null G Livelab Helsinki

G Livelab Helsinki


Äänentoistosysteemiin kuuluu 1236 SAM™ -studiomonitoreja, 1237 SAM™ -studiomonitoreja, 8430 IP SAM™ -studiomonitoreja ja monia muita Genelecin tuotevalikoimaan kuuluvia malleja.

Vuonna 2016 avattu 150-paikkainen G Livelab on muokattavissa tarpeen mukaan erilaisiin tyyleihin ja artistikattauksessa on edustettuna huippunimiä useista eri genreistä.

genelec glivelab-1

G Livelabin on suunnitellut Marco Casagrande. Tila on rakennettu hyväksikäyttäen tyypillisiä kaupunkielementtejä: tiiltä, betonia, asfalttia, lasia, kuparia, terästä, nahkaa, keramiikkaa ja kasveja.

G Livelabin omistaa Muusikkojen liitto ja sitä pyörittää Livelaboratorio Oy, jonka toimitusjohtajana toimii Tanja Douglass. Livelabin johtoryhmään kuuluvat: Ahti Vänttinen (puheenjohtaja), Markus Nordenstreng, Jukka Perko, Maija Vilkkumaa, Minna Pensola, Matti Lappalainen, Mari Kärkkäinen ja Matti Nives. Nives myös johtaa varaustiimiä, jonka jäseniä ovat Pensola ja Nordenstreng. Muita tiimin jäseniä ovat tuottajana toimiva Katariina Uusitupa, teknisenä tuottajana toimiva Kimmo Antikainen ja ravintolapäällikkönä toimiva Jussi Orbinski.

“Pitkän valmisteluajan jälkeen on jännittävää pystyä esittelemään G Livelab yleisölle”, sanoo Tanja Douglass. “Toivomme, että klubi lunastaa paikkansa Helsingin kulttuurimaisemassa ja antaa osansa sen laajentamiseen. G Livelab on tapaamispaikka, jossa monipuolinen laadukas musiikki löytää yleisönsä oikeanlaisessa ympäristössä. Ideologiamme mukaan klubin täytyy pystyä tarjoamaan oikeanlainen ympäristö, jotta jokainen esitys pystyy saavuttamaan potentiaalinsa parhaalla mahdollisella tavalla.”

Varusteltu Genelecin äänentoistojärjestelmällä

Idea parhaalta kuulostavan livepaikan aikaansaamisesta ohjasi omistajat valitsemaan Genelecin suuret SAM™ -kolmitiemonitorit.

genelec glivelab-16

Lopputulos on erinomainen. Yleisö voi nauttia yksityiskohtaisesta livemusiikista kärsimättä normaalien klubien tyypillisistä heikkouksista kuten liian kovaäänisestä PA-systeemistä ja äänentoiston epätasaisuudesta tilan eri osissa.

Äänentoistosysteemiin kuuluu: 1236 SAM™ -studiomonitoreja, 1237 SAM™ -studiomonitoreja, 8430 IP SAM™ -studiomonitoreja ja monia muita Genelecin tuotevalikoimaan kuuluvia malleja.

Ainutlaatuinen virtuaalinen akustiikkajärjestelmä

Ainutlaatuinen virtuaalinen akustiikkajärjestelmä luo viimeisen silauksen G Livelabin upealle musiikkielämykselle.

Virtuaalinen akustiikkajärjestelmä on maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen. Se sisältää 42 Genelec 8430 IP SAM™ -studiomonitoria, joista kahdeksan on sijoitettu lavalle ja 32 yleisöön.

genelec glivelab-19

Järjestelmään tulee äänisignaali joko kuudesta esiintymislavan yläpuolelle sijoitetusta mikrofonista tai äänipöydän stereo-antoliittimistä. Näin G Livelabin virtuaalinen akustiikka sopii yhtä lailla akustisen kuin sähköisesti vahvistetun esityksen toistoon. Signaali syötetään mittatilaustyönä valmistettuun 64-kanavaiseen prosessoriin, joka mallintaa halutunlaisen akustisen ympäristön ja syöttää muokatun signaalin 42:een aktiivikaiuttimeen, jotka luovat tämän virtuaalisen akustiikan kuuntelijoille. Jokaisen kanavan viive on sovitettu sitä toistavan kaiuttimen sijaintiin hyvän äänikuvan ja äänilähteiden tarkan paikallistumisen varmistamiseksi. Jälkikaiunta-aikaa voidaan säätää mallintamaan erilaisia tiloja “kuivasta” baarista katedraalimaiseen mittaan. Kaiuntaa voidaan säätää myös erikseen esiintymislavan ja yleisön alueille, millä voidaan optimoida akustiikka sekä muusikoiden että yleisön kannalta.

Parhaimmillaan yleisö ei edes huomaa että virtuaalinen akustiikka on käytössä. Kuulijat aistivat vain elävän ja välittömän soinnin ja keskittyvät esityksen seuraamiseen. Virtuaalinen akustiikka helpottaa miksaajan työtä huolehtimalla kaiunnan tasaisesta jakautumisesta koko kuuntelualueelle, joten varsinaisen PA-järjestelmän voi säätää paremmin. Virtuaalisen akustiikan avulla erilaiset musiikkiesitykset jousikvartetista raskaaseen rokkiin voidaan miksata optimaalisesti.

genelec glivelab-23

KIT LIST

2 x 1236A SAM™ Studiomonitori
14 x 1237A SAM™ Studiomonitori
42 x 8430A IP SAM™ Studiomonitori
4 x 8030B Studiomonitori
7 x 4020B Aktiivikaiutin
6 x G One Aktiivikaiutin
2 x F One Aktiivisubwoofer

8030B ja 4020B -mallit on korvattu kaiutinmalleilla 8030C ja 4030C.


G Livelab | The Future of Live Music | Genelec sound system


Liittyvät tuotteet