null Genelecien äänenlaatu täyttää taidemaalari Kaj Stenvallin tiukimmatkin kriteerit

Genelecien äänenlaatu täyttää taidemaalari Kaj Stenvallin tiukimmatkin kriteerit


Taidemaalari Kaj Stenvall kuuntelee musiikkia virkistäytyäkseen sekä kohottaakseen mielialaansa. Taiteilijan työhuoneesta löytyvät Genelecin 1237 -kaiuttimet, jotka ovat käytännössä studioluokan tarkkailukaiuttimet.

Stenvall asuu Turun Ruissalossa. Hänen kotinaan ja ateljeenaan toimii vuonna 1851 rakennettu huvila Villa Roma.

– Täällä yläkerrassa minulla on nämä isot, kuusi vuotta sitten hankitut Genelecin 1237-kaiuttimet, Stenvall kertoo huvilan kolmannessa kerroksessa sijaitsevassa työhuoneessaan.

Genelecien äänenlaatu täyttää taidemaalari Kaj Stenvallin tiukimmatkin kriteerit

Musiikki virkistää ja kohottaa mielialaa

Käytännössä Genelecin 1237-kaiuttimet ovat studioluokan tarkkailukaiuttimet. Niiden kanssa erilliselle subwooferille ei ole tarvetta, sillä bassoelementti sukeltaa puhtaasti aina 18 hertsiin asti. Ennen kaiuttimien asennusta Genelec testimittasi Stenvallin työtilan selvittääkseen, pitäisikö tilaa muokata paremman akustiikan aikaansaamiseksi. Kävi ilmi, että tila itsessään on akustiikaltaan jopa parempi kuin keskimääräinen studio.

– En ole sillä tavalla mikään laitefriikki millään tasolla, mutta musiikki on minulle kuitenkin olennainen asia. Haluan kuulla sen niin hyvin kuin vain mahdollista ja päästä mahdollisimman lähelle sitä vaikutelmaa, mikä studiossa on ollut, kun tallennusta on tehty, Stenvall kertoo.

– Ennen kaikkea musiikin kuuntelu on minulle tietyntyyppistä virkistäytymistä ja hyvän olon sekä mielentilan kohottamista. Tietyllä tapaa se on myös inspiraation lähde, Stenvall kuvailee.

Genelecien äänenlaatu täyttää taidemaalari Kaj Stenvallin tiukimmatkin kriteerit

Kaiuttimet, jotka kestävät isältä pojalle

Genelecin valintaan vaikuttivat yrityksen suomalaisuus sekä Stenvallille tärkeät arvot. Kaiuttimien kotelot on tehty MDF:stä. Kaiuttimet ovat myös kestävät, eikä äänen laadussa ole Stenvallin mukaan moitittavaa.

– Olen kuusi vuotta näillä kuunnellut ja ollut jatkuvasti tyytyväinen, Stenvall kiteyttää.


Liittyvät tuotteet


Tuotteet

2 x 1237A