null Genelecin äänentoisto luo tunnelmaa uudessa Bodom Bar & Saunassa

Genelecin äänentoisto luo tunnelmaa uudessa Bodom Bar & Saunassa


Children of Bodom valitsi Genelecin 4000-sarjan kaiuttimet.

Espoossa sijaitseva Bodom Bar & Sauna toimii kotimaisen melodista death metallia soittaneen Children of Bodom -yhtyeen päämajana. Tummanpuhuva baari on sisustettu punaisilla nahkasohvilla, julisteilla ja muilla bändin uran eri vaiheista peräisin olevilla muistoesineillä. Äskettäin baari viimeisteltiin laadukkaalla Genelecin äänentoistojärjestelmällä, jolla kelpaa soittaa tunnelmaan kulloinkin sopivaa musiikkia.

Viisihenkinen bändi perustettiin Espoossa vuonna 1993 ja sai nimensä yhdestä Suomen rikoshistorian kuuluisimmasta tapahtumasta – Bodomjärven murhista. Children of Bodom julkaisi uransa aikana 10 studioalbumia ja se on yksi Suomen kansainvälisesti menestyneimmistä yhtyeistä. Faneja bändille kertyi kaikkialta maailmasta ja uskollisimmat heistä kiersivät kiertueiden mukana eri maissa.

Bändin ura kesti vuoteen 2019 asti, jolloin se hajosi, ja vain vuosi sen jälkeen laulaja-kitaristi Alexi Laiho menehtyi yllättäen joulukuussa 2020. Bodom Bar & Sauna avattiin bändin muistoksi ja sieltä löytyy perinteisen baaritoiminnan lisäksi kolme saunaa sekä runsaasti ainutlaatuista muistoesineistöä bändin eri vaiheiden ajoilta.

Vieraiden äänielämys on nyt sillä tasolla, missä sen kuuluukin olla.

Bodom Bar PR Image 1
Kuvassa vasemmalta Children of Bodomin Henri Seppälä, Jaska Raatikainen ja Janne Wirman.

Ääni oli tässä projektissa suuressa roolissa, koska se on kunnianosoitus yhdelle Suomen tunnetuimmista death metal -bändeistä. Children of Bodomilla oli jo yhteistä historiaa Genelecin kanssa, joten kaiuttimien valinta ei ollut vaikeaa. "Kahdeksan studioalbumeistamme äänitettiin Suomessa ja miksattiin ja masteroitiin Genelecin kaiuttimilla", kertoo Janne Wirman, Bodom Bar & Saunan omistaja ja bändin entinen kosketinsoittaja. "Voin sanoa, että noin 90 % kaikesta musiikistamme, jonka koskaan äänitimme, kuunneltiin Genelecin kaiuttimilla."

"Olen audionörtti, ja ostin ensimmäisen 1030-kaiutinparini sen jälkeen, kun vierailin Finnvox Studioilla, jossa toinen albumimme miksattiin. Genelecin aktiivisten studiokaiuttimien laatu teki minuun suuren vaikutuksen ja olen ollut niiden uskollinen käyttäjä siitä saakka.

Bodom Bar & Saunassa on viisi Genelecin 4030-asennuskaiutinta ja neljä kompaktimpaa 4020-mallia, kaikki RAW-viimeistelyllä eli maalaamattoman alumiinin värisinä, sekä 7050- ja F One -subwooferit, jotka asennettiin Wirmanin ja Genelecin tiimin toimesta. Järjestelmää käytetään pääasiassa baarin taustamusiikin soittoon ja silloin kun vieraille esitellään nostalgista Children of Bodomin diskografiaa, mutta baari on myös hiljattain lanseerannut viikoittaiset vinyyli-illat, joissa DJ:t soittavat pelkästään vinyylilevyjä. Jos Bodom Bar & Saunassa haluttaisiin järjestää puoliakustisia livekeikkoja, järjestelmä olisi myös siihen ihanteellinen.

Kaiuttimet ovat myös vastuullisesti valmistettu ja se on meille erittäin tärkeää.

Bodom Bar PR Image 3

"Genelecin asiantuntijat vierailivat meillä jo varhaisessa suunnitteluvaiheessa ja suosittelivat 4020- ja 4030-kaiuttimia", jatkaa Wirman. "Olin samaa mieltä siitä, että kaiuttimien koko olisi riittävä tilaan nähden, ja päätimme valita RAW-viimeistelyn, koska tiesimme, että rouhea ja teollinen ulkonäkö sopisi hyvin baarin värimaailmaan. Ne ovat myös vastuullisesti valmistettu ja se on meille erittäin tärkeää."

Kaiutinjärjestelmä kattaa koko Bodom Barin oleskelualueen sekä saunoihin johtavan käytävän. Päätilassa on viisi 4030-mallia sekä 7050-subwoofer ja käytävässä kaksi 4020-mallia. Erillisessä VIP-loungessa takana on F One -subwoofer ja kaksi 4020-mallia.

"Valitsimme F One -subwooferin siksi, että VIP-vieraat voivat halutessaan soittaa järjestelmän kautta omaa musiikkiaan", kertoo Henri Ulmanen, Genelecin myynti-insinööri. "Asiakkaat voivat katsoa televisiota tai kuunnella valitsemaansa musiikkia Smart TV -sovellusten kautta tai kuunnella baarin taustamusiikkia vaihtamalla inputtia subwooferin omalla kaukosäätimellä. Loungen televisio on liitetty F One -subwooferin optiseen sisääntuloon ja baarin taustamusiikki analogiseen." Lisäksi tilaan valittiin mikseriksi Allen & Heath AHM16 -matriisiprosessori sen monipuolisuuden vuoksi.

"Onneksi lisäsimme baarin kattoon paljon akustisia elementtejä, sillä uusi järjestelmä soi fantastisen hyvin", lisää Wirman. "Vanha tilapäinen järjestelmä, joka meillä oli, sopi baarin karuun estetiikkaan, mutta koska bändillä oli niin pitkä historia Genelecin kanssa, minusta tuntuu, että vieraiden äänielämys on nyt sillä tasolla, missä sen kuuluukin olla."

"Nautin valtavasti suunnitteluvaiheesta ja asennustöistä Genelecin huipputyyppien kanssa. Koko projekti oli suuri ilo ja lopputulos on erittäin onnistunut."

Bodom Bar PR Image 2


Liittyvät tuotteet