null Genelecin huippuluokan äänenlaatu ja muotoilu sopivat täydellisesti UNITY-brändille

Genelecin huippuluokan äänenlaatu ja muotoilu sopivat täydellisesti UNITY-brändille


Smart IP ja 4000-sarja auttavat luomaan tasapainoisen ja miellyttävän ääniympäristön.

Uusi, innovatiivinen pohjoismainen brändi, UNITY, on suunnitellut konseptin, jossa työ ja vapaa-aika sulautuvat saumattomasti yhteen - yhteisöllisyys huomioiden. UNITY-kohteet tarjoavat kaiken tarvittavan yhden katon alla: hyvin suunnitellut ja täysin kalustetut majoitustilat, erilaisia työtiloja yksityistoimistoista ja neuvotteluhuoneista luovempiin yhteistyötiloihin, kuntosalin, tapahtuma- ja kokoustilat, tyylikkään aulan ja baarin sekä joissakin kohteissa myös kattoterassin. Asiakkaat voivat tehdä varauksen ja oleskella niin pitkään kuin haluavat - päivän, viikon, kuukauden tai useita kuukausia. Tällä hetkellä UNITYlla on seitsemän kohdetta ympäri Pohjoismaita, joista viimeisimmät - Helsinki ja Tampere - on varustettu yleisten tilojen osalta laadukkailla Genelecin äänentoistojärjestelmillä, mukaan lukien Smart IP -järjestelmä Helsingin kohteessa. Molempien kohteiden järjestelmät ovat espoolaisen AV-integraattori AVconcept Oy:n suunnittelemat ja asentamat.

"Tavoitteena oli luoda UNITY-brändille sopiva kodikas ilmapiiri ja saada se eloon laadukkaalla äänentoistolla", kertoo Tina Kaikkonen, UNITY Finlandin General Manager. "Olemme tehneet yhteistyötä tanskalaisen DJ-ryhmä Tunebutlerin kanssa, joka on luonut soittolistat kaikille UNITY-kohteille, jotta meillä olisi yhtenäinen äänimaailma missä tahansa vierailetkin."

Genelec on ihanteellinen äänentoistoratkaisu ja heidän arvonsa ovat täysin linjassa omiemme kanssa.

UNITY Living web image

Helsingissä oli tarve luoda erilaisia ääniympäristöjä aulan monikäyttötilaan, jonka UNITY on nimennyt "barceptioniksi", koska vastaanoton lisäksi siellä sijaitsee kahvilabaari ja oleskelutila sekä puolikerrosta ylempänä avoin yhteistyötila. "Meidän pitää pystyä hallitsemaan tätä aluetta helposti ja varmistamaan oikeantyyppinen ääni tunnelman ja vuorokauden ajan mukaan", huomauttaa Kaikkonen. "Kahvilassa on kovempaa musiikkia erityisesti iltaisin, jolloin se toimii myös baarina ja tapahtumatilana, mutta halusimme pitää huolen, ettei se häiritse vieraita yhteistyötiloissa, jossa meidän on mieluummin tarjottava korkealaatuista taustamusiikkia. Vastaanoton osalta musiikin on toimittava äänisuojana ympäröimällä vieraat niin, että keskustelut tiimin jäsenten kanssa pysyvät yksityisinä." Kahdeksannessa kerroksessa on myös kattobaari ja terassi, josta avautuu upea panoraamanäkymä Helsinkiin ja joka toimii myös lisätilana tapahtumille, joihin on mahdollista saada DJ.

AVconcept valitsi Genelecin Smart IP -kaiutinjärjestelmän aulan "barceptioniin" - tarkemmin sanottuna kaksi 4420A-mallia ja kaksi 4430A-mallia. Kuntosalilla on myös kaksi 4430A:ta ja kattoterassilla neljä 4430A:ta sekä 7050C-subwoofer. Neuvotteluhuoneisiin on valittu Genelecin 4000-sarjan kätevät asennuskaiuttimet, kuhunkin tilaan kaksi 4020C:tä.

