null Genelec-kaiuttimet Finnkinon Lounge Premium -saliin

Genelec-kaiuttimet Finnkinon Lounge Premium -saliin


Suomen suurin elokuvateatteriketju, Finnkino Oy, on hiljattain asennuttanut Genelec-aktiivikaiuttimet Espoon Iso Omena -kauppakeskuksessa sijaitsevaan Lounge Premium -saliin.

Lounge on 28-paikkainen intiimi ja ylellinen ympäristö ainutlaatuiselle elokuvaelämykselle. Tilavat ja ylellisen mukavat, moottoroidut nahkaverhoillut tuolit ja omat pöydät juomille ja pikkupurtavalle täyttävät vaativimpienkin asiakkaiden toiveet. Premium-elokuvaelämykseen kuuluu tietenkin huippuluokan äänentoisto, joten Genelec oli luonteva valinta kaiutinjärjestelmän toimittajaksi. Kaikkiaan kahdeksan aktiivikaiutinta, mukaanlukien uusi 1234AC muodostaa yhtenäisen ja tarkan 7.1-kanavaisen äänikentän.

genelec finnkino-21

genelec finnkino-22

“Tärkein syy Genelecin valintaan oli korostaa salin tarjoaman kokemuksen ainutlaatuisuutta ja korkeaa tasoa huippuluokan kaiutinjärjestelmällä”, toteaa Ari “Jaska” Saarinen, joka toimi Finnkinon teknisenä johtajana projektissa. ”Genelec on erittäin hyvin tunnettu brändi ja ylivertaisen suorituskyvyn synonyymi ammattiaudion alalla. Valinta oli minulle itsestään selvä tähän projektiin.”

genelec finnkino-10

Saarinen oli aiemmin, rakentaessaan elokuvateattereiden tekniikkaa eri puolilla Eurooppaa, turhautunut hyvälaatuisten elokuvateatterikaiuttimien puuttumiseen, ja päätynyt käyttämään mittatilaustyönä tehtyjä kaiuttimia, jotka suunniteltiin sijoitettavaksi tavallisen, perforoimattoman valkokankaan yläpuolelle. Lounge-projektissa hän oli innokas viemään elokuvakokemuksen uudelle tasolle Genelecin avulla. ”Asiakaspalaute on ollut poikkeuksetta hyvin positiivista ja Finnkino Lounge on hyvin suosittu – kaikki näytökset myydään loppuun”, lisää Ari.

genelec finnkino-9

Finnkino Loungessa on valkokankaan yläpuolella kolme vaakasuoraan asennettua 1234AC-aktiivikaiutinta, joiden DCW-suuntaimet takaavat tasaisen taajuusvasteen koko kuuntelualueella. Kaiuttimien sijoitus valkokankaan yläpuolelle sen sijaan, että ne asennettaisiin tavanomaisen käytännön mukaisesti perforoidun valkokankaan taakse, sulkee pois mahdollisen kampasuodatuksen ja muut vääristymät, mitä kangas voisi aiheuttaa.

Lisäksi salin sivustoille ja takaseinään on sijoitettu neljä Genelec 1238AC-aktiivikaiutinta. 1238AC on 1234AC:n ”pikkuveli” ja varustettu kahdella 10 tuuman bassoelementillä 1234AC:n 12-tuumaisten asemasta. Molemmat mallit ovat Genelecin SAM-sarjan tietokoneohjattuja kolmitiekaiuttimia. Kaiuttimien huolellinen sijoitus takaa korkealaatuisen 7.1-kanavaisen äänikuvan salin jokaiselle paikalle. Järjestelmän täydentää 7073A-subwoofer, joka tuottaa neljällä 12 tuuman elementillään jopa 124 desibeliä äänenpainetta ja puhdasta ja tarkkaa bassotoistoa 19 hertsiin saakka.

“Olen työskennellyt Genelecin kanssa lähes kolmekymmentä vuotta, ja se on aina yhtä mukavaa”, toteaa Saarinen. ”Yhteistyö Genelecin kanssa Finnkino Lounge -projektissa on ollut hieno kokemus ja olemme iloisia onnistuneesta lopputuloksesta.”

genelec finnkino-11

Finnkino on osa Odeon Cinemas Group:ia ja käsittää 16 elokuvateatteria ja 104 salia yhdellätoista paikkakunnalla Suomessa. Finnkinon tavoitteena on luoda elokuvakäynnistä kokonaisvaltainen elämys tarjoamalla laadukkaiden elokuvien lisäksi paras mahdollinen katselumukavuus sekä monipuoliset oheispalvelut.​

genelec finnkino-19
genelec finnkino-18


Liittyvät tuotteet