Kansainvälinen myyntipäällikkö Michael Bohlin

Hei, olen Michael Bohlin, Genelecin kansainvälinen myyntipäällikkö. Hoidan Länsi-Euroopan liiketoimintoja pääasiassa kodistani Ruotsista käsin. Olen naimisissa ja minulla on kaksi lasta sekä kaksi lastenlasta.

Olen aina rakastanut musiikkia, ääntä ja tekniikkaa. Ne kaikki liittyvät toisiinsa, mutta ovat silti itsenäisiä aiheita. Päätin jo hyvin varhaisessa vaiheessa, että haluan hankkia ammatin, josta nautin, sen sijaan, että vain taloudellinen turva painaisi vaakakupissa. Siksi olen musiikki- ja äänentoistoalalla.

Käytän itsekin Genelecin tuotteita. Niiden edustaminen ja yrityksen brändifilosofian takana seisominen on hyvin helppoa. Jotkut sanovat, että "oikeat myyjät" voivat myydä mitä tahansa, ja jos näin on, niin ehkä en olekaan oikea myyjä, sillä minulle myyntityö tarkoittaa aitoa, rehellistä ja iloista läsnä olemista. Olen lähtenyt joistain työpaikoistani, kun nämä kriteerit eivät ole täyttyneet, enkä ole uskonut myymääni tuotteeseen.

Michael Bohlin image 3

Tavallaan voisi sanoa, että minulla on kaksi uraa Geneleciin liittyen. Ensimmäinen alkoi, kun tulin äänentoistoalalle vuonna 1994. Silloin Jarmo Masko ruotsalaisesta maahantuojayrityksestä nimeltä Studioteknik palkkasi minut hoitamaan paikallista myyntiä. Jarmo uskoi kykyihini ja on antanut minulle eväät tehdä tästä elinikäinen ammattini. Hän oli ensimmäinen mentorini tällä alalla ja opin häneltä valtavasti. Studioteknik (myöhemmältä nimeltään TTS) edusti tuolloin Geneleciä Ruotsissa, joten se oli ensimmäinen kohtaamiseni Genelecin brändin, filosofian ja henkilöstön kanssa. Muistan, kun tapasin Ilpo Martikaisen, Ari Varlan, Lars-Olof Janflodin ja myöhemmin Christophe Anetin, jotka kaikki olivat tai ovat edelleen erittäin omistautuneita teknologian, fysiikan ja akustiikan aloilla. Kiinnostukseni Geneleciä kohtaan kasvoi, sillä huomasin, että tämä yritys on paljon enemmän kuin pelkät myyntiluvut.

Työskentelin vuosia eri maahantuojien, myyjien ja valmistajien kanssa, kunnes toinen urani Genelecien parissa alkoi vuoden 2017 lopulla. Sama Jarmo, joka oli itse siirtynyt Genelecille töihin jo aikaisemmin, uskoi minuun edelleen ja tarjosi mahdollisuutta päästä tiimiinsä. Hän oli suunnittelemassa eläkkeelle jäämistä, joten hän halusi ottaa minut siipiensä alle ja siirtää vähitellen omiin tehtäviinsä. Kun hän kertoi minulle tästä suunnitelmasta, tuntui, kuin ympyrä sulkeutuisi tai kun kasaisi taas vanhan bändin yhteen. Olin tuntenut Jarmon 25 vuotta ja kunnioittanut häntä aina, joten otin hänen työnsä vastaan suurella ylpeydellä. Tuntui merkitykselliseltä saada jälleen kerran hänen täysi luottonsa.
Musiikki on ollut tärkeä osa elämääni pienestä pitäen. Olen aina haaveillut soittamisesta ja musiikin tekemisestä, mutta nuorena kiinnostuin myös siitä, miksi asiat kuulostavat siltä kuin ne kuulostavat ja siitä, kuinka äänet syntyvät. 35 vuoden ajan olen ollut mukana eri musiikkigenreissä metallista elektroniseen (synthwave) musiikkiin, ja luovuus inspiroi minua jatkuvasti. Olen ollut onnekas, kun olen saanut tehdä ja esittää sekä omaa että muiden musiikkia ja myös kiertää ympäri maailmaa ja suurimpia esiintymislavoja.

