Genelec julkaisee Smart IP -kaiutinperheen katto- ja riippukiinnitysmallit ISE:ssä

null Genelec julkaisee Smart IP -kaiutinperheen katto- ja riippukiinnitysmallit ISE:ssä

Genelec julkaisee Smart IP -kaiutinperheen katto- ja riippukiinnitysmallit ISE:ssä

Uudet verkkoon kytkettävät 4435A- ja 4436A-asennuskaiuttimet tarjoavat erinomaisen äänenlaadun vain yhden CAT-kaapelin avulla.

Genelec, johtava ammattilaiskaiuttimien valmistaja, kasvattaa Smart IP -asennuskaiutinperhettään julkaisemalla ISE-messuilla kattoon asennettavan 4435A-mallin sekä riippuvan 4436A-mallin. Nämä kaksi uutta jäsentä laajentavat Smart IP -kaiutinratkaisuiden valikoimaa, johon kuuluu jo ennestään pinnalle asennettavat 4410-, 4420- ja 4430-mallit. Smart IP -kaiuttimien vaivaton liitettävyys sekä asennuksen helppous ja skaalautuvuus ovat nyt tarjolla uusissa suosituissa muodoissa.

Alun perin vuonna 2019 lanseerattujen Smart IP -kaiuttimien tehonsyöttö, audioliitäntä ja asetukset hallitaan CAT-standardikaapelin kautta. Kaikki kaiuttimet voidaan yhdistää helposti IP-verkkoon, ja ne tarjoavat studiotasoisen äänen selkeyden, ymmärrettävyyden ja kattavan suuntavuusalueen. Ne ovat yhteensopivia sekä Dante- että AES67-audioformaattien kanssa ja saavat käyttötehonsa PoE/PoE+ Power-over-Ethernet-teknologiaa käyttäen.

4435A ja 4436A hyödyntävät AoIP (audio over IP) -teknologiaa. Takapaneelissa sijaitsee RJ45-liitin, jonka kautta Genelec Smart IP Manager saa yhteyden kaiuttimiin. Smart IP Ma-nager on edistynyt ohjelmistotyökalu, jonka kautta asentajat voivat konfiguroida lähes rajattoman määrän huoneita, kaiutinvyöhykkeitä, yksittäisiä kaiuttimia ja audiokanavia. ohjelmiston toiminnallisuuksiin kuuluvat kaiuttimien etsiminen verkosta, monipuolinen huonevasteen korjailu, kaiutinjärjestelmän organisointityökalut ja järjestelmän tilan seuranta. Julkinen API-rajapinta mahdollistaa helpon integroinnin kolmannen osapuolen automaatiojärjestelmiin. Vähemmän monimutkaisissa Smart IP -järjestelmissä loppukäyttäjä voi hallita kaiuttimien toimintoja Genelecin omalla Smart IP Controller -mobiilisovelluksella.

Molempien mallien akustinen ja sähköinen suorituskyky on sama ja niissä on patentoitu sisäinen virtalähde, joka auttaa tuottamaan vaikuttavan 104 dB hetkellisen maksimiäänenpaineen. Teknologia tukee pakkaamattoman äänen siirtoa lyhyellä viiveellä ja kaiuttimien aikasynkronointia alle mikrosekunnin tarkkuudella. Kahden 50 W D-luokan pääteasteen avulla 5 tuuman bassoelementti ja 3/4 tuuman metallikalottidiskantti tuottavat 55 Hz – 39 kHz taajuusvasteen. Aktiivitoteutus mahdollistaa optimaalisen suorituskyvyn ja poistaa erillisten vahvistimien ja niihin liittyvien kaapelointien ja asennusmekaniikan tarpeen. IP-verkossa välitettävän audiosignaalin lisäksi myös analogista audiosignaalia voidaan käyttää Euroblock-liittimen kautta, esimerkiksi vikatilanteiden varakuulutusjärjestelmissä tai mahdollistamaan analogisen äänilähteen käyttö IP-verkon kautta ohjatussa järjestelmässä.

4435 & 4436 PR Image 2

Yhteistyössä muotoilija Harri Koskisen kanssa luotu 4436A on Genelecin ensimmäinen riippukaiutinmalli, ja äärimmäisen huomaamaton 4435A korvaa aiemman kattoon asennettavan AIC25-mallin. Kumpikin uusista malleista on valmistettu kestävästä, korkealaatuisesta teräksestä, ja niitä voidaan tilata eri väreissä: 4436A on saatavana mustana tai valkoisena, ja 4435A on saatavana pyöreällä tai neliönmuotoisella magneettisesti kiinnittyvällä suojaverkolla, jonka värivaihtoehtoina ovat musta tai valkoinen.

Iisalmessa korkeimpien ympäristöstandardien mukaisesti valmistetut 4435A ja 4436A on suunniteltu integroitavaksi saumattomiin kokonaisuuksiin minkä tahansa Smart IP -mallien yhdistelmän kanssa, myös haastaviin asennusympäristöihin. Ne tarjoavat luotettavaa suorituskykyä vuosikymmenten ajaksi. Genelecin maineikkaan teknisen tuen ansiosta Smart IP -kaiutinratkaisut ovat turvallinen ja pitkäikäinen sijoitus missä tahansa AV-asennusprojektissa.

”Uusien katto- ja riippukaiutinmallien myötä Smart IP -tuoteperhe on entistä joustavampi ratkaisu, joka sopii yhä laajempiin ja monipuolisempiin asennuksiin”, kommentoi Genelecin AV-segmentin päällikkö Kati Pajukallio. ”Smart IP -kaiutinratkaisujen käyttö lisääntyy projekteissa ympäri maailmaa ja niiden suosio on selvästi osoittanut, että IP-verkkoon kytkettävät kaiuttimet ovat AV-asennuksen tulevaisuus. Olemme varmoja, että AV-maailma toivottaa lämpimästi tervetulleeksi nämä Smart IP -kaiutinteknologian uudet edustajat.”

Molemmat uudet mallit julkaistaan maailmanlaajuisesti ISE-messuilla Barcelonassa (31.1.–3.2.), Genelecin osastolla 2H325.

Lisätietoja löydät osoitteesta www.genelec.fi/smart-ip

Uutisnostot