null Ellen Jokikunnas: “Mä haluan kotiini Genelecit, koska ne ovat kaunista, suomalaista muotoilua”

Ellen Jokikunnas: “Mä haluan kotiini Genelecit, koska ne ovat kaunista, suomalaista muotoilua”


Ellen Jokikunnas päivitti kotinsa kaiken äänentoiston Geneleciin. Uudet kaiuttimet saavat hymyn huulille. Asennus ja käyttöönotto kävivät helposti ja Ellenin toiveet toteutuivat. Lue artikkeli ja katso videolta, miltä Ellenin kotona nyt näyttää ja kuulostaa.

genelec ellenjokikunnas 01

Kun Ellen Jokikunnas avaa määrätietoisesti HifiStudion oven Helsingin keskustassa Fredrikinkadulla, on hänellä selkeä visio siitä, mitä hän haluaa. Hän kertoo liikkeen asiantuntijalle, miten on saanut vuosien saatossa katsella kotonaan kaikenlaisia kaiuttimia, omien sanojensa mukaan “kauheita kaappeja”. Nyt on aika tehdä uudenlaisia valintoja.

“Mä haluan Geneleciä”, Ellen toteaa ytimekkäästi HifiStudion myyjälle.

Ellen haluaa uusia kotonaan kaiken äänentoiston. Nyt pitää vain valita jokaiseen huoneeseen sopivat, suorituskykyiset ja tyylikkäät kaiuttimet. Kaiutinten ulkonäöllä on Ellenille merkitystä. Hän arvostaa suomalaista designia ja on ihastunut Harri Koskisen muotoilemiin, Iisalmessa valmistettuihin kaiuttimiin. Genelecit ovat hänelle luonteva valinta.

“Genelecit ovat todella kaunista designia. Suomalaista muotoilua ja hienon näköisiä laitteita.”

genelec ellenjokikunnas 06

Ellen Jokikunnakselle on tärkeää, että kaiuttimet voi asettaa kauniin lipaston päälle “ilman, että kokonaisuus näyttää rumalta”.

Juhlatilaan G-sarjan suurimmat kaiuttimet

Ellenin hurmaava koti kätkee sisäänsä monta erilaista tilaa. Jokainen huone vaatii tyylilleen uskolliset ja tarkoitustaan palvelevat kaiuttimet. Erityistä huomiota äänentoiston kannalta saavat iso juhlatila ja tv-huone. Yhdessä HifiStudion ammattilaisten kanssa Ellen valitsee kotiinsa sopivat kaiuttimet. Liikkeessä mietitään yhdessä, millaiset kaiuttimet palvelevat parhaiten eri tiloissa.

Jopa neljä metriä korkeassa juhlatilassa nautitaan usein livemusiikista. Kaiuttimet on siis tärkeä valita ja sijoitella niin, etteivät tilassa olevat ihmiset vaimenna ääntä. Tilaan valitaan Genelecin valkoiset G Five -aktiivikaiuttimet, joilla livemusiikin toisto sujuu jouhevasti. Seinäkiinnityksellä varmistetaan, että ääni kulkee ihmisten yli ja näin myös äänenvoimakkuus voidaan pitää matalammalla.

Seinäasennus saa kaiuttimet näyttämään myös hieman pienemmiltä. Huoneeseen valitut G Five -aktiivikaiuttimet ovat G-sarjan malleista suurimmat. Ellen myöntää miettineensä liikkeessä, näyttävätkö kaiuttimet liian suurilta. Lopullisessa ympäristössään, talon juhlatilassa, ne kuitenkin asettuvat tyylikkäästi huoneeseen. Oikean vahvuisella telineellä seinään kiinnitetyt Genelecit tulevat sopivasti huoneen kulmasta irti ja Ellen hehkuttaa lopputulosta silmät säihkyen.

genelec ellenjokikunnas 47

Seinälle asennettuna lattiataso jää vapaaksi ja kaiuttimet eivät tule tielle siivotessa.

Sisustusystävällinen G Three -kaiutin taipuu moneksi

Talon muissa huoneissa päädytään käyttämään G-sarjan G Three -aktiivikaiuttimia, jotka sopivat erinomaisesti elokuvien katseluun tai musiikin kuunteluun. G Three -kaiuttimet ovat suosittuja olohuonekäytössä. Niiden suorituskyky on jo itsessään vaikuttava ja ne ovat täydennettävissä F-sarjan alabassokaiuttimella.

