Genelecin Aural ID plug-in mahdollistaa yksilöllisen kuulokekuuntelukokemuksen

null Genelecin Aural ID plug-in mahdollistaa yksilöllisen kuulokekuuntelukokemuksen

Genelecin Aural ID plug-in mahdollistaa yksilöllisen kuulokekuuntelukokemuksen

Genelec, johtava äänitarkkailukaiuttimien valmistaja, tarjoaa nyt Aural ID® -teknologiaansa helppokäyttöisenä äänityöaseman plug-in -ohjelmistona. Uusi Aural ID plug-in tarjoaa monia lisäominaisuuksia, joustavampia hankintavaihtoehtoja ja integroituu sujuvasti jokaisen audioammattilaisen työnkulkuun, tarjoten totuudenmukaisemman, luotettavamman ja täysin yksilöllistetyn kuulokekuuntelukokemuksen stereosta immersiiviääneen.

Vapaasti saatavalla Aural ID Creator -mobiilisovelluksella käyttäjä lähettää helposti videoaineiston, josta Genelec analysoi tavan, jolla käyttäjän pää, ulkokorva ja ylävartalo värjäävät ääntä eri suunnista. Tämä täysin yksilöllinen ominaisuus on pään siirtofunktio HRTF (Head-Related Transfer Function). Aural ID:n pilvipohjainen laskenta mallintaa pään ja ylävartalon muodot henkilökohtaisen HRTF:n laskemiseksi ja näin saatu tieto mahdollistaa mistä tahansa sunnasta saapuvan äänen tarkan renderöinnin Aural ID plug-in -ohjelmassa. Plug-in on saatavilla VST-, AAX- ja AU-formaateissa ja asentuu helposti kaikkiin äänityöasemaohjelmistoihin.

Aural ID on suunnattu ensisijaisesti musiikin, elokuvien, radion, pelien äänisuunnittelun ja akateemisen tutkimuksen parissa työskenteleville audioalan ammattilaisille. Aural ID on ainutlaatuinen, koska se kykenee tarjoamaan kattavan ja tarkan yksilöllistetyn kuulokekuuntelukokemuksen, toisin kuin geneerisiä HRTF-vasteita käyttävät tuotteet. Aural ID:n avulla kuulokemonitoroinnin äänikuvanmuodostus on luonnollista tavalla, joka noudattelee kaiuttimilla tehtävää äänitarkkailua, ja näin kuulokemonitoroinnin miksauspäätökset ovat luotettavampia kuin koskaan aikaisemmin. Aural ID on todellinen lahja audioammattilaisille, jotka tekevät usein etätyötä vaihtelevissa ympäristöissä.

Aural ID plug-in kykenee kompensoimaan kuulokkeiden aiheuttamaa äänen värittymää. Tätä varten on tarjolla kaksi menetelmää: ensimmäinen ja tarkin menetelmä on plug-iniin sisältyvä tietyille kuulokkeille räätälöityjen taajuuskorjaimien kirjasto, kun taas toinen menetelmä käyttää HRTF-tietoa tavalla, joka tukee mitä tahansa ammattikuulokemallia.

2022 Aural ID PR 2

Genelec Smart Active -tarkkailukaiuttimien käyttäjät voivat tuoda kalibrointitietoa suoraan Genelecin GLM-kaiutinhallintaohjelmistosta Aural ID plug-iniin. Tämän avulla käyttäjät voivat mukailla kuunteluhuoneessaan olevan kaiutinjärjestelmän vastetta ja luoda kokonaisen Genelec-monitorointiekosysteemin, jossa on luonnollisempi ja johdonmukaisempi yhteys huoneessa ja kuulokkeilla kuuntelun välillä. Tätä yhteyttä tehostaa plug-inin kyky luoda ja tallentaa käyttäjän kuunteluhuonetta vastaava virtuaalisten monitorikaiuttimien layout, jolloin virtuaalisten kaiuttimien soolokuuntelu tai mykistys toimivat intuitiivisella tavalla. Käyttäjät voivat myös hienosäätää virtuaalisten monitorien sijaintia ja äänen tasoa, kuuntelijan suuntaa atsimuutti- ja elevaatiosuunnissa sekä kokonaisjärjestelmän toiston äänenväriä.

Aural ID plug-in on saatavana suoraan Genelec Cloud -alustalta hankittavana tilauksena, joka tarjoaa jatkuvan pääsyn uusimpiin päivityksiin, tuleviin Aural ID -ominaisuuksiin ja välittömän pääsyn tukipalveluun. Tarjolla on useita yksittäiskäyttäjien lisenssien että yritysten/koulujen ryhmälisenssien hinnoitteluvaihtoehtoja.

Genelecin toimitusjohtaja Siamäk Naghian kommentoi plug-inin julkaisua:

”Vaikka uskomme vakaasti, että kaiuttimien avulla tehtävä äänentarkkailu on korvaamatonta äänitys- ja miksausprosessin aikana, korkealaatuisilla kuulokkeilla on tärkeä rooli täydentävänä monitorointityökaluna. Aural ID voimauttaa kuulokkeiden käyttäjät luomalla varmuuden kaiutin- ja kuulokekuuntelun vuorottaiseen käyttämiseen, jolloin miksaukset toistuvat johdonmukaisesti kaikkialla. Olemme myös ylpeitä siitä, että Aural ID -teknologia tekee tämän kestävällä tavalla, ilman tarvetta vaihtaa laitteita tai muutoin tuhlaamatta arvokkaita luonnonvaroja. Uskomme, että audioalan ammattilaiset ottavat lämpimästi omakseen Aural ID plug-inin tarjoamat uudet ominaisuudet, käytettävyyden ja joustavat hankintamallit.

Lue lisää:
www.genelec.com/aural-id

Uutisnostot