null Apocalyptican Eicca Toppinen One On One -haastattelussa

Apocalyptican Eicca Toppinen One On One -haastattelussa


Apocalyptica-yhtyeen perustajajäsen Eicca Toppinen kertoo haastattelussa musiikinluontiprosessistaan ja siitä, mikä vaikutus 8341-studiomonitoreilla on ollut hänen työskentelyynsä.

1993 Metallican tribuuttiyhtyeeksi perustettu Apocalyptica muodostui suureksi vientimenestykseksi, yhtyeen omaleimaista sellometallia sisältäneitä levyjä myytiin miljoonia ympäri maailman.

Ensimmäisen levyn, Plays Metallica by Four Cellos, coverversioista yhtye kehittyi nopeasti tuotteliaaksi oman materiaalin kehittäjätiimiksi, missä keskeisessä luovassa roolissa oli yhtyeen perustajajäsen ja multi-instrumentalisti Eicca Toppinen. 25 vuoden pituisella urallaan yhtye on saavuttanut muun muassa ensimmäisenä suomalaisena yhtyeenä USA:n rocklistan kärkitilan kappaleella I Don’t Care ja viime aikoina kiertänyt maailmaa alkuaikojen Metallica-covereihin keskittyvällä ohjelmistolla.

Vaikka Toppisen lavapersoona on intensiivinen, studiossaan hän on huomaavainen ja erittäin kiinnostunut studionsa laitteista: “Minulla ei ole mitään vakiosapluunaa musiikin tekemiseen, joten minulla on täällä monenlaisia instrumentteja. Eri instrumenttien käyttö johtaa erilaisiin sävyihin musiikissa ja erilaiset saundit inspiroivat tosi paljon.”

Toppisen studio ei ehkä ole optimaalinen kuunteluympäristö, mutta hänen luova prosessinsa on hiljattain mullistunut hänen lisättyään Genelec 8341 SAM -aktiivikaiuttimet ja GLM-ohjelmiston studionsa kalustoon.

“En ole koskaan panostanut sen eteen, että tämä olisi äänentoistoltaan täydellinen studio, mutta nyt olen aivan ällistynyt kalibroituani nämä kaiuttimet – ne korjasivat huoneen ongelmat. Toisto on täydellistä ja hyvin luotettavaa, voin hyvin tehdä miksauksia täällä. Ääni on yhtä loistava eri puolilla huonetta, aivan uskomattoman hyvä.”


Liittyvät tuotteet