Markkinointimediapäällikkö Adriana Tovar

¡Hola! Olen Adriana ja työskentelen Genelecin markkinointimediapäällikkönä.

Tällä hetkellä olen yrityksen ainoa latino mutta en ainoa espanjankielinen! Aloitin Genelecillä lokakuussa 2014, ja sinä kesänä Genelec oli juuri lanseerannut 8351A:n, ensimmäisen mallin The Ones -sarjasta. Huipputeknologia ja tämän tuotemerkin takana olevat ihmiset tekivät minuun todella suuren vaikutuksen heti alussa.

Asun Madridissa, joten alusta asti olen tehnyt työtäni kotoa käsin. Minulle on tärkeää pystyä erottamaan työ- ja kotielämä, vaikka ne tapahtuvatkin samassa paikassa. Esimerkiksi herätessäni yritän olla katsomatta ensimmäisenä puhelintani, vaan sen sijaan keskityn venyttelyyn tai lähden juoksulenkille – kunhan kokoukset eivät ala liian aikaisin!

Iltaisin suunnittelen seuraavaa päivää ja tarkastelen tehtävälistaani muistikirjasta, sillä tykkään kirjoittaa tehtävieni yksityiskohdat käsin ja hahmotella kokonaisuuksia. Kun olen edellisenä iltana käynyt läpi suunnitelmiani, päivän alku sujuu mutkattomasti – tiedän tärkeimmät prioriteetit ja kiireelliset asiat. Tietysti kaikkien suunnitelmien tulee olla joustavia, sillä digitaalisissa kanavissa voi tapahtua yllätyksiä hetkenä minä hyvänsä, joten olemme tiimini kanssa aina valmiita sopeutumaan tilanteeseen.

Adriana Tovar web image 1

Yleensä kun aloitan työni, tarkistan ensin sähköpostini ja seuraan sitten analytiikkatyökalujamme. Sosiaalisen median ja YouTuben tulosten mittaamisesta on tullut tärkeä osa päivääni. Sen lisäksi, että saan selville, kuinka sisältömme ovat toimineet, minusta on ihanaa lukea positiivista palautetta ja mukavia kommentteja, joita saamme upealta yhteisöltämme. Se lisää motivaatiotani joka päivä! Yleensä loppupäivä kuluu Teams-kokousten parissa ja suunnitellessani kaikkea, mitä meillä on tulossa digitaalisiin kanaviimme.

Ensimmäisen seitsemän vuoden aikana Genelecillä keskityin erityisesti sosiaaliseen mediaan. Helmikuusta 2022 lähtien minulla on ollut paljon laajempi rooli, sillä toimin nykyisin johtajana luovalle ja lahjakkaalle digimarkkinointitiimillemme, joka tuottaa kaikkia niitä sisältöjä, joita näet verkkosivuillamme, sosiaalisessa mediassa, videoina, sähköpostimarkkinoinnissa, mainoksissa ja monissa muissa medioissa. Pysymme hyvin synkronoituna toistemme kanssa aikaerosta huolimatta, mutta kaikki taukoni ovat kuitenkin sovitettu espanjalaiseen rytmiin. Kun minä olen vasta aloittamassa lounastani, kollegani Suomessa ovat yleensä jo lopettelemassa työpäiväänsä.

Työni ei ole koskaan tylsää, ja tämä johtuu Genelecin roolista äänentoistomaailman mullistajana. Edellinen urani toimittajana oli täynnä seikkailuja, mutta minulla oli aina tunne, että minua odottaa vielä jokin muu. Muistelen erityisellä lämmöllä toista kesääni Genelecillä, kun juttelin perustajamme Ilpo Martikaisen kanssa. Hän kysyi, olisinko koskaan voinut kuvitella päätyväni kotimaastani Kolumbiasta töihin Genelecille. Silloin kerroin hänelle yhden henkilökohtaisemmista kokemuksistani. Kun olin 13-vuotias, vietin kokonaisen kuukauden sairaalassa hyvin sairaana, ja siellä olevat lääkärit yrittivät selvittää, mikä oli vialla. Lopulta meille kerrottiin, että mahdollisuuteni parantua olivat huonot, mutta kuitenkin selvisin siitä. Joten kyllä, elämässä voi sattua kaikenlaista ihmeellistä, kuten vaikka päätyä Kolumbiasta suomalaisen Genelecin työntekijäksi!