Televisiohuoneen tummanpuhuvaan värimaailmaan Ellen valitsee väritykseltään mustan G Three -kaiutinparin. Kaiuttimia täydentämään valitaan myyjän suosituksesta kompaktin kokoinen, tyylikäs ja musta F Two -aktiivibassokaiutin. Tällä Ellenin silmään jakkaraa muistuttavalla bassokaiuttimella saadaan leffoista matalat äänet esiin.

genelec ellenjokikunnas 13

G Three -kaiuttimet ja F Two -bassokaiutin sulautuvat tv-huoneen kirjahyllyyn täydellisesti.

genelec ellenjokikunnas 20

Myös muihin huoneisiin kaiutinten väri valitaan sisustuksen mukaisesti. Ellen haluaa talon tavallisen kokoisiin huoneisiin valkoiset kaiuttimet. HifiStudion ammattilainen vinkkaa heti, että G Three -kaiuttimesta löytyy myös valkoinen vaihtoehto, jonka jälkeen valinta on helppo tehdä.

Valkoiset Genelecit löytävät paikkansa kodin eri huoneista. Kaiutinten sijoittelussa ei tarvitse arkailla, vaan mielikuvitusta saa käyttää. Genelecien monipuolisten säätöjen ansiosta asentaminen onnistuu lähelle seinää ja erilaisiin kohtiin. Näitä mahdollisuuksia hyödynnetään tyylikkäästi Ellenin kotona.

genelec ellenjokikunnas 26

G Three on sisustusystävällinen ja suorituskykyinen, mikä tekee siitä suositun olohuonekaiuttimen.

genelec ellenjokikunnas 35

genelec ellenjokikunnas 32

Toisessa päässä taloa juhlitaan ja toisessa nukutaan

Kun kaiutinmallit ja värit on valittu, Ellen pohtii vielä, onko kaikkia kaiuttimia mahdollista käyttää yhtä aikaa. Asiantuntijan vastaus on nopea ja yksiselitteinen: Kyllä.

Ratkaisu on jokaiseen huoneeseen asennettava verkkosoitin, johon kaiuttimet kytketään ja jota ohjataan puhelimella tai tabletilla. Kaikkia kodin Genelecejä voi käyttää yhtä aikaa ja huoneiden äänentoistoa pystyy ohjaamaan yhden sovelluksen kautta.

Kaiuttimia voi ohjata riippumatta siitä, mihin verkkosovitin on huoneessa sijoitettu. Sen voi halutessaan vaikka piilottaa kaapin sisälle.

Sovelluksesta voi valita, soiko musiikki jokaisessa huoneessa, vai vain yhdessä tai muutamassa. Eli kun toisessa päässä taloa käydään nukkumaan, voivat juhlat yhä jatkua toisessa huoneessa. Tai juhlien aikana voi kaikkiin huoneisiin laittaa soimaan samaa musiikkia. Äänenvoimakkuutta voi säätää sovelluksesta tai puhelimen omista painikkeista. Musiikkia voi soittaa myös suoraan esimerkiksi Airplaylla.

genelec ellenjokikunnas 41

Uudet kaiuttimet saavat hymyn huulille ja Ellen Jokikunnaksen kotona kelpaa nyt nauttia.

Helppoa ja tyylikästä asennusta

Kun kodin äänentoistokokonaisuus on valittu ja suunniteltu, pitää lopuksi vielä sopia asennuksesta. Ellen tiedustelee liikkeessä, miten asennus olisi järkevintä toteuttaa. Asiantuntija suosittelee, että Hifistudion asentaja sekä toimittaa että asentaa kaiuttimet hänen kotiinsa. Lopuksi asentaja antaa Ellenille vielä käyttökoulutuksen. Ellenistä tämä kuulostaa hyvältä.

“Saan kaiken helposti ja piuhatkin tulevat nätisti. Mahtavaa, mennään näillä!”

Kun on käyttöönoton aika, Ellenin hymy on herkässä. Hänen toiveensa on tuotu toteen! Hänelle on tärkeää, että kodin kaiuttimia pystyy ohjaamaan helposti ja valitsemaan, missä kuunnellaan mitäkin.

Yksinkertaisuudessaan Ellen toteaa parin minuutin käyttöönottokoulutuksen saatuaan: “Täydellistä.”


Genelec toteutti äänentoiston Ellen Jokikunnaksen kotiin


Liittyvät tuotteet