Noora Louhimo herätti Genelec Artist Roomin eloon!

null Noora Louhimo herätti Genelec Artist Roomin eloon!

Noora Louhimo herätti Genelec Artist Roomin eloon!

Meillä oli hiljattain ilo isännöidä Noora Louhimon uuden soolobändin live-esiintymistä ja haastatteluhetkeä Genelec Artist Roomissa Helsingissä.

Noora Louhimo Experience loi intohimoisen ja tyylikkään tunnelman, ja osoitti, että Noora on muuntautumiskykyinen rockin kaikkien sävyjen lähettiläs. Hänen energiset versionsa kappaleista "Eternal Wheel of Time and Space" ja "Valkyrie" ovat nyt kaikkien katsottavissa Genelec Music Channelilla, kuten myös ekslusiivinen haastattelu.

Noora tunnetaan parhaiten Battle Beastin laulajana. Battle Beast on merkittävä kotimainen metalliyhtye, jolla on kolme peräkkäistä ykkösalbumia Suomen virallisella listalla. Noora on johtanut heidän tarinaansa vuodesta 2012 lähtien ja he ovat suunnanneet aina määrätietoisesti eteenpäin, sillä kiertueet ovat kattaneet niin Yhdysvallat, Japanin, Euroopan kuin kymmenien miljoonien streamien kautta koko maailman. Heidän viides studioalbuminsa Nooran kanssa on juuri julkaistu, joten kannattaa käydä kurkkaamassa sekin!

Ideaa Nooran soololevystä on kypsytelty viimeisen vuosikymmenen ajan, mutta sen toteutuminen vaati kohtalon käänteen. Noora perusti yhtyeen jo vuonna 2015 haaveiltuaan paluusta juurilleen bluesrockin parissa, mutta kiireinen aikataulu Battle Beastin kanssa syrjäytti projektin, kunnes maaliskuussa 2020 alkanut pandemia teki live-esiintymiset mahdottomaksi. Tätä kiertuetutaukoa hyödyntäen Nooran yhtye kirjoitti ja äänitti debyyttialbuminsa "Eternal Wheel of Time and Space" alle vuodessa ja julkaisi sen maaliskuussa 2021.

Noora kuvailee levyä matkana oman universuminsa läpi, tyylilajina musikaalinen avaruusseikkailu. Hän loi konseptin visuaalisen suunnittelijan ja kirjailijaveljensä Pekka V. Louhimon kanssa. Tuloksena on eklektinen sekoitus hyväntuulista bluesia, rockia, soulia ja countrya, joka ajoittain vihjailee Nooran metallitähteydestä. Se tuntuu värikkäältä ja eloisalta niin visuaalisesti kuin soinnillisesti. Kirjoittajina toimivat myös levyn tuottaja ja kitaristi Samuli Erkkilä sekä kitaristi JC Halttunen.

Noora poimi levyltä kaksi kappaletta esitettäväksi Genelec Artist Roomissa. Ensimmäinen, 'Eternal Wheel of Time and Space', on melodinen kappale psykedeelisellä pohjasävyllä, joka esittelee Nooran täydellisen äänenhallinnan pehmeistä, leikkisistä linjoista voimakkaaseen tykitykseen. Bändi luo upean draaman tunteen laulun kertoessa fantastisesta matkasta elämän ja universumin läpi, sekä siitä, kuinka meidän tulee aina seurata unelmiamme.Heidän toinen esityksensä "Valkyrie", alkaa hurjilla, teatraalisilla poliisisireeneillä Nooran huutaessa "ette saa meitä kiinni, pojat!". Rytmiset kitarat saavat varmasti jokaisen liikkeelle, sillä tämä kappale kulkee raskaampaa reittiä. Laulu kertoo naismoottoripyöräilijästä, jota jahdataan ja viestii siitä, ettei kenenkään muun pidä antaa hallita elämääsi. Voimakas ja ihanan raspinen ääni tukee uskottavasti sanomaa, että hän ei ole neitonen hädässä!Uutisnostot