Adriana Tovar web image 2

Minulla on todella paljon hienoja muistoja ajaltani täällä. Viisi vuotta sitten Genelecin 40-vuotisjuhlissa muutamat kollegani, jotka ovat olleet mukana yrityksessä yli kymmenen, viisitoista, jopa kaksi- tai kolmekymmentä vuotta, saivat mitalit. Se oli koskettavaa, koska se osoitti, kuinka arvostettuja työntekijät Genelecillä ovat.

2019 oli erityinen vuosi! Julkaisimme sinä vuonna lisää The Ones -sarjan monitoreja, ja sen vuoksi pääsin matkustamaan ensimmäistä kertaa Lontooseen. Sinne pääseminen oli hankala prosessi, koska tarvitsin viisumin, mutta kun lopulta olin siellä, kaikki tuottamamme sisältö ja suora lähetyksemme (minä ohjaajana), tekivät minut ylpeäksi ja onnelliseksi. Valtava työmme tiiminä oli sen arvoista ja joka kerta kun näen niitä valokuvia, matkustan mielessäni takaisin Metropolis Studioille ja tunnen sen saman innostuksen rinnassani. Samainen innostus ja jännitys iski minuun myös sinä päivänä, kun legendaarinen kollegani Lars-Olof Janflod soitti ja sanoi: "Haluaisin sinun menevän Ibizalle tekemään videon David Guettan kanssa"!

Adriana David Guetta image

Mieheni on espanjalainen ja hän työskentelee myös Genelecillä kotoa käsin, myyntipäällikkönä Latinalaisen Amerikan alueille. Kuten voit kuvitella, kotona voi olla melko haastavaa katkaista yhteys Geneleciin työajan jälkeen. Meillä on pieni tytär, joka kasvaa Genelecien ympäröimänä ja on jo tutustunut äänentoiston maailmaan. Hän ei ole kovien äänien ystävä, ja hänellä näyttää jo olevan hyvä korva laadukkaalle äänelle. Hän on käynyt Genelecin tehtaalla Iisalmessa pari kertaa, ja harkitsemme jossain vaiheessa käyntiä joulupukin luona Rovaniemellä. Me kaikki rakastamme Suomea!

Perhe-elämä on arvokasta. Nautin todella paljon ajasta, jonka vietämme tyttäremme kanssa. Käytän suuren osan vapaa-ajastani leipomiseen ja lukemiseen. Pidän erityisesti brownieiden, muffinssien ja keksien tekemisestä, ja pandemian aikana aloin leipomaan myös hapanleipää. Se oli todella herkullista ja toivottavasti ehtisin tehdä sitä lisää lähitulevaisuudessa. Tulevaisuudesta puheen ollen, olen onnellinen voidessani työskennellä Genelecin kaltaisessa yrityksessä, joka asettaa kestävän kehityksen etusijalle. Täällä työskennellessäni olen oppinut kaiken, mitä tiedän aiheesta, ja olen todella inspiroitunut ympäristötietoisten kollegoideni monista tarinoista. Esimerkiksi se, että käyn kirpputoreilla, on opittu työkavereiltani!


Terveisiä työkaverilta:

Hola Adriana!

Muistan, kun aloimme työskennellä yhdessä kehittääksemme yrityksen läsnäoloa sosiaalisessa mediassa. Meillä on ollut matkan varrella paljon naurua ja hauskanpitoa, mutta tietenkin myös haasteita ratkottavana. Olet todellinen ammattilainen, ja olen oppinut sinulta paljon vuosien varrella. Nyt kun sinulla on entistä enemmän vastuuta työssäsi, olet jälleen kerran osoittanut, että otat rohkeasti uudet haasteet vastaan, etkä koskaan sano ”ei”!

Olet aina ollut henkilö, joka tuo energiaa ja iloa muille ihmisille, ja olen erittäin kiitollinen, että minulla on ollut mahdollisuus työskennellä kanssasi. Toivottavasti yhteisiä vuosia on vielä monta edessä päin!

Pysy aina yhtä sydämellisenä, lämpimänä ja ystävällisenä ihmisenä.

Kollegasi Mikko Martikainen