Kajaanin ammattikorkeakoulu ja Genelec perustavat yhteistyössä Audio Production Hubin

null Kajaanin ammattikorkeakoulu ja Genelec perustavat yhteistyössä Audio Production Hubin

Kajaanin ammattikorkeakoulu ja Genelec perustavat yhteistyössä Audio Production Hubin

Kajaanin ammattikorkeakoulu (KAMK) ja kaiutinvalmistaja Genelec ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka tuloksena Kajaanin kampukselle syntyy uudenlainen audiolaboratorio, Audio Production Hub. Innovatiiviseen keskukseen rakentuu parhaillaan mm. podcast-studio, digitaalisen äänisuunnittelun yksikkö, immersiivinen pelikeskus ja striimausstudio. Jokainen tila on varustettu Genelecin studiomonitorijärjestelmillä.

Yhteistyön tavoitteena on tarjota eri tutkintojen, kuten Esports Business ja Game Development, opiskelijoille uusia mahdollisuuksia tutkia immersiivisen äänisuunnittelun maailmaa. Samalla tarjotaan tuotantokapasiteettia e-urheilutapahtumia järjestävälle KAMK.GG:lle, joka on korkeakoulun opiskelijoiden ylläpitämä ammattimainen organisaatio.

KAMK PR Image 2

Suomi on ansiokkaasti mukana pelimaailmassa, ja täällä on syntynyt maailman menestyneimpiä pelikehitysyrityksiä. KAMKilla on ollut merkittävä rooli menestyksessä, sillä se on ensimmäisiä korkeakouluja, joka on tarjonnut pelikehittäjien tutkinnon. KAMKin uusi Esports Business -tutkinto on kansainvälisestikin harvinainen, mikä tekee Kajaanista houkuttelevan kohteen opiskelijoille ympäri maailmaa.

Richard Withers, KAMKin esports-kehityspäällikkö ja KAMK.GG:n operatiivinen johtaja, sanoo: ”Olemme aidosti kansainvälinen korkeakoulu ja brändi, ja meille on tärkeää tehdä yhteistyötä paikallisten organisaatioiden kanssa, jotka jakavat samanlaisen ajattelutavan globaalista kehityksestä. Genelec on kansainvälinen, johtava äänitarkkailukaiuttimien valmistaja, ja olemme innoissamme, kun voimme tuoda heidän teknologiansa pelitiloihin.”

Genelecin toimitusjohtaja Siamäk Naghian lisää: "Meillä on pitkä historia korkeakouluyhteistöiden parissa ympäri maailmaa, ja olemme ylpeitä päästessämme tukemaan ja kasvattamaan seuraavien sukupolvien lahjakkaita yksilöitä. Suhtaudumme myös intohimoisesti teknisiin innovaatioihin, ja pelien immersiivisen äänisuunnittelun maailma on epäilemättä yksi toimialamme jännittävimmistä alueista tällä hetkellä. Odotamme innolla, mitä KAMKin opiskelijat tulevat luomaan uudessa keskuksessa!”

Lisätietoja löydät osoitteista www.kamk.fi ja www.genelec.com

Uutisnostot