13661901 1094763393949548 8878935684795495785 o

Sen lisäksi, että nautin omista kokemuksistani musiikin parissa, ne auttavat minua ymmärtämään asiakkaitani, koska olen itsekin ollut heidän asemassaan. Käytän edustamiani tuotteita, kun kuuntelen musiikkia tai teen omaa musiikkia. Ostin ensimmäiset Genelec-kaiuttimeni vuonna 1996 (1030A:t), ja ne olivat minulla vuoden 2017 lopulle saakka, jolloin päivitin 8341A The Ones Smart Active monitoreihin. Se tarkoittaa, että ensimmäiset Genelecit olivat käytössäni yli 20 vuotta, mikä kuvastaa hyvin brändimme tavoitteita vastuullisuuden kannalta, sillä kaiuttimet on tehty pitkäikäisiksi. Päivitys nykyaikaisempaan järjestelmään, joka on valmistettu kierrätetystä alumiinista, oli minulle looginen askel. Itse asiassa ostin ne juuri ennen kuin tiesin tulevani Genelecille töihin!

Vastuullisuudesta puheenollen, se on tärkeä aihe minulle ja yhdistää meitä kaikkia. Se on ajatus, joka on kasvanut minussa ajan myötä ja ensimmäisenä huomioni herätti vaimoni kiinnostus omien vihannesten kasvattamiseen. Alun uteliaisuus on muuttunut toiminnaksi, ja nykyisin vastuullisuus on osa jokapäiväistä elämääni. Tärkeintä onkin oma ajattelutapasi ja asenteesi. Kun alat ajatella asiaa, loppu seuraa automaattisesti. Mieti, mitä voit itse tehdä, ja vältä vertailemasta muihin, koska meillä kaikilla on erilaiset mahdollisuudet toimia. On tärkeämpää rohkaista ihmisiä tekemään pieniä positiivisia tekoja sen sijaan, että kritisoitaisiin heidän tekemättömyyttään. Olen varma, että viime kädessä kaikki riippuu ihmisten tietotasosta. En usko, että kukaan on välinpitämätön tahallaan. Luulen vain, että monet ihmiset eivät yksinkertaisesti ymmärrä, mihin he pystyvät, kuinka paljon he voivat vaikuttaa, ja tärkeimpänä, kuinka kriittisesti heidän toimiansa tarvittaisiin. Jos jokainen sisäistäisi nämä asiat, uskon, että suuri osa heistä alkaisi toimia jo tänään.

Meillä on kodissamme aurinkopaneelit, ajamme sähköautoilla, viljelemme omia vihanneksia ja meillä on kanoja, jotka tarjoavat munia. Lajittelemme kaikki jätteet, ostamme mahdollisimman paljon luomu- ja lähiruokaa ja pyrimme jatkuvasti löytämään muita uusia tapoja parantaaksemme vastuullisuuttamme. Lopulta siitä tulee elämäntapa ja ajattelutapa, joka ohjaa uusia prioriteetteja. Kannustan myös sinua vähentämään kulutustasi, käyttämään tavaroita uudelleen ja kierrättämään. Löydät kyllä omat keinosi toteuttaa vastuullisuutta!

Michael Bohlin Image 2

Olen erittäin ylpeä saadessani olla osa organisaatiota, joka pitää kestävää kehitystä yhtä tärkeänä kuin kannattavuutta ja äänenlaatua. Minulle se on merkki yrityksestä, joka on päässyt pitkälle ja ymmärtänyt, että kun vastuullisuus tehdään oikein, se on monessakin mielessä kannattavaa. Minusta tämä on jotain poikkeuksellista Genelecissä, mutta on myös uskomatonta, että näin on ollut alusta asti, jo kauan ennen kuin vastuullisuudesta tuli muodikasta. Uskon, että ihminen menestyy ja voi hyvin, kun saa olla yhdessä samanhenkisten ihmisten kanssa.


Terveisiä työkaverilta:

Michael! Kun liityit Genelecin kansainväliseen myyntitiimiin, tunsin sinut vain nimeltä, mutta olin kuullut paljon hyvää yhteiseltä ystävältämme Anders Glantzilta.

Näiden lähes viiden vuoden aikana olen oppinut tuntemaan sinut todella intohimoisena liike-elämän ammattilaisena, jolla on suuri sydän. Sinulle on tärkeää niin perhe, ystävät, musiikki, vastuullisuus kuin elämänilo ylipäänsä. Sinusta tulee aina mieleen kaunis puutarhasi Hedlandetissa, jossa kanat ja ankat käyskentelevät auringonpaisteessa.

Kiitos Michael niistä hedelmällisistä hetkistä, kun olemme ideoineet ja kehittäneet kaikkea sitä, mikä työhömme liittyy. Arvostan todella yhteistyötämme!

Työkaverisi, Ole Jensen