null Tyyliä ja laatua kodin sydämeen - korkealuokkainen rakennushanke luottaa Geneleciin

Tyyliä ja laatua kodin sydämeen - korkealuokkainen rakennushanke luottaa Geneleciin


Nykypäivänä lähes kaikki kodin elektroniikkalaitteet ovat yhteydessä toisiinsa ja yhä useammassa kodissa on myös jokin langaton äänentoisto, vaikka se olisi vain yhteys älypuhelimesta kannettavaan bluetooth-kaiuttimeen. On kuitenkin henkilöitä, jotka ottavat äänentoiston paljon vakavammin ja huolehtivat AV-järjestelmän suunnittelusta jo kodin pohjapiirrosvaiheessa.

Kotimainen kaiutinvalmistaja Genelec on jo vuosien ajan tehnyt yhteistyötä useiden suomalaisten kodinrakentajien kanssa, jotta AV-suunnittelusta tulisi osa rakennusprosessia, eikä vain jälkikäteen lisättävä seikka. AV-näkökulman sisällyttäminen suunnitteluvaiheeseen on paljon kustannustehokkaampi lähestymistapa kuin sen lisääminen myöhemmin. Huolellinen suunnittelu takaa ammattimaisen lopputuloksen sekä puhtaan äänenlaadun. Helsingin seudulla Sipoossa valmistui hiljattain uudisrakennukseen kohde, johon on valittu useita Genelecin kotikäyttöön tarkoitettuja aktiivikaiuttimia luomaan ammattitason äänimaailma.

Genelec on palvellut asuinrakennusten audiomarkkinoita jo useiden vuosien ajan ja syystä.

Asiakkaan toiveiden mukaisen järjestelmän suunnitteli AV-myynti- ja integraatioasiantuntija Tomi Hyvärinen Helsingin HifiStudiosta sekä Genelecin kotimaan myyntipäällikkö Markku Syrjäpalo. Hifistudio hoiti myös tuotteiden toimituksen ja asennuksen.

"Asiakas halusi tyylikkään, laadukkaan taustamusiikkijärjestelmän pohjakerroksen suureen avokeittiöön ja oleskelutilaan", Hyvärinen kuvailee. “Asensimme kaksi Genelec G Three -kaiutinta parven etureunaan keittiötilan yläpuolelle. Valitsimme G Three:t, koska ne ovat riittävän tehokkaita kattamaan kaksinkertaisen huonekorkeuden täydellisesti. Olitpa sitten ruoanlaitossa ystävien kanssa tai viettämässä rentoa iltaa sohvalla hyvän kirjan parissa, korkealaatuinen, yksityiskohtainen ääni kattaa koko tilan vaivattomasti, jopa matalilla taajuuksilla."

Sipoo Residential 5

Se on tyylikäs, korkealaatuinen, esteettisesti miellyttävä ratkaisu, joka vastaa täysin muun kodin laatustandardeja.

Suuresta tilasta ja heijastavien pintojen määrästä, kuten kiillotetusta marmorilattiasta ja lattiasta kattoon ulottuvista ikkunoista aiheutuvat mahdolliset ongelmat minimoidaan sillä, että koko katto on käsitelty Konto-akustiikkapaneeleilla, mikä saa aikaan erittäin pienen kaikutasoon. Äänielämys jatkuu ulkona katetulle, lämmitetylle terassille kahden kattoon upotetun Genelec AIW25-kaiuttimen ansiosta. Sonos Port -linkkiyksikkö hoitaa kaikkien alueiden äänilähteen valinnan ja hallinnan.

Pohjakerroksessa on myös tilava ja hyvin varusteltu kuntosali CrossFit-harjoittelua varten. Salin äänentoistosta huolehtii Sonos Portilla ohjattu G Three pari.

Genelec 04 2021-5

Yläkerrasta löytyy toinen houkutteleva tila, joka on suunniteltu TV- ja elokuvahuoneeksi. Sen akustiikkaa on parannettu luonnonkuiduista valmistettujen akustiikkaverhojen suunnitteluun ja valmistukseen erikoistuneen suomalaisen Karlevyn tuotteilla. Verhot peittävät lasiovet, jotka avautuvat kattoterassille. Kaksi tehokasta Genelec G Four -kaiutinta mahdollistavat musiikin ja elokuvien äänen virheettömän toistamisen jopa suurilla voimakkuuksilla. Tarvittaessa tila voidaan avata kokonaan, jotta ääni saadaan aikaan myös yläkerran terassille. Kuten muillakin alueilla, ohjaus tapahtuu huoneen Sonos Port - linkkiyksikön kautta, joka mahdollistaa esimerkiksi television äänentoiston missä päin tahansa taloa, vaikka keittiössä.

Genelec 04 2021-22

"Genelec on palvellut asuinrakennusten audiomarkkinoita jo useiden vuosien ajan ja syystä", Hyvärinen sanoo. "Heidän G- ja F-sarjan kaiuttimensa on suunniteltu sopimaan erityisesti kotiympäristöön, parhaimman ammattilaistason äänentoiston ja minimalistisen pohjoismaisen muotoilun ansiosta. Aktiivikaiuttimen suunnitteluperiaate ja sisäänrakennettu vahvistin tekevät asennuksesta helppoa ja Genelecin legendaarinen tarkkuus tarkoittaa, että äänentoisto pysyy uskollisena alkuperäiselle lähteelle ja sinä voit keskittyä nauttimaan virheettömästä kuuntelukokemuksesta.”

"Asennuksesta tulee entistä saumattomampi, kun olemme mukana jo suunnitteluvaiheessa, kuten olimme tämän projektin yhteydessä", hän jatkaa. "Se mahdollistaa, että kaikki johdot tulevat käytännössä näkymättömiksi, ja voimme suunnitella optimaalisen kaiuttimien sijoittelun etukäteen. Äänentoisto on käytettävissä koko talossa, joten asiakas voi hallita musiikkia mistä tahansa, mihin tahansa äänialueeseen. Se on tyylikäs, korkealaatuinen, esteettisesti miellyttävä ratkaisu, joka vastaa täysin muun kodin laatustandardeja. "


Liittyvät tuotteet