Esittelyssä Genelec Kinos: Tarinoita äänestä ja inspiraatiosta

null Esittelyssä Genelec Kinos: Tarinoita äänestä ja inspiraatiosta

Esittelyssä Genelec Kinos: Tarinoita äänestä ja inspiraatiosta

Uusi videosarja antaa tilaa taiteelliselle ilmaisulle ja kuvaa tarinoita Genelecin matkan varrelta.

Tervetuloa tutustumaan uuteen kiehtovaan videosarjaamme, jossa viemme sinut matkalle musiikin ja äänentoiston maailmaan, ja esittelemme tarinoita, jotka ovat tavalla tai toisella vaikuttaneet Genelecin historiaan. Genelec Kinos ei ole pelkästään videosarja, vaan myös oodi vapaalle ilmaisulle ja taiteelliselle kerronnalle. Toivomme, että dokumentoimalla nämä tarinat ja tarjoamalla foorumin niiden esittämiseen, arvokkaat ja ainutlaatuiset kertomukset voivat jatkaa elämäänsä ja inspiroida meitä kaikkia. Sydäntä lämmittävä tarina pienen hiiren seikkailuista tai immersiivinen audiovisuaalinen tanssiesitys, jokaisella Genelec Kinos -jaksolla on oma uniikki viehätyksensä.

Ääni on vaikuttanut pysyvästi jaksoissa esiintyvien henkilöiden työhön, elämään ja luovuuteen. Muusikkoina, äänialan ammattilaisina, käsityöläisinä ja osana Genelecin yli 45-vuotista tarinaa, jokainen jakso tarjoaa merkityksellisen kertomuksen äänen todellisesta voimasta. Nämä tarinat resonoivat aitoudella ja tunteella.

Seppä Eino Paulus

Eino Paulus web image

Ensimmäinen Genelec Kinos -jakso on dokumentaarinen henkilötarina, jonka myötä meillä on kunnia esitellä savolainen metalliseppä Eino Paulus, aito käsityöläinen, jonka tekeminen on vaikuttanut Genelecillä sukupolvelta toiselle.

Taitava ja avarakatseinen seppä Eino Paulus on ollut olennainen osa tarinaamme, sillä hänen avullaan on ratkaistu monia kriittisiä teknisiä kysymyksiä. Kun Genelecillä oli alkuvaiheessa haasteita valmistaa omia tehokkaita keskiäänielementtejä massiiviselle 1035A-mallilleen, Eino Paulus tuli mukaan kuvioon. Hän opetteli valamaan alumiinia ja rakensi pajalleen kuumennusuunin, jossa tarvittavat rungot voitiin valmistaa.

Vuonna 1991, intensiivisen suunnittelu- ja valmistusjakson aikana, Eino Paulus valmisti keskiäänielementin 1031A-mallille, joka oli koko alaamme mullistava kaiutin. Kyseinen kaiutin kehitettiin vain kahdessa kuukaudessa vastaamaan Italian RAI:n, eli paikallisen yleisradion tarpeeseen, ja se asetti täysin uudet standardit äänentoiston suorituskyvylle.

Eino Paulus on myös innokas musiikinharrastaja, joka viettää usein aikaansa ystäviensä kanssa viulua ja mandoliinia soittaen, joten tässä jaksossa kuulemme myös, miten hänen musikaalisuutensa on vahvistanut yhteyttä äänentoiston maailmaan.

Tervetuloa seuraamaan Eino Pauluksen tarinaa siitä, kuinka ääni on vaikuttanut hänen elämäänsä ja työhönsä. Klikkaa alla olevaa videota ja muista pysyä kuulolla, sillä lisää Genelec Kinos -jaksoja on luvassa lähitulevaisuudessa!

Uutisnostot