimme oli äänenlaatu, joten se oli kuitattu kaiutinvalinnallamme. Toinen prioriteettimme oli käytön helppous, koska järjestelmän pitää pystyä palvelemaan käyttäjiä, jotka saattavat olla tekemisissä sen kanssa vain kerran tapahtumansa aikana. Valitsimme Denon Heos -monihuonejärjestelmän, joka mahdollistaa eri vyöhykkeiden ryhmittämisen tai erottamisen tarpeen mukaan, ja asiakkaat voivat striimata melkein mistä tahansa lähteestä, kuten tabletilta, älypuhelimesta, USB-tikulta tai muilta ulkoisilta laitteilta. Kaikki ohjaus on erittäin helppoa Heos-sovelluksen kautta."

Tynnilä korostaa myös helppoa käyttöönottoa asentajan näkökulmasta. "Genelec on ihanteellinen valinta asennusprojekteihin", hän toteaa. "Genelecin aktiivisen suunnittelun ansiosta meidän ei tarvitse huolehtia ulkoisten vahvistimien sijoittamisesta tai kaapeloinnista. Se säästää aikaa, tilaa ja jopa kustannuksia. Liittimet on suunniteltu helppoon asennukseen ja valittavana on paljon monipuolisia asennustarvikkeita, ja jos haluat kustomoida kaiuttimesi kuten Sami teki, on valittavana 120 RAL-väriä."

Bank 55 image 2

Haloradio asensi yhteensä kymmenen 4030-mallia alakerran kahteen loungetilaan sekä yläkerran konttoriin, josta löytyy ruokailutila ja istumapaikat jopa 50 hengelle oman keittiön, baarin ja viinihuoneen kera. Lisäksi tiloihin asennettiin neljä isompaa 4040-mallia, yksi pari yläkertaan ja toinen alakertaan. Ne tarjoavat tehokkaampaa äänentoistoa koko alueelle esimerkiksi juhlien aikana.

Hedberg on tyytyväinen lopputulokseen. "Se on jopa enemmän kuin toivoin", hän hehkuttaa. "Ulkonäkö, ääni — kaikki. Yläkerran tila synkkaa täydellisesti alakerran kanssa ja järjestelmät toimivat hyvin näyttöjen kanssa. Voimme ryhmitellä kaikki vyöhykkeet juuri niin kuin haluamme. Myös asiakkaat pitävät sitä helppokäyttöisenä, joten rehellisesti sanottuna olen erittäin onnellinen!"

Myös Tynnilä on yhtä tyytyväinen. "Tämä oli eräänlainen lippulaivaprojekti meille ja olemme iloisia siitä, miten hyvin se on sujunut. Yhteistyö Samin, Genelecin ja Haloradion välillä on toiminut saumattomasti, ja tulokset puhuvat puolestaan. Bank 55 on ainutlaatuinen paikka ja uskon, että siitä tulee todella suosittu!"

Bank 55 PR Image 3
Sami Hedberg, Bank 55:n omistaja.


Liittyvät tuotteet