UNITY Living PR Image 4

"Halusimme tarjota asiakkaan tarkoitukseen parhaiten soveltuvan, tehokkaan äänentoistoratkaisun", kertoo AVconceptin toimitusjohtaja Harri Kiukas. "Genelec on ihanteellinen ratkaisu, koska se on korkealaatuinen suomalainen brändi, joka yhdistää huippuluokan äänentoiston esteettiseen muotoiluun. Kaikki heidän ratkaisunsa ovat aktiivisia, mikä poistaa massiivisten ulkoisten vahvistimien tarpeen, ja Smart IP -järjestelmä, jota voi hallita vain yhden CAT-kaapelin kautta, on loistava valinta, sillä asennus on helpompaa, kun kaapeleita on vähemmän ja ne ovat sijoitettavissa joustavammin. Käytimme Genelecin Smart IP Manager -ohjelmistoa järjestelmien konfigurointiin ja kalibrointiin - ja se toimi kuin unelma."

Tampereen kohteessa aula on erillään toiminnallisista tiloista, mutta muuten sen osalta vaatimus oli samankaltainen kuin Helsingissä – tuottaa alueelle tunnelmamusiikkia ja suojata yksityisiä keskusteluja. Tapahtumatiloissa vaatimus sen sijaan oli hieman monimutkaisempi, koska kyseessä on suuri tila, jota voi käyttää sellaisenaan tai se voidaan jakaa useisiin erillisiin neuvottelutiloihin. Suurempia tapahtumia varten huomioitiin mahdollisuus mikrofonin asentamiseen. Tampereen kohteesta löytyy myös suuri kahvila-ravintola, joka varustettu niin ikään Genelecin kaiutinjärjestelmällä.

Tampereella AVconcept päätyi käyttämään 4000-sarjaa koko kohteessa. Neljä 4020C-mallia tarjoavat tunnelmamusiikkia vastaanottoalueella, kahdeksan kompaktia 4010A-mallia kahvila-ravintolassa ja tapahtuma/toimintatilasta löytyy kahdeksan tehokasta 4040A:ta. AV-ohjaus molemmissa kohteissa hoidetaan Extronin avulla Dante-verkon kautta, ja paikallinen ohjaus tapahtuu Extronin AV-ohjauspaneeleilla, jotka tarjoavat helpon ja suoran lähdevalinnan ja tasojen säädön.

Olemme saaneet paljon positiivista palautetta siitä, että olemme valinneet arvostetun kotimaisen brändin.

UNITY Living PR Image 3

UNITYn Tina Kaikkonen on innoissaan tuloksista: "Valitsimme Genelecin tähän projektiin, koska se ovat maailmanluokan brändi pohjoisesta, ja tiedämme, että voimme luottaa erinomaiseen äänenlaatuun", hän sanoo. "Olemme ylpeitä pohjoismaisesta brändistämme, ja uskomme, että UNITY näyttää parhaat puolet siitä, mitä Pohjoismailla on tarjottavanaan, olipa kyse sitten huonekaluista, designista tai tilojen toiminnallisuudesta. Lisäksi Genelecin arvot ovat täysin linjassa omiemme kanssa, mikä on aina tärkeää kumppania valittaessa - tässä tapauksessa vastuullisuusteot, yrityksen läpinäkyvyys ja rehellisyys sekä sitoutuminen parhaan mahdollisen palvelun tarjoamiseen olivat valintaprosessin keskeisiä osatekijöitä."

Pelkästään äänentoiston näkökulmasta hän on yhtä ylpeä: "Äänenlaadun lisäksi olemme erittäin tyytyväisiä AV-järjestelmiemme monikäyttöisyyteen - äänijärjestelmät yhdistyvät täydellisesti videoratkaisuihin, ja on hyvin helppoa vaihtaa DJ-järjestelmien, yrityksen AV-konfiguraation tai yksinkertaisen tunnelma- ja taustamusiikin välillä. Kun esittelemme paikkoja ihmisille, olemme aina ylpeitä äänentoistolaitteistamme. Olemme saaneet paljon positiivista palautetta erinomaisesta äänenlaadusta, mutta myös siitä, että olemme valinneet niin arvostetun kotimaisen brändin."

UNITY Living PR Image 2


Liittyvät tuotteet