null One on One with Darude

One on One with Darude


Genelec vieraili Serendipity Studiossa, jossa Darude tarinoi tähänastisesta urastaan.

Sandstorm-ykköshitillään elektronisen tanssimusiikin alan maailmanlaajuiseen suosioon noussut Darude on kiertänyt maailmaa jo kahdeksantoista vuotta.

Kun DJ:nä ja tuottajana toimiva artisti palaa Suomeen, hän viettää paljon aikaa omassa Serendipity Studiossaan. Darudelle mittatilaustyönä kerrostalon kellariin tehty, akustoitu studio valmistui vuonna 2002. Daruden lempinimellä “man cave” -kutsumassa tilassa on kokoelma äänitystekniikkaa, johon vielä hiljattain kuului pari Genelec 1031A-aktiivikaiuttimia. Viidentoista vuoden luotettavan palvelun jälkeen ne ovat saaneet luovuttaa paikkansa The Ones -sarjan 8351-kolmitiekoaksiaalikaiuttimille. Genelec vieraili Serendipity Studiossa , jossa Darude tarinoi tähänastisesta urastaan – ”neljä albumia, nelisenkymmentä virallista uudelleenmiksausta ja kiertueita 60-70 maassa” ja uudesta yhteistyöstään itsenäisten levy-yhtiöiden kanssa. Hän kertoi myös pitkästä kokemuksestaan Genelec-tarkkailukaiuttimien käyttäjänä ja siitä yllätyksestä, jonka hän koki kuullessaan ensi kerran 8351-aktiivikaiuttimia.

“Kun rakensin studioni vuonna 2002, hankin 1031A:t, 1029A:t ja 7070A-subwooferin jotka olivat käytössä pitkään ja toimivat oikein hyvin, mutta puolisentoista vuotta sitten sain kokeilla 8351-kaiuttimia, joista en sitten voinut luopua. Hulluin juttu oli, että otimme ne käyttöön kesken projektin ja äkkiä kuulinkin niin paljon enemmän – paljon syvemmälle ja tarkemmin miksaukseen. Se oli älyttömän hienoa. Nyt kuulen bassorummun iskun juuri niin kuin haluan, ja kun saan miksauksen kuntoon täällä, voin luottaa siihen, että se toimii muuallakin.” Hän toteaa, että niin hyvä kuin hänen aiempi monitorisettinsä olikin, nyt 8351:n kanssa: ”Tiedän että miksaus toimii täsmälleen kuten haluan isossa PA-systeemissä – yhteensopivuus on täydellistä.”


One on One with Darude | Genelec 8351 | Interview


Liittyvät tuotteet