null Genelecin ensiluokkainen äänenlaatu sopii täydellisesti palkitun pohjoismaisen hotelliketjun brändiin

Genelecin ensiluokkainen äänenlaatu sopii täydellisesti palkitun pohjoismaisen hotelliketjun brändiin


Scandic Grand Central Helsingissä nautitaan Genelecin tarjoamasta äänikokemuksesta.

Vuonna 1963 perustettu Scandic on Pohjoismaiden suurin hotellitoimija, jolla on noin 280 hotellia kuudessa eri maassa. Scandicin liikevaihdosta 70% tulee liikematka- ja konferenssisektorilta, se on edelläkävijä yritysten yhteiskuntavastuullisuudessa (Corporate Social Responsibility) ja suurin osa sen hotelleista on sertifioitu pohjoismaisen ympäristömerkin uusien vaatimusten mukaisesti. Ketju on myös voittanut lukuisia palkintoja ja se on äskettäin valittu 11. kerran peräkkäin Ruotsin kestävimmäksi hotellibrändiksi Euroopan suurimmassa kestävän kehityksen bränditutkimuksessa Sustainable Brand Index ™:ssä. Viimeisin ovensa avannut hotelli on kaunis Scandic Grand Central Helsinki, johon suomalainen AV-asiantuntija Murea Oy on suunnitellut ja asentanut kattavan Genelec-äänentoistojärjestelmän.

Scandic Grand Central Helsinki Press Image 2

Scandic brändinä arvostaa korkeaa laatua, eivätkä äänentoistojärjestelmät tee tästä poikkeusta

Suojeltu kohde sijaitsee aivan Helsingin päärautatieaseman vieressä, mahtavassa jugendtyylisessä rakennuksessa, joka toimi aiemmin VR:n pääkonttorina. Se on kokenut perusteellisen, kaksi vuotta kestäneen saneerauksen jossa on pyritty säilyttämään mahdollisimman paljon menneen ajan loistoa ja klassiset puitteet on yhdistetty kaikkiin moderneihin mukavuuksiin. Scandic Grand Central Helsinki on nyt myös ensimmäinen hotellirakennus maailmassa, joka on saavuttanut saneerausvaiheessaan arvostetun LEEDv4 Platinum -luokituksen. LEED (Leadership in Energy & Environmental Design) -sertifikaatti kattaa monia kestävän rakentamisen teemoja ja Platinum on korkein mahdollinen taso.

Kristian Sahenkari, Murea Oy:n Partner & Key Account Manager kertoo, että rakennuksen historiallinen merkitys ja entisajan loiston säilyttäminen olivat keskeisiä tekijöitä, kun pääkonttoria muutettiin hotelliksi. ”Rakennuksella on pitkä historia ja ensimmäisistä luonnoksista lähtien olimme sitä mieltä, että sitä tulisi säilyttää mahdollisimman paljon. Äänentoistojärjestelmän asennus oli suunniteltava erittäin huolellisesti alusta alkaen, koska Museoviraston oli hyväksyttävä kaikki asennustavat.”

Murea on sijoittanut yhteensä 28 Genelec 4030-asennuskaiutinta ja kaksi tehokasta 4040-kaiutinta kaikkiaan 17 erikokoiseen kokous- ja juhlatilaan, sekä baarialueelle, jossa vaaditaan äänentoistojärjestelmä, joka taipuu niin hiljaiseen taustamusiikkiin, energisiin DJ-keikkoihin, tai vaikka jääkiekon MM-pelien seuraamiseen!

”Genelec oli itsestään selvä valinta alusta lähtien”, Sahenkari jatkaa. ”Ensinnäkin Scandic brändinä arvostaa korkeaa laatua, eivätkä äänentoistojärjestelmät tee tästä poikkeusta; heidän kokous- ja konferenssitilansa ovat tärkeä osa tulonlähde, joten he halusivat parhaat mahdolliset laitteet näihin tyylikkäisiin, tarkasti suunniteltuihin tiloihin. Toiseksi Genelecin äänenlaatu on kiistaton ja kaiuttimien kauniit muodot sulautuvat saumattomasti ympäristöön - täydellinen yhdistelmä modernia tekniikkaa, muotoilua ja toimivuutta.”

Scandic Grand Central Helsinki Press Image 3

Scandic otti käyttöönsä kompaktit 4030-kaiuttimet kaikkiin pienempiin kokoustiloihin, yksi pari jokaiseen huoneeseen, kun taas suuressa juhlatilassa – Grand Ballroomissa – on tehokkaat 4040-kaiuttimet musiikkia, puhetta ja esityksiä varten.

"Valitsimme 4000-sarjan, koska se on erityisen integrointiystävällinen", Sahenkari sanoo. ”Aktiivikaiuttimien muotoilu ja sisäänrakennettu vahvistin poistavat suurien ulkoisten vahvistintelineiden tarpeen ja yksinkertaistavat kaapelointia mahdollistaen puhtaamman asennuksen. Laaja valikoima kiinnitystarvikkeita oli myös suureksi avuksi kaiuttimien asennuksia suunniteltaessa, etenkin hotellin toisessa kerroksessa sijaitsevissa kokoushuoneissa, jotka on säilytetty alkuperäisessä muodossaan. Ne kaikki ovat Museoviraston suojaamia ja heidän täytyi hyväksyä asennusprosessin jokainen vaihe, samoin kuin sisustussuunnittelijoiden, jotka tarkastivat kaiuttimien paikat esteettisestä näkökulmasta. Työskentely suojellussa rakennuksessa oli vaativaa, koska et voi vain porata reikiä ja viedä kaapeleita minne haluat! Meidän täytyi käyttää viittä tai kuutta erilaista kiinnitystyyppiä eri tiloissa – ja totta kai Geneleciltä löytyi oikea tuote jokaiseen tilanteeseen.”

Genelec täytti ehdottomasti kaikki tämän asennuksen odotukset

Scandic Grand Central Helsinki Press Image 4

Scandicin kolme kerrosta kattavaa AV-järjestelmää voidaan hallita keskitetysti. Dante-formaatissa siirrettävän digitaalisignaalin I/O-laitteille asennettiin kaksi laiteräkkiä.

"Genelec täytti ehdottomasti kaikki tämän asennuksen odotukset", Sahenkari kiittää. ”Se on korkealaatuinen suomalainen brändi, joka on rakennettu kestävien periaatteiden mukaisesti; erittäin tärkeä asia Scandicille, kun otetaan huomioon myös heidän vahva sitoutumisensa kestävään kehitykseen. Lisäksi Genelec-kaiuttimien ajaton muotoilu ja kyky tuottaa virheetöntä äänenlaatua vuosikymmenten ajan, tekivät niistä täydellisen valinnan. Kaikki ovat todella tyytyväisiä."


Liittyvät tuotteet