null Kaiuttimet vastaavat kivitalon haasteisiin

Kaiuttimet vastaavat kivitalon haasteisiin


Kaj Enberg asuu kivitalossa keskellä Espoota, tarkemmin Kauniaisissa. Musiikki on hänen elämässään tärkeä asia, ja siksi akustiikkaan kiinnitettiin paljon huomiota jo talon suunnitteluvaiheessa. Enbergille musiikki merkitsee rauhoittumista. Siksi talon sisustamisessa ja rakentamisessa edettiin pitkälti äänentoiston ehdolla. Genelecin 8351- kaiuttimet sointuvat valmiiseen kotiin erinomaisesti.

– Tulen levottomaksi, jos taustalla ei ole musiikkia, ja rauhoitun parhaiten kuuntelemalla, Enberg mainitsee.

Kaj Enberg Reference

Akustiikkaan panostettiin rakennusvaiheessa

– Tämä on itse suunniteltu ja toteutettu, 2017–2018 rakennettu Lammi Kivitalo. Kivitaloissa ongelmaksi tulee usein betoniseinistä johtuva äänen jälkikaiku, Enberg kertoo.

Enbergin kodissa seinien lisäksi myös lattia ja yläpohja ovat betonia. Lisäksi talossa on suuria ikkunoita. Tällöin ääni ei sammu missään, vaan jatkaa kimpoilua, mistä syntyy kaikuefekti.

Kaj Enberg - 2

– Päätimme hyvissä ajoin rakennusvaiheessa, että akustiikkaan panostetaan. Katto akustoitiin kokonaan. Emme olleet tyytyväisiä edellisen kodin akustiikkaan, joten huomioimme asian nyt alusta alkaen, Enberg toteaa.

Kun yksin kotona ollessaan pääsee kuuntelemaan vähän kovempaa, niin kyllä se on hieno kokemus.

Odotukset ovat ylittyneet

8351-kaiuttimet ovat kolmannet Enbergin omistamat Genelecin kaiuttimet. Alun perin hän luki brändin kaiuttimista lehdistä ja kuuli ystäviensä positiivisia kokemuksia tuotteista. Ensimmäiset omat kaiuttimet olivat pienet, mutta vakuuttivat laadullaan. Niistä Enberg onkin vaihtanut jo kahdesti suurempiin kaiuttimiin.

Kaj Enberg Reference

– Odotukseni ovat täyttyneet enemmän kuin hyvin. Kun yksin kotona ollessa pääsee kuuntelemaan musiikkia vähän kovemmalla, niin onhan se hieno kokemus, Enberg summaa.


Kaiuttimet vastaavat kivitalon haasteisiin


Liittyvät tuotteet


Tuotteet

2 x 8351B